חומרים ל-4 מנות
500 גרם תותים בגודל בנוני
300 גרם סוכר
30 גרם חמאה
תמצית וניל
גרידה מתפוז שלם
250 גרם גבינת מסקרפונה
200 מ"ל שמנת מתוקה
מקל וניל
אופן הכנה
מחממים מחבת ומוסיפים את החמאה, מוסיפים חצי מכמות הסוכר, תמצית הוניל ואת התותים
מקפיצים כ-2 דקות מצננים ומקררים שעתיים לפחות במקרר
מקציפים את השמנת המתוקה, שאר הסוכר ותכולת מקל הוניל לקצף אחיד אך נוזלי
מוסיפים את גבינת המסקרפונה ומקציפים לקצף אורירי אך יציב
הרכבת המנה
בכוס מרטיני גבוהה מסדרים 32 תותים ולמעלה מזליפים את מוס המסקרפונה עד לגובה של 1 ס"מ מעל הכוס.
טיפ השף: להעשרת המנה מומלץ להוסיף אצבעות שוקולד וגרידת לימון.