מלבניות דבש ושקדים פרוסים

עוגיות פריכות אותן שדרגתי בדבש ובשקדים פרוסים. מקפיאים, פורסים, אופים ומאחסנים בכלי אטום השומר על פריכותן.ניתן כמובן לגוון בסוגי אגוזים שונים ותבלינים רבים, ולעתים אף להשאיר אותן כמלבניות דבש פריכות ללא תוספות. פשוט תבחרו.חומרים ל- 40 עוגיות:1/2 כוס סוכר (50 גרם)1/2 כוס סוכר דמררה (50 גרם)1/4 כוס דבש50 גרם חמאה1/4 כוס חלב (60 מ"ל)1/3 1 כוס קמח (175 גרם)1/2 כפית קינמון (לא חובה)1 כפית אבקת אפייה (3-4 גרם)1/2 כוס שקדים פרוסים (60 גרם)אופן ההכנה:מכינים את הבצק: מערבלים סוכר, סוכר דמררה, דבש, חמאה וחלב בוו גיטרה, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים בבת אחת את יתרת החומרים ומערבלים עד לקבלת בצק. מוציאים את הבצק היישר לתבנית ריבועית/ מלבנית. דוחסים את הבצק פנימה ולבסוף עוברים עם מערוך או עם מרית ומיישרים. מקפיאים כשלוש שעות. פורסים ואופים: מחממים תנור ל- 180 C, פורסים לעוגיות בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.אופים כ- 10 דקות עד להזהבה.מאחסנים בצנצנת כ- 10 ימים. גיוון:ניתן לתבל בג'ינג'ר וציפורן בנוסף לקינמון.ניתן להחליף את השקדים המולבנים באגוזי לוז שלמים. צילום דן לב

עוגיות פריכות אותן שדרגתי בדבש ובשקדים פרוסים. מקפיאים, פורסים, אופים ומאחסנים בכלי אטום השומר על פריכותן.
ניתן כמובן לגוון בסוגי אגוזים שונים ותבלינים רבים, ולעתים אף להשאיר אותן כמלבניות דבש פריכות ללא תוספות. פשוט תבחרו.

חומרים ל- 40 עוגיות:
1/2 כוס סוכר (50 גרם)
1/2 כוס סוכר דמררה (50 גרם)
1/4 כוס דבש
50 גרם חמאה
1/4 כוס חלב (60 מ"ל)
1/3 1 כוס קמח (175 גרם)
1/2 כפית קינמון (לא חובה)
1 כפית אבקת אפייה (3-4 גרם)
1/2 כוס שקדים פרוסים (60 גרם)

אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:

מערבלים סוכר, סוכר דמררה, דבש, חמאה וחלב בוו גיטרה, עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים בבת אחת את יתרת החומרים ומערבלים עד לקבלת בצק.
מוציאים את הבצק היישר לתבנית ריבועית/ מלבנית. דוחסים את הבצק פנימה ולבסוף עוברים עם מערוך או עם מרית ומיישרים.
מקפיאים כשלוש שעות.

פורסים ואופים:
מחממים תנור ל- 180 C, פורסים לעוגיות בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים כ- 10 דקות עד להזהבה.
מאחסנים בצנצנת כ- 10 ימים.

גיוון:
ניתן לתבל בג'ינג'ר וציפורן בנוסף לקינמון.
ניתן להחליף את השקדים המולבנים באגוזי לוז שלמים.

צילום דן לב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר