מחקר מקיף חדש מגלה: בעקבות הקורונה עלייה בעולם במגמות צמחונות ו- WELLNESS

בישראל: 30% ביצעו שינוי תזונתי בתקופת הקורונה, 39% הוסיפו לתפריט יותר ירקות ופירות, 32% צמצמו אכילת בשר

הרבלייף אינטרנשיונל נוסדה ב-1980 בארה”ב והינה מהחברות המובילות בתחום הבריאות וסגנון חיים ובעלת מחויבות להעניק דרך פשוטה לתזונה נכונה ואורח חיים בריא. צילום אסף לוי

הרבלייף ישראל בשיתוף הרבלייף העולמית הממוקדת באורח חיים בריא, ביצעו בחודשים ספטמבר- אוקטובר 2020 מחקר מקיף בהשתתפות 28,000 נשים וגברים מ -30 מדינות, ביניהן ישראל, גרמניה, צרפת, ספרד, אנגליה ובולגריה. מישראל השתתפו 1,000 נשים וגברים. מטרת הסקר שנערך ע"י חברת OnePoll, הייתה לבחון את השינויים בתזונה בזמן חצי השנה הראשונה של מגפת הקורונה, והאם  נשים וגברים ניצלו את סדר היום החדש והזמן הפנוי בבית לאימוץ אורח חיים והרגלים בריאים יותר שכוללים תזונה ופעילות גופנית. תוצאות המחקר משקפות תהליכי שינוי משמעותיים:

צילום אסף לוי

באופן גלובלי, 41% מהנדגמים אמרו כי ביצעו שינוי בתזונה שלהם במהלך מגפת הקורונה. ו- 83% אמרו שהיה רגע ספציפי שהניע זאת. בקרב הנדגמים הישראלים כ-30% ביצעו שינוי משמעותי בתזונה שלהם במהלך המגפה – 39% מהישראלים הוסיפו לתפריט שלהם יותר ירקות ופירות, 29% התחילו לאכול יותר מזון מן הצומח, ו-32% צמצמו אכילת בשר.

התוצאות מראות כי תזונה צמחית נמצאת במגמת עלייה ברחבי העולם: 43% מכלל הנדגמים התחילו לאכול יותר מזון מן הצומח, והוסיפו לתפריט שלהם יותר ירקות ופירות. 62% מכלל הנדגמים אמרו שהם רוצים לשלב יותר חלבונים מן הצומח בתזונה שלהם, אך לא בטוחים היכן להתחיל. 46% מהם נפתחו יותר לרעיון של מזון צמחי ותחליפי בשר במהלך המגפה. בסקר דומה שנערך בשנה שעברה, מחצית מהנשאלים היו פתוחים יותר לגבי מזון צמחי ותחליפי בשר, ו -70% האמינו כי הפופולריות של תחליפי בשר תמשיך לעלות.

צילום pexels

כ-35% מהנדגמים הישראלים החליטו לבצע את השינוי דווקא בתקופת הקורונה כדי לנצל את הזמן הפנוי ליצירת שינוי חיובי בחייהם. כ-66% מאלה שביצעו שינוי שמו לב לשיפור במצבם הבריאותי, ו-73% מהם מעוניינים לשמר את השינוי גם לאחר שהמגפה תחלוף. גם בתחום הפעילות הגופנית נרשמו שינויים; כ-44% מהנדגמים הישראלים התאמנו יותר במהלך המגפה. כ-56% מכלל הנדגמים התחילו לבצע פעילות גופנית כלשהי במהלך המגפה.

רון פורת,  מנכ"ל הרבלייף ישראל, אומר: "מגפת הקורונה מציבה בפנינו קשיים ואתגרים רבים, אך גם הזדמנויות ליצירת שינוי מהותי בהרגלי החיים שלנו. הטמעה של שינויים אלו דווקא בתקופה זו יכולה לסייע בשימורם גם לאחר שהקורונה תהפוך לזיכרון רחוק, ולהפוך את המגפה ממשבר שמאיים על בריאותנו – לגורם שישפר אותה בטווח הארוך".

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה