מוסקה במילוי טונה ורוטב בשמל

מתכון של רותי אבירי - דיאטנית קלינית ויועצת התזונה של חברת טונה סטארקיסט, שנועד ילדים לצרוך דגים וביניהם טונה

יוצקים מעט מהרוטב, מעל את נתחי הטונה, שוב רוטב ומסיימים בחצילים
יוצקים מעט מהרוטב, מעל את נתחי הטונה, שוב רוטב ומסיימים בחצילים. צילום טל סיון ציפורין

מצרכים

2 קופסאות נתחי טונה במים כמו של סטארקיסט

3 חצילים בינונים פרוסים לפרוסות

3 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים

800 גרם רוטב פסטה או רוטב עגבניות לבישול

שמן זית להברשת החצילים ותפוחי האדמה

מלח ופלפל

מצרכים לרוטב בשמל

3 כפות שמן זית

2 כפות קמח

1 כוס חלב

50 גרם פרמזן מגורד

מלח ופלפל

אופן הכנת רוטב בשמל

מחממים בסיר את השמן.

מוסיפים קמח ובוחשים.

מוסיפים חלב ובוחשים עד לקבלת רוטב חלק.

מתבלים במלח, פלפל וגבינה.

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מניחים על נייר אפיה חצילים ותפוחי אדמה.

מברישים בשמן זית וצולים במשך 30 דקות.

מסדרים בפיירקס שכבת תפוחי אדמה.

יוצקים מעט מהרוטב, מעל את נתחי הטונה, שוב רוטב ומסיימים בחצילים.

יוצקים מעל רוטב בשמל.

מכסים בנייר כסף ואופים במשך 40 דקות ב-180 מעלות.

להגשה

מוצע להשאיר קצת מהרוטב בצד.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה