לפעמים, כמו במתכון הזה, אפשר להשיג רושם במעט מאוד מאמץ. מוס גבינה טעים וקל הכנה: פרוסות תותים ופירורים פריכים וטעימים מלמעלה, אפשר להכין את הקינוח מראש ולשמור במקרר, מלבד פיזור השטרויזל, אותו מוסיפים סמוך להגשה, כדי שישמור על פריכות.
חומרים ל-12 כוסות אישיות בנפח 50 מ"ל:
10-8 תותים בינוניים פרוסים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ
למוס גבינה:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מל')
1 כף אינסטנט פודינג וניל
250 גר' גבינה לבנה 9% (1 גביע)
80 גרם סוכר (1/3 כוס +כף)
לשטרויזל:
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
70 גרם קמח (1/2 כוס)
אופן ההכנה:
מכינים מוס גבינה: מקציפים שמנת עם פודינג לקצפת יציבה.
מערבבים גבינה עם סוכר בקערה נפרדת.
מקפלים את הקצפת בעדינות לתערובת הגבינה עד לקבלת מוס חלק ואחיד.
מרכיבים את המנה:
מניחים פרוסות תותים ברצף על הדופן הפנימית של כל כוס.
ממלאים במוס כמעט עד למעלה.
עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
הכנת השטרויזל:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מעבדים חמאה וסוכר בידיים או במעבד מזון.
מוסיפים קמח ומערבבים לתערובת פירורית.
מפזרים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים 15-10 דקות, עד שהפירורים מזהיבים קלות.
מצננים.
מפזרים את השטרויזל על המוס ומגישים.
גיוונים:
מחליפים את השטרויזל ב-1/2 כוס אגוזים גרוסים, או באגוזי לוז מסוכרים וגרוסים – להשיג בחנויות המתמחות בקונדיטוריה.
מחליפים את השטרויזל ב-1/2 כוס פצפוצי אורז מסוכרים או בקורנפלקס מרוסקים מסוכרים.
המתכון מתוך סדנת קאפקייקס חגיגית שתתקיים בקניון CINEMALL צומת לב מפרץ חיפה בין התאריכים .22-29.9.10. בפסטיבל מתחמי אפייה ויצירה, סדנאות שף ותערוכת צילומי קאפקייקס