מוסר ים בעגבניות וגרגירי חומוס

זמן הכנה : 10 דקות בישול: חצי שעהמנות : 4מצרכים:4 נתחי פילה מוסר ים 200 גרם גרגירי חומוס מבושל4 כפות שמן זית חופן שום פרוס1 פלפל חריף פרוס – לפי הטעם קופסה קוביות עגבניות טריותקופסה רוטב עגבניות בסיסי 2 מצקות נוזל דגיםחופן פטרוזיליה מלח ופלפל שחור כוסברה בגט או לחם פרנה מרוקאיאופן ההכנה:יוצקים את השמן זית בסיר בינוני ומטגנים את השום, הפלפלים החריפים, רוטב עגבניות, נוזל הדגים והקוביות עגבניות, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את גרגירי החומוס המבושל ומתבלים במלח פלפל.מורידים את האש לאש נמוכה לעוד כרבע שעה. טועמים ומשלימים טעם לפי הצורך.צורבים את נתחי הפילה מוסר ים במחבת מתבלים מעט במלח. בעזרת מצקת מעבירים את הרוטב מהסיר ומבשלים כ- 2 דקות על אש בינונית. מניחים את הפילה מוסר ים על צלחת אובלית.יוצקים את רוטב העגבניות מעל הפילה ומעטרים במעט כוסברה קצוצה, פטרוזיליה ושיני שום קלויות.כדאי להגיש עם לחם חם.ממתכוני פסטיבל "שף תאכל כשר", 9-20 בנובמבר 2008

זמן הכנה : 10 דקות
בישול: חצי שעה
מנות : 4

מצרכים:
4 נתחי פילה מוסר ים
200 גרם גרגירי חומוס מבושל
4 כפות שמן זית
חופן שום פרוס
1 פלפל חריף פרוס – לפי הטעם
קופסה קוביות עגבניות טריות
קופסה רוטב עגבניות בסיסי
2 מצקות נוזל דגים
חופן פטרוזיליה
מלח ופלפל שחור
כוסברה
בגט או לחם פרנה מרוקאי

אופן ההכנה:
יוצקים את השמן זית בסיר בינוני ומטגנים את השום, הפלפלים החריפים, רוטב עגבניות, נוזל הדגים והקוביות עגבניות, ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את גרגירי החומוס המבושל ומתבלים במלח פלפל.
מורידים את האש לאש נמוכה לעוד כרבע שעה.
טועמים ומשלימים טעם לפי הצורך.
צורבים את נתחי הפילה מוסר ים במחבת מתבלים מעט במלח.
בעזרת מצקת מעבירים את הרוטב מהסיר ומבשלים כ- 2 דקות על אש בינונית.
מניחים את הפילה מוסר ים על צלחת אובלית.
יוצקים את רוטב העגבניות מעל הפילה ומעטרים במעט כוסברה קצוצה, פטרוזיליה ושיני שום קלויות.
כדאי להגיש עם לחם חם.

ממתכוני פסטיבל "שף תאכל כשר", 9-20 בנובמבר 2008

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר