מורגן ביקנעם מארחת את ברי ססלוב

מורגן, מסעדה חקלאית ביקנעם המושבה שבעמק יזרעאל, תקיים ערב יינן בו תארח את ברי ססלוב מיקב ססלוב בצוריאל שבגליל העליון וקיבוץ אייל בשרון – מוותיקי יקבי הבוטיק.
ברי יוצר בעקביות יין איכותי, ומקדיש חלק ניכר מזמנו להדרכת יין בדרכו הנעימה והמעמיקה.

מאיה ושי מורגן מציגים את הקשר בין האדם לתוצרת מקום מגוריו, ומבקשים לשתף את אורחיהם בהנאה שבעבודה עם הטבע, וללוותם במימוש רעיון מטבח הגן. הכולל גן-ירק, חממה ודיר צאן אשר תנובתם מספקת את מירב צרכי המסעדה.

ביום חמישי, 2 באפריל 2009, תגיש המסעדה מנות טעימה למרכז השולחן, אשר ילוו במיטב יינות היקב ובהסבר אישי מפי ברי שיסתובב בין השולחנות מסביר וממליץ.
מחיר לאדם: 180 ש"ח.

תפריט הערב
משעשעי חך:
מרק פלפלים צהובים
טראפל גבינה כחולה, עינב ירוק ופיסטוקים
קרוסטיני פטריות יער
פרושוטו, בזיליקום, בלסמי מיושן, ריקוטה
המנות מוגשות עם אביב מריאג'. היין עשוי משלושה זני ענבים: מרלו, קברנה סוביניון ושיראז. היין התיישן במשך כ- 6 חודשים במגע עם כפיסים מעץ אלון אמריקאי ומעץ אלון צרפתי.

מנת ביניים:
עוף בתנור בל ימון וזיתים
כרוב אדום ביין אדום
המנות מוגשות עם אביב קברנה סוביניון. מקור העוצמה של היין באדמת הבזלת והגיר של הגליל העליון. הענבים נבצרו באופן ידני וטופלו ביקב בעדינות ובקפדנות.

מנת טלה:
שיפוד טלה, קוביות תפוח אדמה, גרגירי כוסברה, רוזמרין, צ'ימיצ'ורי
קדירה קורסיקנית
סלט פול, מלפפון חמוץ וביצה קשה
פלפלים אדומים בתחמיץ עם פסטו ואגוזי מלך
המנות מוגשות עם שיראז קברנה מסידרת אדום. היין התיישן 20 חודשים במגוון רחב של חביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות. החביות העשירו את היין בטעמים של ציפורן, קינמון, קרמל, ליקריץ, מוקה ושוקולד.

מתוקים:
בצק פריך פקאן, בננה, מוס שוקולד מריר
בצק פריך פיסטוק עם מרנג פטל וזילוף מוס שוקולד לבן ג'ינג'ר
פרפה קלבדוס עם תפוחי עץע מקורמלים וקרם מסקרפונה
המנות מוגשות עם יין הקינוח גווירצטרמינר יסמין. במהלך התסיסה הועשר התירוש ביין מחוזק שיושן במשך שנה. התוצאה היא יין פירותי עשיר בטעמים.

מורגן
על הכביש הראשי של המושבה יקנעם
כיכר שניה שמאלה ומיד ימינה לפי השילוט
טל. 04-9937101
פתוח 12:00-22:00

.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה