fbpx

מיני סופלה גבינות, מוגשים על מצע סלט אפרסמונים ותמרים

חומרים לסופלה גבינות:250 מ"ל חלב125 גר' קמח50 גר חמאה4 ביצים שלמותמעט סוכרמעט מלח1/2 כוס גבינת צאן קשה או רוקפור מגוררת1/2 כוס אגוזי מלך קלויים שבוריםשמן לטיגוןאופן ההכנה:מחממים בסיר את החלב, חמאה, מלח וסוכר, מביאים לרתיחה. כשרותח, מוסיפים בהדרגה את הקמח, מערבבים עם כף עץ עד שהעיסה נפרדת מהדופן של הסיר.מורידים מהאש ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבוב.מוסיפים את הגבינה והאגוזים ומערבבים. ניתן להוסיף עוד גבינה אם רוצים לחזק את טעם הגבינה.לחמם בסיר קטן את השמן לטמפרטורה גבוהה מאד. בעזרת 2 כפיות ליצור מהעיסה עיגולים קטנים, לטגן עד הזהבה ולהגיש על הסלט.חומרים לסלט אפרסמונים, תמרים וארוגולהף1 צרור ארוגולה גדול 4 בצלים ירוקים עבים פרוסים לפרוסות דקות2 גזרים מקולפים חתוכים לרצועות ארוכות בעזרת קולפן3 אפרסמונים חתוכים לשמיניות (לנקות את החרצנים) 10 תמרים לחים מקולפים וחתוכים לרצועות דקות לאורך1 תפוז סחוט4 כפות חומץ בלזמי1/3 כוס שמן זיתמלחפלפל שחור גרוסאופן ההכנה:בקערת הכנה – לערבב את עלי הארוגולה, פרוסות הבצל הירוק, רצועות הגזר, התמרים ושמיניות האפרסמון.להכין רוטב ממיץ התפוז, שמן הזית, החומץ הבלזמי והמלח והפלפל, לערבב עם חומרי הסלט ולהגיש על צלחת הגשה שטוחה ורחבה. על הסלט לפזר את כדורי הסופלה החמימים ולהגיש מייד.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים לסופלה גבינות:
250 מ"ל חלב
125 גר' קמח
50 גר חמאה
4 ביצים שלמות
מעט סוכר
מעט מלח
1/2 כוס גבינת צאן קשה או רוקפור מגוררת
1/2 כוס אגוזי מלך קלויים שבורים
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
מחממים בסיר את החלב, חמאה, מלח וסוכר, מביאים לרתיחה.
כשרותח, מוסיפים בהדרגה את הקמח, מערבבים עם כף עץ עד שהעיסה נפרדת מהדופן של הסיר.
מורידים מהאש ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את הגבינה והאגוזים ומערבבים. ניתן להוסיף עוד גבינה אם רוצים לחזק את טעם הגבינה.
לחמם בסיר קטן את השמן לטמפרטורה גבוהה מאד. בעזרת 2 כפיות ליצור מהעיסה עיגולים קטנים, לטגן עד הזהבה ולהגיש על הסלט.


חומרים לסלט אפרסמונים, תמרים וארוגולהף
1 צרור ארוגולה גדול
4 בצלים ירוקים עבים פרוסים לפרוסות דקות
2 גזרים מקולפים חתוכים לרצועות ארוכות בעזרת קולפן
3 אפרסמונים חתוכים לשמיניות (לנקות את החרצנים)
10 תמרים לחים מקולפים וחתוכים לרצועות דקות לאורך
1 תפוז סחוט
4 כפות חומץ בלזמי
1/3 כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
בקערת הכנה – לערבב את עלי הארוגולה, פרוסות הבצל הירוק, רצועות הגזר, התמרים ושמיניות האפרסמון.
להכין רוטב ממיץ התפוז, שמן הזית, החומץ הבלזמי והמלח והפלפל, לערבב עם חומרי הסלט ולהגיש על צלחת הגשה שטוחה ורחבה.
על הסלט לפזר את כדורי הסופלה החמימים ולהגיש מייד.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר