fbpx

מלאי קופטה Malai Kofta

ניתן להכין על בסיס תפ"א וגבינה או ירקות או עוף ותפ"אחומרים לרוטב4 בצלים חתוכים לרבעיםרבע כוס מיםרבע כפית כורכום4 עגבניות חתוכות לרבעים2 כפות קשיורבע כוס חלב (רגיל או ריצ' או קוקוס)8 שיני שוםחצי שורש ג'ינג'ר מקולף – קצוץ בבלנדר עם רבע כוס מים2 עלי דפנה1 כפית זרעי כמוןרבע כפית כורכום4 חצאי מקלות קנמון4 תרמילי הל פתוחיםשלושת רבעי כפית גרם-מסלהחצי כפית אבקת מרק עוף1 כפית אבקת כוסברה1 כפית אב' כמוןאחת וחצי כפיות מלח2 כפיות קוקוס טחון2-3 כפיות חמאהלמילוי תפ"א וגבינהאחת וחצי תפוח אדמה מבושל וקלוף50 גרם גבינת ריקוטה מגורדתלמילוי תפ"א וירקותתפוח אדמה כנ"ל +1/2 כוס אפונה ו4-5 פרחי כרובית קצוצים ומאודים /תרד/כרוב.למילוי עוףתפ"א כנ"ל + בשר עוף טחון ומאודה וקצוץלכל מילוי להוסיף: 1 כפית זרעי כמון3/4 כפית מלח3 כפיות קוקוס טחון4 כפיות קורנפלור2 כפיות קמח או יותר לפי הצורךכמה צימוקים וקשיו טחון גסהכנת הרוטב1.לאדות 4 בצלים חתוכים גס+ רבע כפית כורכום+ רבע כוס מים בסיר לחץ 5 דקות או בדרך אחרת ולטחון דק ביחד בבלנדר לעיסה2. 4 עגבניות קצוצות לטחון לרסק נוזלי בבלנדר.3. לרסק בבלנדר את השום והגינג'ר ביחד עם רבע כוס מים לעיסה4. לטחון בבלנדר לעיסה את הקשיו והחלב5 לחמם בווק שמן ולהוסיף: 1 כפית זרעי כמון, 2 עלי הדפנה, 4 חצאי מקלות הקנמון, רסק השום והג'ינג'ר ו- 4 תרמילי הל פתוחים. לטגן הכל יחד 4 דקות.6. להוסיף את רסק העגבניות + חצי כוס מים לבשל 10 דקות.7. להוסיף : 1 כפית כורכום, חצי כפית פפריקה חריפה אחת ושלושת רבעי כפית גרם מסלה, חצי כפית אבקת מרק עוף, 1 כפית כוסברה טחונה 1 כפית אב כמון, אחת וחצי כפיות מלח – לערבב8. להוסיף את עיסת הבצל ולבשל עוד 5 דקות9. להוסיף: את תערובת הקשיו והחלב + 2 כפיות קוקוס טחון ו- 2-3 כפיות חמאה.הכנת המילוילערבב ולמעוך את כל חומרי המילוי ליצור כופתאות (ארוכות כמו קובה) לטגן אותם בווק, להכניס לתוך הרוטב ולהגיש בצלחת עמוקה עם צ'פאטי. (לחם הודי)
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

ניתן להכין על בסיס תפ"א וגבינה או ירקות או עוף ותפ"א

חומרים לרוטב
4 בצלים חתוכים לרבעים
רבע כוס מים
רבע כפית כורכום
4 עגבניות חתוכות לרבעים
2 כפות קשיו
רבע כוס חלב (רגיל או ריצ' או קוקוס)
8 שיני שום
חצי שורש ג'ינג'ר מקולף – קצוץ בבלנדר עם רבע כוס מים
2 עלי דפנה
1 כפית זרעי כמון
רבע כפית כורכום
4 חצאי מקלות קנמון
4 תרמילי הל פתוחים
שלושת רבעי כפית גרם-מסלה
חצי כפית אבקת מרק עוף
1 כפית אבקת כוסברה
1 כפית אב' כמון
אחת וחצי כפיות מלח
2 כפיות קוקוס טחון
2-3 כפיות חמאה

למילוי תפ"א וגבינה
אחת וחצי תפוח אדמה מבושל וקלוף
50 גרם גבינת ריקוטה מגורדת

למילוי תפ"א וירקות
תפוח אדמה כנ"ל +1/2 כוס אפונה ו4-5 פרחי כרובית קצוצים ומאודים /תרד/כרוב.

למילוי עוף
תפ"א כנ"ל + בשר עוף טחון ומאודה וקצוץ
לכל מילוי להוסיף: 1 כפית זרעי כמון
3/4 כפית מלח
3 כפיות קוקוס טחון
4 כפיות קורנפלור
2 כפיות קמח או יותר לפי הצורך
כמה צימוקים וקשיו טחון גס

הכנת הרוטב
1.לאדות 4 בצלים חתוכים גס+ רבע כפית כורכום+ רבע כוס מים בסיר לחץ 5 דקות או בדרך אחרת ולטחון דק ביחד בבלנדר לעיסה

2. 4 עגבניות קצוצות לטחון לרסק נוזלי בבלנדר.

3. לרסק בבלנדר את השום והגינג'ר ביחד עם רבע כוס מים לעיסה

4. לטחון בבלנדר לעיסה את הקשיו והחלב

5 לחמם בווק שמן ולהוסיף: 1 כפית זרעי כמון, 2 עלי הדפנה, 4 חצאי מקלות הקנמון, רסק השום והג'ינג'ר ו- 4 תרמילי הל פתוחים. לטגן הכל יחד 4 דקות.

6. להוסיף את רסק העגבניות + חצי כוס מים לבשל 10 דקות.

7. להוסיף : 1 כפית כורכום, חצי כפית פפריקה חריפה אחת ושלושת רבעי כפית גרם מסלה, חצי כפית אבקת מרק עוף, 1 כפית כוסברה טחונה 1 כפית אב כמון, אחת וחצי כפיות מלח – לערבב

8. להוסיף את עיסת הבצל ולבשל עוד 5 דקות

9. להוסיף: את תערובת הקשיו והחלב + 2 כפיות קוקוס טחון ו- 2-3 כפיות חמאה.

הכנת המילוי
לערבב ולמעוך את כל חומרי המילוי ליצור כופתאות (ארוכות כמו קובה) לטגן אותם בווק, להכניס לתוך הרוטב ולהגיש בצלחת עמוקה עם צ'פאטי. (לחם הודי)

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר