מחזור 2008 של בית הספר ליין שורק יוצא לדרך

בית הספר של יקב שורק מרחיב פעילותו, וחונך מבחר קורסים חדשים המיועדים לייננים, לעוסקים בעשיית יין, ולבוגרי המכללות השונות במסלול לימודי יין.

בין הקורסים החדשים:
קורס תסיסה – המשתתפים בקורס יתסיסו ענבים מחלקה אחת בלמעלה מ- 20 מיכלי תסיסה, ויבחנו במערכת ניסוי גדולה את השפעת תנאי התסיסה על סגנון היין ואיכותו. בין המשתנים שייבחנו: סוגי שמרים, טמפרטורות תסיסה, רמת חומצה ו– SO2 שונות, וזמן השריה על הקליפות.
קורס מעשי הממוקד לעונת הבציר – החל מבדיקת פוטנציאל איכות הענבים וההחלטה על מועד הבציר, דרך הכנת התירוש לתסיסה ומעקב אחר התסיסה, ועד ההחלטה על מועד הסחיטה.
קורס פגמים ביין – הכולל טעימה וניתוח מעמיק של יינות עם פגמים.
קורס לכלכלת יקב – שיווק ומכירות יין.

כבכל שנה, בתום עונת הבציר יפתח הקורס המתקדם לעשיית יין. הקורס מורכב משלושה אשכולות: אשכול עשיית יין, אשכול טעימת יין בתהליך ואשכול כרם.
כל אשכול הינו קורס בפני עצמו; המשתתף יכול לבחור במספר האשכולות הרצוי לו.
שורת מרצים מכובדת שכוללת אנשי אקדמיה, ייננים, חוקרים, וכורמים לוקחים חלק בהנחיית הקורסים.

ניר שחם, יינן היקב העומד מאחורי תוכנית לימודים זו, מצפה לפגוש בקורסים אלה את בוגרי בית הספר לעשיית יין, וכן רבים אחרים המייצרים יין באופן עצמאי בביתם או ביקב הבוטיק הפרטי שלהם.
עד כה סיימו לימודים ביקב שורק למעלה מ- 700 בוגרים.

שורק בית ספר ליין
יקב שורק – מושב טל שחר
טל. 08-9450844






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה