מחקר חדש קובע כי מיץ רימונים עשוי למנוע הישנות של סרטן הערמונית

בבדיקה נמצא כי, אצל הגברים ששתו את מיץ הרימונים, אכן רמת ה–PSA נשארה נמוכה למשך זמן ארוך יותר, מאלו שלא שתו את המיץ. המחקר פורסם בגיליון האחרון של כתב העת המדעי למחקר הקליני של הסרטן

מחקר חדש של המחלקה האורולוגית בבית הספר לרפואה באוניברסיטת קליפורניה בארצות הברית, קבע כי מיץ רימונים עשוי לעכב הישנות סרטן הערמונית. המחקר בדק מתן מיץ רימונים לגברים שחלו בסרטן הערמונית לצד הטיפול שניתן להם בניתוח או בהקרנות. גברים אלו היו במעקב רפואי של בדיקת הסמן PSA, (Prostate Specific Antigen), בדיקת דם שנועדה לבדוק את רמת ה-PSA, שהוא חלבון המיוצר על ידי בלוטת הערמונית. בבדיקה נמצא כי, אצל הגברים ששתו את מיץ הרימונים, אכן רמת ה–PSA נשארה נמוכה למשך זמן ארוך יותר, מאלו שלא שתו את המיץ. המחקר פורסם בגיליון האחרון של כתב העת המדעי למחקר הקליני של הסרטן

פרופ' אליעזר רובינזון, יו"ר האגודה למלחמה בסרטן, אומר: "תוצאות מחקר זה, העוסק ביכולתם האפשרית של מרכיבים נוגדי חמצון במיץ הרימונים למנוע התפתחותם של גדולים סרטניים, או לצמצם גידולים קיימים, מחזקות ידע ההולך ומצטבר בידי אנשי המדע המוכיח כי למרכיבי התזונה השפעה על התפתחות סוגי סרטן שונים. מחקר זה מצטרף אל מחקרים קודמים אשר הוכיחו באופן חד משמעי כי צריכת ירקות ופירות המכילים חומרים נוגדי חמצון יכולה לסייע בעיכוב התפתחות מחלת הסרטן. אנו קוראים לציבור לאמץ תזונה עשירה בירקות כחלק מאורח חיים בריא הכולל תזונה מופחתת קלוריות ודלת שומן כדרך יעילה ומוכחת להפחתת הסיכון לחלות בסרטן ומומלץ להקפיד על כך גם במהלך ארוחות החג."

מחקר נוסף שתוצאותיו פורסמו על ידי אוניברסיטת ויסקונסין בארצות הברית בשנה שעברה, קבע גם הוא כי מיץ רימונים עשוי למנוע סרטן הערמונית. במהלך המחקר בדקו החוקרים במעבדה את השפעתו של מיץ הרימונים על תאים אנושיים של סרטן הערמונית, אשר הוזרקו לעכברים. החוקרים מצאו כי ככל שהתאים מקבלים כמות גבוהה יותר של תמצית מיץ רימונים כך נהרסים יותר תאי סרטן. המחקר פורסם באתר האינטרנט של אוניברסיטת ויסקונסין.

ירקות ופירות נוגדי חמצון
· ירקות ופירות שצבעם צהוב: פלפל צהוב, תירס, מלון ומנגו.
· ירקות ופירות שצבעם אדום: עגבנייה, פלפל אדום, גמבה, צנון, צנונית, תפוח, תות, אבטיח, אשכולית אדומה, ענבים אדומים, רימון.
· ירקות ופירות שצבעם כתום: פלפל כתום, גזר, דלעת, בטטה, דלורית, תפוז, אפרסמון וקלמנטינה.
· ירקות ופירות שצבעם ירוק: ברוקולי, קולורבי, ענבים ירוקים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר