ל- 10 מנות/סועדים
חומרים:
½ ק"ג נתחי סלמון מעושן
1 בצל בינוני
1 גביע שמנת חמוצה
1 גביע יוגורט
2 כפות מיונז
100 גר' חמאה מומסת
1 חבילה ג'לטין – מומס במעט מים
מיץ לימון לפי הטעם
אופן ההכנה:
יש לקלף את הבצל ולקצוץ דק.
להכניס למעבד מזון, ותוך כדי טחינה להוסיף את נתחי הסלמון.
להוסיף את יתר המרכיבים ולטחון היטב עד קבלת מרקם אחיד.
לטעום ולהשלים טעמים במידת הצורך.
לפזר בכלים אישיים (רצוי חד פעמיים) מעט עירית קצוצה, ליצוק את המוס ולקרר במשך כ– 3 שעות.
אופן ההגשה:
בזמן ההגשה יש להפוך את המוס על הצלחת ולהגיש עם פרוסות לימון דקיקות, קוויאר וטוסטים.
ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"