מלפפונים חמוצים ביתיים

מניחים שכבה של מלפפונים. מעליה שכבה של שיני שום ופרוסות פלפל חריף, וכן את שאר התבלינים מלבד השמיר. צילום הארי ארליך
מתכון של איש החמוצים ג'ייק מיכאל הריוט מבעלי מותג החמוצים The pickle jar עבור משק רמי קנטור ברמת עם חברת ירק השדה שמגדלים את המלפפונים בעוטף עזה ומביאים למכירה במשק קנטור

רכיבים

2 חבילות מלפפוני מיני

2 כפות שטוחות של מלח שהומסו בחצי ליטר מים רותחים

1 ראש שום (שיניים מקולפות ושלמות)

צרור שמיר,  פלפל ירוק חריף פרוס, 5 עלי דפנה, גרגירי פלפל אנגלי

מים רתוחים מצוננים עד לגובה הצנצנת

צילום הארי ארליך
צילום הארי ארליך

אופן ההכנה

מניחים שכבה של מלפפונים.

מעליה שכבה של שיני שום ופרוסות פלפל חריף, וכן את שאר התבלינים מלבד השמיר.

מעל מניחים שכבות נוספות באותה צורה.

מכסים את הכול בגבעולי שמיר.

יוצקים את מי המלח ומוודאים שכל הרכיבים מכוסים במים ולא נשאר מלמעלה מקום לאוויר.

אוטמים את הצנצנת היטב ומחכים כמה ימים – רצוי להפוך אותה מדי יום לערבוב הטעמים.

כשצבע המלפפונים דוהה אפשר לפתוח ולטעום.

משק רמי קנטור רמת השרון (שימו בווייז), 050-8134444

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר