fbpx

מוס גבינה אישי עם תותים

לפעמים, כמו במתכון הזה, אפשר להשיג רושם במעט מאוד מאמץ
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

לפעמים, כמו במתכון הזה, אפשר להשיג רושם במעט מאוד מאמץ. מוס גבינה טעים וקל הכנה: פרוסות תותים ופירורים פריכים וטעימים מלמעלה, אפשר להכין את הקינוח מראש ולשמור במקרר, מלבד פיזור השטרויזל, אותו מוסיפים סמוך להגשה, כדי שישמור על פריכות.

חומרים ל-12 כוסות אישיות בנפח 50 מ"ל:
10-8 תותים בינוניים פרוסים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ

למוס גבינה:

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מל')
1 כף אינסטנט פודינג וניל
250 גר' גבינה לבנה 9% (1 גביע)
80 גרם סוכר (1/3 כוס +כף)

לשטרויזל:
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
70 גרם קמח (1/2 כוס)

אופן ההכנה:
מכינים מוס גבינה: מקציפים שמנת עם פודינג לקצפת יציבה.
מערבבים גבינה עם סוכר בקערה נפרדת.
מקפלים את הקצפת בעדינות לתערובת הגבינה עד לקבלת מוס חלק ואחיד.

מרכיבים את המנה:
מניחים פרוסות תותים ברצף על הדופן הפנימית של כל כוס.
ממלאים במוס כמעט עד למעלה.
עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.

הכנת השטרויזל:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מעבדים חמאה וסוכר בידיים או במעבד מזון.
מוסיפים קמח ומערבבים לתערובת פירורית.
מפזרים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים 15-10 דקות, עד שהפירורים מזהיבים קלות.
מצננים.
מפזרים את השטרויזל על המוס ומגישים.

גיוונים:
מחליפים את השטרויזל ב-1/2 כוס אגוזים גרוסים, או באגוזי לוז מסוכרים וגרוסים – להשיג בחנויות המתמחות בקונדיטוריה.
מחליפים את השטרויזל ב-1/2 כוס פצפוצי אורז מסוכרים או בקורנפלקס מרוסקים מסוכרים.

המתכון מתוך סדנת קאפקייקס חגיגית שתתקיים בקניון CINEMALL צומת לב מפרץ חיפה בין התאריכים .22-29.9.10. בפסטיבל מתחמי אפייה ויצירה, סדנאות שף ותערוכת צילומי קאפקייקס

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר