מוצרלה טרייה ופלפלים קלויים

מתכון קל להכנה של "דורות" - יצרנית מוצרי תיבול קפואים, עם מוצרלה טרייה ופלפלים קלויים. יכול לשמש כמנה ראשונה או כסלט מרענן לצד ארוחה

בקערה נפרדת קורעים את כדורי המוצרלה ביד
בקערה נפרדת קורעים את כדורי המוצרלה ביד

מצרכים ל- 4 מנות

2 כדורי מוצרלה טרייה גדולים

3 פלפלים אדומים גדולים – חצויים  ונקיים

3 טבליות עשבי תיבול לבישול איטלקי “דורות” (להוצאה קלה – להשתמש קפוא)

4 כפות שמן זית

1 כפית חומץ בלסמי מצומצם

קורט מלח ופלפל

2 כפות שקדים פרוסים קלויים (לא חובה)

אופים את הפלפלים עד שמשחירים קלות ובהמשך מקלפים אותם בעדינות
אופים את הפלפלים עד שמשחירים קלות ובהמשך מקלפים אותם בעדינות

אופן ההכנה

מרפדים תבנית בנייר אפייה.

מניחים את חצאי הפלפלים כשהקליפה כלפי מעלה).

מזליפים מעט שמן זית מעל ומכניסים לתנור שחומם מראש לכ- 230 מעלות. אופים עד שהפלפלים משחירים קלות (כרבע שעה).

מעבירים את הפלפלים לקערה, אוטמים עם ניילון נצמד, ומניחים בצד לכ- 15 דקות.

מוציאים את הפלפלים ומקלפים אותם בעדינות.

חותכים לרצועות, מעבירים לקערה.

מוסיפים 2 טבליות עשבי תיבול לבישול איטלקי ומעט מלח ופלפל, ומערבבים.

בקערה נפרדת קורעים את כדורי המוצרלה ביד.

מוסיפים כ- 2 כפות שמן זית, טבלית עשבי תיבול לבישול איטלקי שנותרה, מלח ופלפל, ומערבבים.

מסדרים את רצועות הפלפל ואת קרעי המוצרלה על צלחת שטוחה.

מזליפים חומץ בלסמי, ומפזרים מעל את השקדים הפרוסים.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה