מוסר ים בקראסט חרדל עם עשבי תיבול ושומשום

 מנה מושלמת לארוחת חגיגית: שיפודי דג עסיסי במעטפת של חרדל עם עשבי תיבול ושומשום מוגש על מצע של בטטות בבלסמי.מצרכים:שיפודי הדג:1 קילו דג מוסר (אפשר גם בורי) מפולט וחתוך לקוביות3 כפות חרדל ועשבי תיבולמעט מלח ופלפל שחור100 גר' שומשום שחור100 גר' שומשום בהירשיפודי עץשמן לטיגוןבטטות בבלסמי:4 בטטות קלופות וחתוכות לקוביותחצי כוס בלסמי2 כפות דבש או סוכרמלח ופלפל שחור גרוסאופן ההכנה:מניחים בקערה את חרדל הדיז'ון עם עשבי התיבול, מוסיפים מעט מלח ופלפל, מערבבים. מוסיפים את קוביות הדג להשרייה ומעבירים למקרר ל- 1-3 שעות.בקערית נפרדת מערבבים את השומשום השחור עם השומשום הבהיר.משפדים את נתחי הדג על שיפודי העץ ומניחים בתערובת השומשום, עד שהדג עטוף היטב בכל צדדיו בשומשום.מטגנים את השיפודים בשמן עמוק כשתי דקות מכל צד, ובעזרת כף מחוררת מוציאים ומניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.במקביל מערבבים את החומץ הבלסמי עם הדבש והמלח והפלפל, עד קבלת תערובת אחידה.מניחים את קוביות הבטטה בתבנית ומערבבים את הקוביות ברוטב הבלסמי. מכניסים את התבנית מכוסה בנייר אלומיניום, לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 20 דקות.מסירים את הנייר ואופים כ- 5 דקות נוספות עד הזהבה.הגשה:מסדרים את מצע הבטטות בצלחת, מעליו מניחים את שיפודי הדגמומלץ להגיש עם לימון טרי וחרדל דיז'ון בצד.צילום לירון אלמוג

 מנה מושלמת לארוחת חגיגית: שיפודי דג עסיסי במעטפת של חרדל עם עשבי תיבול ושומשום מוגש על מצע של בטטות בבלסמי.

מצרכים:
שיפודי הדג:
1 קילו דג מוסר (אפשר גם בורי) מפולט וחתוך לקוביות
3 כפות חרדל ועשבי תיבול
מעט מלח ופלפל שחור
100 גר' שומשום שחור
100 גר' שומשום בהיר
שיפודי עץ
שמן לטיגון

בטטות בבלסמי:
4 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
חצי כוס בלסמי
2 כפות דבש או סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
מניחים בקערה את חרדל הדיז'ון עם עשבי התיבול, מוסיפים מעט מלח ופלפל, מערבבים. מוסיפים את קוביות הדג להשרייה ומעבירים למקרר ל- 1-3 שעות.
בקערית נפרדת מערבבים את השומשום השחור עם השומשום הבהיר.
משפדים את נתחי הדג על שיפודי העץ ומניחים בתערובת השומשום, עד שהדג עטוף היטב בכל צדדיו בשומשום.
מטגנים את השיפודים בשמן עמוק כשתי דקות מכל צד, ובעזרת כף מחוררת מוציאים ומניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
במקביל מערבבים את החומץ הבלסמי עם הדבש והמלח והפלפל, עד קבלת תערובת אחידה.
מניחים את קוביות הבטטה בתבנית ומערבבים את הקוביות ברוטב הבלסמי.
מכניסים את התבנית מכוסה בנייר אלומיניום, לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 20 דקות.
מסירים את הנייר ואופים כ- 5 דקות נוספות עד הזהבה.

הגשה:
מסדרים את מצע הבטטות בצלחת, מעליו מניחים את שיפודי הדג
מומלץ להגיש עם לימון טרי וחרדל דיז'ון בצד.

צילום לירון אלמוג

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר