fbpx

מולים במרינייה

חומרים ל-2 מנות1 ק"ג מולים טריים1 בצל קצוץ דק1 גזר קצוץ דק2 ענפי סלרי טרי70 גר' חמאה חצי כוס יין לבןחצי כוס ציר דגיםמלח, פלפלאופן ההכנהממיסים את החמאה בסיר גדול וכבד עם ירקות השורש (בצל, גזר והסלרי) לטיגון קל.מוסיפים את המולים ובודקים שהם נפתחים (אם יש מול סורר שלא נפתח- יש להוציאו מהסיר) אחרי שכל המולים נפתחים, בוזקים את היין נותנים לאלכוהול שבו להתאדות קמעה (2 דק').מוסיפים את ציר הדגים ממתינים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה מתבלים וממשיכים לבשל עוד כ-7 דקות.לקשט בעלי פטרוזיליה קצוצה.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים ל-2 מנות
1 ק"ג מולים טריים
1 בצל קצוץ דק
1 גזר קצוץ דק
2 ענפי סלרי טרי
70 גר' חמאה
חצי כוס יין לבן
חצי כוס ציר דגים
מלח, פלפל

אופן ההכנה
ממיסים את החמאה בסיר גדול וכבד עם ירקות השורש (בצל, גזר והסלרי) לטיגון קל.

מוסיפים את המולים ובודקים שהם נפתחים (אם יש מול סורר שלא נפתח- יש להוציאו מהסיר) אחרי שכל המולים נפתחים, בוזקים את היין נותנים לאלכוהול שבו להתאדות קמעה (2 דק').

מוסיפים את ציר הדגים ממתינים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה מתבלים וממשיכים לבשל עוד כ-7 דקות.

לקשט בעלי פטרוזיליה קצוצה.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר