מופלטה למימונה

החומרים ל- 20 מופלטות לערך:1 ק"ג קמח לבןמים פושריםכף שטוחה של מלח דק1 כף סוכררבע קובית שמרים טריים שמן לטיגוןחמאה ודבש בהגשהאופן הכנת הבצק:לערבב כל החומרים, להוסיף מים בהדרגה לפי הצורך, ללוש את הבצק עד שיהיה רך כמו גומי (יבש לא נוזלי). לתת לבצק לנוח 10 דקות. חותכים הבצק לעיגולים קטנים בקוטר 5 ס"מ, ומניחים אותם על מגש גדול עליו שפכנו שמן (בין 3/4 לכוס שמן).מניחים את העיגולים במגש עם השמן למנוחה של 15 דקות. תהליך המנוחה חשוב למופלטה על מנת שתתפח ותתגמש. אופן ההכנה של המופלטה:מחממים מחבת גדולה על אש גבוהה.לוקחים כדור בצק טבול בשמן.מניחים על משטח העבודה ומותחים אותו מהקצוות על ידי לחיצה עם שתי הידיים , עד שהוא נהיה דק בגודל של המחבת.שמים מעט שמן בתוך המחבת. מניחים את המופלטה השטוחה על המחבת.נותנים לה להיטגן דקה בערך.המופלטה מוכנה כאשר הגוון שלה מעט שחום. בשלב זה מכינים את הבאה בתור: שוטחים אותה לגודל המחבת הפנימי, הופכים את המופלטה שנמצאת במחבת ומניחים עליה את הבאה בתור. כעת יש לנו שתי מופלטות על המחבת. שוב מכינים את הבאה בתור.כעבור כדקה הופכים את כל החבילה עם שתי המופלטות, ומניחים את החדשה למעלה. וכן הלאה: כל פעם מתווספת מופלטה לחבילת המופלטות במחבת שנשארות חמות.מגישים חם עם הרבה חמאה ודבש או עם ריבה מרוקאית.המתכון מתוך הספר "קסם המטבח המרוקאי" של השף והיועץ הקולינרי גיא פרץ עם ניסים קריספיל, בהוצאת על השולחן וכתר.רשת מסעדת ORO מתמחה בגורמה מרוקאי, וממוקמת במושב גאליה ובראשון לציון.

החומרים ל- 20 מופלטות לערך:
1 ק"ג קמח לבן
מים פושרים
כף שטוחה של מלח דק
1 כף סוכר
רבע קובית שמרים טריים
שמן לטיגון
חמאה ודבש בהגשה

אופן הכנת הבצק:
לערבב כל החומרים, להוסיף מים בהדרגה לפי הצורך, ללוש את הבצק עד שיהיה רך כמו גומי (יבש לא נוזלי).
לתת לבצק לנוח 10 דקות.
חותכים הבצק לעיגולים קטנים בקוטר 5 ס"מ, ומניחים אותם על מגש גדול עליו שפכנו שמן (בין 3/4 לכוס שמן).
מניחים את העיגולים במגש עם השמן למנוחה של 15 דקות.
תהליך המנוחה חשוב למופלטה על מנת שתתפח ותתגמש.

אופן ההכנה של המופלטה:
מחממים מחבת גדולה על אש גבוהה.
לוקחים כדור בצק טבול בשמן.
מניחים על משטח העבודה ומותחים אותו מהקצוות על ידי לחיצה עם שתי הידיים , עד שהוא נהיה דק בגודל של המחבת.
שמים מעט שמן בתוך המחבת.
מניחים את המופלטה השטוחה על המחבת.
נותנים לה להיטגן דקה בערך.
המופלטה מוכנה כאשר הגוון שלה מעט שחום.
בשלב זה מכינים את הבאה בתור: שוטחים אותה לגודל המחבת הפנימי, הופכים את המופלטה שנמצאת במחבת ומניחים עליה את הבאה בתור.
כעת יש לנו שתי מופלטות על המחבת.
שוב מכינים את הבאה בתור.
כעבור כדקה הופכים את כל החבילה עם שתי המופלטות, ומניחים את החדשה למעלה.
וכן הלאה: כל פעם מתווספת מופלטה לחבילת המופלטות במחבת שנשארות חמות.
מגישים חם עם הרבה חמאה ודבש או עם ריבה מרוקאית.


המתכון מתוך הספר "קסם המטבח המרוקאי" של השף והיועץ הקולינרי גיא פרץ עם ניסים קריספיל, בהוצאת על השולחן וכתר.
רשת מסעדת ORO מתמחה בגורמה מרוקאי, וממוקמת במושב גאליה ובראשון לציון.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר