מיני דונאטס מייפל וקינמון ללא גלוטן

מתכון חגיגי וקל להכנה של השף והדיאטן אודי ברקן עבור חברת שר (Schär), המתמחה במוצרים ללא גלוטן תוך שימוש בקמח מסוג Mix It לאפייה רב תכליתית המתאים למאפים מתוקים או מלוחים

טובלים כל דונאט בתערובת. מעבירים למגש ומגישים. צילום גל זהבי

מצרכים ל-24 יחידות בתבנית מיני דונאטס

יבשים

1 כוס קמח ללא גלוטן כמו מיקס איט של "שר"

3/4 כפית אבקת אפייה

3/4 כפית סודה לשתייה

1 כפית קינמון

1/2 כפית מלח

רטובים

1 ביצה

150 גר' יוגורט

1 כף שמן קנולה

1 כף מיץ לימון

3 כפיות מייפל

1 כפית תמצית וניל

לציפוי 

1 כוס + 2 כפות אבקת סוכר

1/3 כוס חלב (ניתן להחליף במשקה שקדים, אורז, סויה)

1/2 כפית תמצית מייפל (לא חובה)

1/2 כפית תמצית וניל

צילום גל זהבי
צילום גל זהבי

אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 220 מעלות על מצב טורבו ומשמנים את תבניות הדונאטס בשמן קנולה.

בקערה גדולה מערבבים את כל הרכיבים היבשים.

בקערה נפרדת טורפים היטב את כל הרכיבים הרטובים.

שופכים את קערת הרכיבים הרטובים אל תוך קערת הרכיבים היבשים ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

מעבירים את התערובת שהתקבלה לשק זילוף וממלאים את תבניות הדונאטס כמעט עד הקצה.

אופים במשך 6-8 דקות עד שהדונאטס מזהיבים (וקיסם שנועצים יוצא לח). נותנים לתבנית להתקרר בטמפרטורת החדר במשך מספר דקות ומעבירים למגש.

הכנת הציפוי

מערבבים בקערה המתאימה למיקרו את אבקת הסוכר עם החלב.

מחממים במשך 15 שניות במיקרו, מערבבים ומחזירים לעוד 15 שניות.

חוזרים על הפעולה במידת הצורך עד שמתקבלת תערובת נוזלית.

מוסיפים לקערה את תמצית המייפל והווניל.

הגשה

טובלים כל דונאט בתערובת.

מעבירים למגש ומגישים.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה