מונדיאל במיונז

המבורגר טבעוני בין המנות שהשפים של יוניליוור פודסולושיינס יצרו לתפריט המונדיאל. צילום דן לב
השפים של יוניליוור פודסולושיינס שמספקת מוצרים למסעדות, בתי קפה ודוכני אוכל, יצרו תפריט מונדיאל של 12 כריכים והמבורגרים המוגשים ב-50 מסעדות ברחבי הארץ ומשלבים בתוכם את המיונז של הלמנ'ס

אחד הפרויקטים הקולינריים שנוצרו סביב אירועי המונדיאל שהגיע לשלב משחקי חצי הגמר, מבוסס על מותג המיונז הלמנ'ס. השפים של יוניליוור פודסולושיינס, המספקת מוצרים למסעדות, בתי קפה ודוכני אוכל, יצרו תפריט של 12 כריכים והמבורגרים, המוגשים ב-50 מסעדות בכל רחבי הארץ. כולם, כמובן, משלבים בתוכם את המיונז של הלמנ'ס. המטרה היא לספק עוד פיתוי ללקוחות לבוא לצפות בשידורי המונדיאל באותם מקומות, אם כי לשמחתנו התפריט הייחודי מוצע בהם לאורך כל שעות הפעילות ולא רק בזמן שידורי המשחקים. כך יכולנו להגיע בשעות הצהריים לסניף של רשת רד מיט ברחוב בוגרשוב בתל אביב, ולטעום כמה מהמנות המיוחדות.

צילום שחר בן-פורת
צילום שחר בן-פורת

זה המקום להבהיר כי בעוד שהתפריט כולל 12 מנות, אין זה אומר שבכל מקום מציעים את כולן. ברד מיט, למשל, מציעים שלוש מנות: מסיבת התה של אליס – המבורגר בהשראה צרפתית המשלב לחמניית בריוש, פטריות צלויות, טבעות בצל פריכות ואיולי כמהין; כריך אנטריקוט עם נתחי אנטריקוט דקים, מיונז ספייסי, סלסת עגבניות ובצל מטוגן; וכריך קריספי צ'יקן עם חזה עוף בציפוי פריך, איולי צ'יפוטלה וירקות. גם המחירים אינם אחידים, וכל מקום קובע את התמחור לעצמו. ברד מיט המחירים נעים בין 40 ל-60 שקלים, תלוי במנה, והאם מזמינים אותה כחלק מארוחה הכוללת גם שתייה וצ'יפס, או כדורי פירה מטוגנים.

צילום שחר בן-פורת
צילום שחר בן-פורת

אנחנו החלטנו ללכת על שתי המנות הראשונות. מסיבת התה של אליס התגלתה כמסיבה לכל דבר – הלחמניה היתה טובה, גם אם לא לחמניית בריוש, והשילוב היה עשיר יותר ממה שמתואר: פלפלים קלויים, חזה אווז, חביתת עין, איולי כמהין, בצל מטוגן והרבה פיטריות שטוגנו גם הן. הכל עם קציצת בשר עבה וטובה. לא ברור איך אפשר לאכול את כל זה בידיים, אבל לשמחתנו מציעים עם המנה גם סכין ומזלג. זה לא מנע מהקונסטרוקציה להתפרק בדרכה אל הפה, כך שהסיכוי לקחת ביס עם כל הרכיבים קלוש. הפלפלים הקלויים היו קצת דומיננטיים לטעמנו (ואולי זה מפני שאיננו שייכים לאוהבי הפלפלים), אבל הכל איכשהו השתלב ביחד בהצלחה. גם כריך האנטריקוט היה יותר עשיר מהכתוב: נתחי אנטריקוט דקים, מיונז ספייסי, סלסת עגבניות ובצל מטוגן, יחד עם חביתה וחסה. לשמחתנו, הריבוי במקרה הזה לא היה מוגזם, והלחם המצוין הצליח להחזיק את הכל ביחד, ויכולנו ליהנות מהכריך בלי להשתמש בסכין ומזלג. זהו כריך מצוין גם הודות לבשר הטוב שמשתמשים בו כאן, ונשמח אם יישאר בתפריט גם בהמשך.

התוספות הן צ'יפס, כדורי בצל מטוגנים וגם טבעות בצל. בעוד שטבעות הבצל והצ'יפס הם מהזן הקפוא והמוכר היטב, הרי כדורי הפירה היו הפתעה מרעננת – אחרי שנותנים להם להתקרר מעט, הם מתגלים כרכים וטעימים במיוחד. כאמור, במקומות אחרים הלוקחים חלק בפרויקט, כגון רשת קפה נמרוד, מייק'ס פלייס, קניבר ומרפי'ס, התפריט שונה. שם אתם עשויים למצוא מנות כגון שוקרוט גארני – המבורגר בנוסח גרמני עם פרוסות קורנדביף קריספיות, כרוב כבוש ואיולי שום; מרקש סמאש בורגר – קציצת המבורגר דקיקה ונקניקיות מרגז בלחם פרנה, איולי אריסה ולימון כבוש; כריך כבדי עוף עם כבדי עוף צלויים ברוטב יין אדום, בצל מטוגן, ארוגולה ואיולי שום; וסלופי ג'ו עם בשר מטוגן, טבעות בצל ומלפפון חמוץ. רק חשוב לזכור: כל זה רלבנטי כל עוד המשחקים מתקיימים.

לרשימת המסעדות המלאה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר