מותן כבש בנוסח "קריבו" עם צ'טני

 

4 מנות
בשר כבש
600 גרם מותן כבש
7 מ"ל תערובת עשבי תיבול (כמות שווה של תותי ערער, טימין, פלפל שחור טחון)
* גלגלו את מותן הכבש בתערובת התבלינים. טגנו במחבת למשך 5 דקות ואפו בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות למשך 10 דקות. יש להמתין מעט לפני ההגשה.

צ'טני תותי בר
625 גרם תותי בר
125 מ"ל חומץ הדרים
2 כפיות אגוז מוסקט
2 כפיות קינמון
10 מ"ל מיץ לימון
125 מ"ל דבש

* טגנו במחבת קטנה את תותי הבר, החומץ, התבלינים, מיץ הלימון והדבש. בשלו בחום בינוני, וערבבו את התערובת. בשלו כ- 10 דקות לערך עד שהתערובת תסמיך. צננו ושימו במקרר.

הגשה
במרכז כל צלחת הניחו את עלי המנגולד המוקפצים, פרסו את בשר הכבש לחמש חתיכות והניחו על עלי המנגולד. צקו מעט צ'טני ועטרו ברוזמרין טרי. ניתן להוסיף סביב הצלחת את הרוטב המצומצם.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה