מוס מקרל
חומרים:
1 ק"ג מקרל מעושן
3 כפות שמנת
1 לימון
200 גר' בצל לבן (מתוק)
אופן ההכנה:
מסירים את עור הדג ומכניסים לבלנדר.
מוסיפים שמנת ומערבבים.
מוסיפים מיץ לימון וגרידת לימון (זסט) ומערבבים שוב.
מוסיפים פלפל שחור טחון ומעבירים את המוס לקערה.
חותכים את הבצל לקוביות קטנות מאוד ומוסיפים למוס.
מעבירים למקרר לקירור.
סלט מלפפונים
חומרים:
1 מלפפון ארוך (כ-200 גר')
50 גר' שמיר
2 כפות קרם-פרש
מיץ לימון סחוט טרי
קמצוץ סוכר
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מקלפים את המלפפון ומרחיקים מתוכו את הזרעים.
חותכים את המלפפון לקוביות קטנות.
מוסיפים שמיר קצוץ, קרם-פרש ומספר טיפות לימון.
מתבלים בסוכר, מלח ופלפל.
מעבירים למקרר לקירור.
לביבות תפוחי-אדמה
חומרים:
2 ק"ג תפו"א גדולים
4 בצלים בינוניים
3-4 ביצים
10-12 כפיות קמח
שמן לטיגון
מלח, פלפל
קמצוץ מיורן
אופן ההכנה:
מקלפים את תפוחי האדמה.
מרסקים (מגררים) אותם.
מגררים גם את הבצלים.
מוסיפים ביצים ומתבלים בסוכר, מלח ופלפל.
מוסיפים קמח חיטה.
(יש להמנע מליצור מסה סמיכה מדי).
מוסיפים מיורן.
מחממים שמן במחבת.
יוצרים לביבות ומטגנים אותן לצבע זהוב.
מוציאים ומספיגים את עודף השמן.
הרכבת המנה:
מגישים לביבת תפו"א עם כף של מוס מקרל וסלט מלפפונים.
השפיות אגניישקה קרנגליצקה ואגתה וויידה מרשת מסעדות העילית קרנגליצי בוורשה. מנחות סדנת היכרות עם המטבח הפולני בבית הספר תדמור