ממרח אגוזים ביתי מתקתק

אורטל ברובין חן, נטורפתית בכללית רפואה משלימה תל מונד ונתניה, מציעה מתכון לממרח עבור כריכי ארוחת עשר עם החזרה לבתי הספר. ממרח ביתי עם ערכים תזונתיים במקום ממרח שוקולד שקונים בסופר. פשוט להכנה והילדים ישמחו לפגוש אותו בכריך

לילדים מתחת לגיל 5 אין להגיש אגוזים לא טחונים עד לרמת האבקה וממרח חלק
לילדים מתחת לגיל 5 אין להגיש אגוזים לא טחונים עד לרמת האבקה וממרח חלק

רכיבים

כוס אגוזי לוז או כוס אגוזים מעורבבים בטעם שאוהבים

רבע כוס סילאן

3 כפות אבקת קקאו נא אורגני

קורט מלח

2.5 כפות שמן קוקוס או שמן חמניות

טיפת תמצית וניל אמיתי טהור

אופן ההכנה

טוחנים את האגוזים.

מערבבים הכל יחדיו.

אפשר לשחק מעט עם הטעמים – אם מדובר בילדים קטנים שמורגלים מאוד למתוק, אפשר להתחיל עם יותר סילאן ולאט לאט במשך הזמן להפחית מעט כל פעם עד שיסתגלו.

למבוגרים אפשר לטחון את האגוזים גס כדי שיהיה ממרח קראנצ'י ומעניין יותר.

הערה

יש לוודא שבמיוחד ילדים אינם אלרגיים לאגוזים.

לילדים מתחת לגיל 5 אין להגיש אגוזים לא טחונים עד לרמת האבקה וממרח חלק.

אפשר להוסיף לבוגרים מעט מלח גס או צ'ילי לקבלת טעם מעניין יותר.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה