fbpx

מוסר ים צרוב במחבת על מצע אספרגוסים וסלסת אדמוניות

"אדמוניה", זן עגבניות חדש שאינו מגיר נוזלים, בעל ערך תזונתי גבוה וחיי מדף ארוכים במיוחד (עד 3 שבועות על המדף). מגיע לארץ מהולנד, וגדל במשק רמי טרבלסי במושב תקומה בנגב המערבי.חומרים ל-4 מנות:600 גרם פילה מוסר מחולק ל-4 מנות של 150 גרם כל מנה20 אספרגוסים חלוטים במים רותחים למשך 2 דקות ולאחר מכן מקוררים במי קרח4 כפות שמן זית לטיגון הדג1/2 שן שום קצוצהמלח, פלפל שחור לפי הטעםחומרים לסלסת האדמוניות:4 אדמוניות חתוכות לקוביות בגודל של 1/2 ס"מ1 כפית גרגרי חרדל יבשים1 גבעול סלרי אמריקאי חתוך אלכסוני4 עלי ריחן טרי חתוך לרצועות דקות1 לימון סחוט8 כפות שמן זיתמלח, פלפל שחוראופן הכנת הדג:מחממים מחבת קרמית.מוסיפים מעט שמן זית וצורבים את הדגים מצד העור למשך כ- 4 דקות.הופכים את הדג וממשיכים לצרוב ל-2 דקות נוספות. מסירים מהאש ומניחים את הדג במגש אפיה.מכניסים לתנור שחומם מראש  לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 3 דקות.אופן הכנת האספרגוסים:מחממים מחבת עם 4 כפות שמן זית.מוסיפים את השום ומטגנים 10 שניות.מוסיפים את האספרגוסים ומתבלים במלח ופלפל.מסירים מהאש.אופן הכנת סלסת אדמוניות:שמים בקערה קוביות עגבניות, גרגירי חרדל, סלרי, ריחן, מיץ לימון שמן זית. מערבבים הכל ובוזקים מעל הדג מייד לאחר שהוצא מהתנור ומגישים.פסטיבל העגבניות של מלון שרתון ת"א – כשר17-28 באוקטובר 2010 במסעדת הלובי ובמסעדת Olive Leaf הירקון 115 תל-אביב, טל. 03-5219300 חניה חינם לאורחי המסעדות
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

"אדמוניה", זן עגבניות חדש שאינו מגיר נוזלים, בעל ערך תזונתי גבוה וחיי מדף ארוכים במיוחד (עד 3 שבועות על המדף). מגיע לארץ מהולנד, וגדל במשק רמי טרבלסי במושב תקומה בנגב המערבי.

חומרים ל-4 מנות:
600 גרם פילה מוסר מחולק ל-4 מנות של 150 גרם כל מנה
20 אספרגוסים חלוטים במים רותחים למשך 2 דקות ולאחר מכן מקוררים במי קרח
4 כפות שמן זית לטיגון הדג
1/2 שן שום קצוצה
מלח, פלפל שחור לפי הטעם

חומרים לסלסת האדמוניות:
4 אדמוניות חתוכות לקוביות בגודל של 1/2 ס"מ
1 כפית גרגרי חרדל יבשים
1 גבעול סלרי אמריקאי חתוך אלכסוני
4 עלי ריחן טרי חתוך לרצועות דקות
1 לימון סחוט
8 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור

אופן הכנת הדג:
מחממים מחבת קרמית.
מוסיפים מעט שמן זית וצורבים את הדגים מצד העור למשך כ- 4 דקות.
הופכים את הדג וממשיכים לצרוב ל-2 דקות נוספות.
מסירים מהאש ומניחים את הדג במגש אפיה.
מכניסים לתנור שחומם מראש  לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 3 דקות.

אופן הכנת האספרגוסים:
מחממים מחבת עם 4 כפות שמן זית.
מוסיפים את השום ומטגנים 10 שניות.
מוסיפים את האספרגוסים ומתבלים במלח ופלפל.
מסירים מהאש.

אופן הכנת סלסת אדמוניות:
שמים בקערה קוביות עגבניות, גרגירי חרדל, סלרי, ריחן, מיץ לימון שמן זית.
מערבבים הכל ובוזקים מעל הדג מייד לאחר שהוצא מהתנור ומגישים.

פסטיבל העגבניות של מלון שרתון ת"א – כשר
17-28 באוקטובר 2010 במסעדת הלובי ובמסעדת Olive Leaf
הירקון 115 תל-אביב, טל. 03-5219300
חניה חינם לאורחי המסעדות

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר