מחיר החלב העמיד יוצא מפיקוח ממשלתי

במשרד החקלאות אומרים כי החלב העמיד יוצא מפיקוח לאחר שהוועדה בחנה את הנושא לעומק במשך מספר חודשים והשתכנעה כי אין מדובר במוצר בסיסי, והסכנה להעלאה חדה במחיר המוצר עקב הוצאתו מפיקוח קטנה

ועדת המחירים המשותפת למשרדי החקלאות והאוצר המליצה לשרים להוציא מפיקוח מחירים חלב עמיד 3%, כחלק מתהליך ההוצאה המדורגת של מוצרי החלב מפיקוח במקביל להסדרת הענף בחקיקה.

במשרד החקלאות אומרים כי החלב העמיד יוצא מפיקוח לאחר שהוועדה בחנה את הנושא לעומק במשך מספר חודשים והשתכנעה כי אין מדובר במוצר בסיסי, והסכנה להעלאה חדה במחיר המוצר עקב הוצאתו מפיקוח קטנה, בשל העובדה שבשלב זה שאר מוצרי החלב הבסיסיים לשתייה נשארים במסגרת פיקוח, דבר שימנע ייקור מופרז במחיר החלב העמיד.

מתוצאות בדיקת הוועדה עולה כי צריכת החלב העמיד ירדה בעשור האחרון באופן משמעותי בכ- 50%, והמוצר הפך לשולי הן בסל מוצרי החלב והן ביחס לצריכת החלב הטרי.
המדובר במוצר שהיקף מכירותיו מהווה כ- 4% מתוך סל המוצרים בפיקוח.

החלב העמיד מצטרף לארבעת מוצרי החלב שהוצאו מפיקוח במהלך שנת 2007: גבינות קשות פרוסות "גוש חלב" ו"גלבוע" ושני מעדני החלב המוכרים בשם המסחרי "דני" ו"מילקי", וכן, לגבינת הקוטג' הרגילה 5% ו- 9% שהוצאה מפיקוח בשנת 2006.

עם כניסת הצו לתוקף נשארים בפיקוח מוצרי חלב טרי (3% שומן ו- 1% שומן), תוצרת חלב ניגרת (כולל גיל 3% שומן ושמנת חמוצה 15% שומן), חמאה רגילה ומספר גבינות קשות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר