מוצרט – עוגת מוס שוקולד ומרנג אגוזים

 

העוגה מורכבת משתי שכבות של מרנג אגוזים, קרם שוקולד לבן, וקרם שוקולד חלב.

חומרים למרנג: 
5 חלבונים
1 כוס סוכר
100 גר' אגוזי מלך
75 גר' אגוזי לוז/שקדים קלויים, גרוסים
110 גר' אבקת סוכר

אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב.
מקפלים פנימה את אבקת הסוכר והאגוזים.
יוצרים 2 עיגולים בקוטר תבנית האפייה (24 ס"מ).
אופים במשך שעתיים בטמפרטורה של 110 מעלות.

חומרים לקרם שוקולד חלב:
1 מיכל שמנת מתוקה
70 גר' שוקולד חלב, מומס

אופן ההכנה:
מקציפים את השמנת מתוקה עד קבלת קרם יציב.
מקפלים פנימה את שוקולד החלב המומס.
ממלאים עד 1/3 מגובה תבנית האפייה, ומניחים מעל מרנג אגוזים.

חומרים לקרם שוקולד לבן:
2 מיכלי שמנת מתוקה
150 גר' שוקולד לבן, מומס

אופן ההכנה:
מקציפים את השמנת המתוקה.
מקפלים פנימה את השוקולד הלבן.
ממלאים בשכבת קרם מעל המרנג.
מניחים מרנג אגוזים נוסף מעל קרם השוקולד הלבן, ומניחים מעל מרנג נוסף.
ממלאים בקרם שנותר עד שיא גובה התבנית.

לקישוט:
אבקת קקאו מנופה, מעל.
ציפוי של קרם שוקולד ביחס של 100 גר' שוקולד מריר ו-1/2 כוס שמנת מתוקה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה