מיטיטי – קבב רומני

מיטיטי ("קטנטנים") הם הקבבונים הקפיציים של המטבח הרומני. במקור הם הוגשו כמנת פתיחה, משעשעי חך קטנים, אבל אחרי שעשו עלייה הם הוקפצו למעמד של מנה עיקרית, בדומה לאחיהם הערביים, ואף נודעו לכל בשמם קבב רומני.

חומרים ל- 4-6 יחידות:
קילו בשר טחון
שיניים מחצי ראש שום, קלופות
עלים מ-15-10 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים
חצי כוס מי סודה
כפית שטוחה סודה לשתייה
מלח

אופן ההכנה:
טוחנים במטחנת בשר – פעמיים – את הבשר, השום והפיטרוזיליה.
ממליחים ומוסיפים מי סודה וסודה לשתייה.
מעצבים קציצות מוארכות.
מקררים היטב לפני הצלייה.
צולים על רשת גריל חמה כ-15 דקות, לפני מידת הצלייה הרצויה.
נהוג להגיש עם ממרח שום רומני.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר