מזון מהיר בצרפת: מקדונלד’ס וקוויק נלחמות בלחץ בשעות השיא

להעביר את ההזמנה מהיר, ולאכול מהר. זה הסוד של מסעדות מזון מהיר, וכדי לשרת מקסימום לקוחות בשעות הלחץ, כלומר 5 שעות ביום: בין 12.00-14.00 ובין 18.00-21.00, רשתות מקדונלד’ס וקוויק (Quick) בצרפת מצאו את הפתרון: עמדות למסירת הזמנות בשירות עצמי הנקראות במקדונלדס Easy Order.
התשלום נעשה באמצעות כרטיס אשראי בלבד. בהמשך, כשהוא מצויד בקבלה, הסועד לוקח את המגש שלו, כשהתהליך נמשך שלוש דקות.

קוויק התקינה את עמדות הזמנה הראשונות ב- 2004 במסעדה שלה בפריז ליד תחנת הרכבת סאן לזאר, ומאז ציידה 17 מסעדות נוספות והמספר יגיע בסוף 2009 ל- 56. מדי יום מתבצעות 12 אחוז מההזמנות במסעדות אלה מעמדות השירות העצמי.

במקדונלד’ס, 179 מסעדות בצרפת מתוך 1,134 שהיו בדצמבר 2008, כבר פועלות כך. ומספרן יגיע עד סוף השנה ל- 400 ובסוף 2010 ל- 600.
הרשת מתכננת לצייד 80 אחוז מהמסעדות שלה בצרפת בעמדות ההזמנות בשירות עצמי, על מנת לשמור את הלקוחות המתייאשים מהתורים הארוכים בשעות הלחץ.

מקדונלד’ס ניסתה את השיטה בדנבר קולורדו בארה”ב בתחילת שנות ה- 90, ולאחר שהאמריקנים לא התלהבו ויתרה על השימוש בהן ב- 2001.
ברשת מסבירים כי הטכנולוגיה לא הייתה בשלה אז, העמדות מוקמו בנקודות גרועות במסעדות, ולא היה מי שיסביר את השימוש בהן.

בצרפת החל את השימוש בעמדות ב- 2003 זכיין בעיר שדה, והיום צרפת היא נושאת הדגל בתחום זה, כמשחוצה לה יש רק שש מסעדות מקדונלד’ס המצוידות בעמדות.

הסיבה: שלוש עמדות למסעדה גדולה עולות 37,000 יורו. זו השקעה כבדה, אך אנשי מקדונלד’ס צרפת מסבירים כי היא מוצדקת בצרפת בגלל העומס הכבד בשעות הלחץ – 70 אחוז ממחזור העסקים של מסעדות מקדונלד’ס בצרפת מתבצע מדי יום בשעות אלה.

צרפתי ממוצע מבקר במסעדת מקדונלד’ס 14 פעמים בשנה, לעומת 35 פעמים בשנה בארה”ב, אך החיוב הממוצע נחשב לגבוה ביותר במסעדות הרשת בעולם: 10 יורו, מול 4 דולר בארה”ב.
במסעדות המצוידות בעמדות Easy Order מתבצעות כ- 43 אחוז מההזמנות בשעות הלחץ באמצעותן.

KFC (קנטאקי פרייד צ’יקן) בפריז לא נשארת מאחור, וציידה 7 מסעדות ראשונות בקופות שירות עצמי. הרשת כבר מדווחת על הוצאה גבוהה ב- 5 אחוזים בממוצע של מי שמבצעים את הזמנתם באמצעות קופות אלה, על חיוב ממוצע של 10 יורו.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה