מולים במרינייה

חומרים ל-2 מנות1 ק"ג מולים טריים1 בצל קצוץ דק1 גזר קצוץ דק2 ענפי סלרי טרי70 גר' חמאה חצי כוס יין לבןחצי כוס ציר דגיםמלח, פלפלאופן ההכנהממיסים את החמאה בסיר גדול וכבד עם ירקות השורש (בצל, גזר והסלרי) לטיגון קל.מוסיפים את המולים ובודקים שהם נפתחים (אם יש מול סורר שלא נפתח- יש להוציאו מהסיר) אחרי שכל המולים נפתחים, בוזקים את היין נותנים לאלכוהול שבו להתאדות קמעה (2 דק').מוסיפים את ציר הדגים ממתינים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה מתבלים וממשיכים לבשל עוד כ-7 דקות.לקשט בעלי פטרוזיליה קצוצה.

חומרים ל-2 מנות
1 ק"ג מולים טריים
1 בצל קצוץ דק
1 גזר קצוץ דק
2 ענפי סלרי טרי
70 גר' חמאה
חצי כוס יין לבן
חצי כוס ציר דגים
מלח, פלפל

אופן ההכנה
ממיסים את החמאה בסיר גדול וכבד עם ירקות השורש (בצל, גזר והסלרי) לטיגון קל.

מוסיפים את המולים ובודקים שהם נפתחים (אם יש מול סורר שלא נפתח- יש להוציאו מהסיר) אחרי שכל המולים נפתחים, בוזקים את היין נותנים לאלכוהול שבו להתאדות קמעה (2 דק').

מוסיפים את ציר הדגים ממתינים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה מתבלים וממשיכים לבשל עוד כ-7 דקות.

לקשט בעלי פטרוזיליה קצוצה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר