חומרים ל-40 מופלטות:
1 ק"ג קמח
1 כפית גדושה מלח
3 כוסות מם
כוס שמן לשימון
חמאה ודבש, להגשה
אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח והמלח.
בהדרגה מוסיפים את המים ולשים במשך 2 דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך.
יוצרים מהבצק כדורים בגודל ביצה.
טובלים כל כדור בקערית עם שמן ומניחים על המגש.
מעל יוצקים את שאריות השמן (כדי למנוע התייבשות של הכדורים) ומשאירים בטמפרטורת החדר במשך 20 דקות.
מחממים מחבת על להבה בינונית.
על משטח משומן בנדיבות פותחים כל אחד מהכדורים בידיים בתנועת ליטוף עדינה, ויוצרים עיגולים שטוחים דקים ועדינים.
מניחים את העיגול הראשון על המחבת (אין צורך בשמן – יש מספיק על הבצק), ומחכים עד להזהבה.
הופכים את הבצק לצד השני ומיד מניחים עליו עיגול בצק נוסף.
ממתינים כחצי דקה והופכים את שני העיגולים יחדיו – כך שעיגול הבצק החדש יפנה כלפי מטה.
מניחים עיגול בצק נוסף על הערמה, ממתינים כחצי דקה, והופכים את הערמה בשנית.
כשהערמה כבר גדולה ומכובדת, מוציאים את המופלטות לאורחים, ומתחילים את התהליך מראשיתו.
את המופלטה מומלץ להגיש על צלחת הגשה (אפשר מכוסה במגבת) בתוספת דבש וחמאה, או ממרח שוקולד לילדים.
מלי פטיטו, בעלת חברת "מרקש" להפקת אירועי מימונה וטקסי חינה
טל': 03.9514782 052.3509336. www.marakesh-mali.com