ממרח ומטבלים לצד בייגלה שטוחל'ה צ'ילי מתוק

חומרים למטבל יוגורט עשבי תיבול 200 מ"ל יוגורט עיזים או יווני 1 כף פטרוזיליה קצוצה1 כף בזיליקום קצוץ1 כף נענע טרייה קצוצה1 כף בצל ירוק קצוף2 שיני שום טריות וכתושות2 כפות שמן זית איכותי1 כפית שטוחה סוכרקורט מלח ופלפל  אופן ההכנה: שוטפים את עשבי התיבול היטב וקוצצים גס. מערבבים בקערה את היוגורט, שמן הזית, עשבי התיבול והשום הכתוש. מועכים בעזרת בלנדר מוט ומתבלים בסוכר, מלח ופלפל לפי הטעם, ומעבירים לקירור. חומרים לממרח דלעת פיקנטי1.5 קילו דלעת חתוכה לקוביות2 גזרים חתוכים גס5 שיני שום טריות כתושותמיץ מלימון אחד1 כף אריסה חריפה2 כפות שמן קנולה1/4 כפית כמוןמלח ופלפל לפי הטעם אופן ההכנה: חותכים את הדלעת והגזר לקוביות בינוניות. במסננת אידוי מבשלים את הדלעת והגזר כחצי שעה. מצננים מעט ומועכים היטב בעזרת מזלג, או בעזרת בלנדר מוט לקבלת מרקם משחתי. מוסיפים את התבלינים ואת השמן והלימון, ומערבבים היטב. חומרים למטבל גבינת שמנת וסלמון מעושן200 גרם גבינת שמנת 160 גרם סלמון מעושן1 גמבה אדומה2-3 ענפי שמיר קצוצים (ללא הגבעולים)2 גבעולים בצל ירוק קצוצים היטב1 שן שום טרייה קצוצה1 כף צלפים קצוצים1 כף מיץ מלימון טרימלח ופלפל לפי הטעםאופן ההכנה:  שורפים גמבה אדומה על הגז. מקלפים, שוטפים היטב וחותכים לקוביות קטנטנות. קוצצים היטב את הסלמון המעושן ומניחים בצד. מערבבים בקערה את גבינת השמנת, הסלמון, קוביות הגמבה ושאר המרכיבים. מתבלים ומועכים מעט בעזרת בלנדר מוט.הגשה:מגישים בקערה בינונית בייגלה שטוחל'ה צ'ילי מתוק, לצד קעריות קטנות עם מטבלים. צילום וסטיילינג: יולה זובריצקיהמתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית ומובילת דעה בתחומי הקולינריה.

חומרים למטבל יוגורט עשבי תיבול

200 מ"ל יוגורט עיזים או יווני
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף בזיליקום קצוץ
1 כף נענע טרייה קצוצה
1 כף בצל ירוק קצוף
2 שיני שום טריות וכתושות
2 כפות שמן זית איכותי
1 כפית שטוחה סוכר
קורט מלח ופלפל 

אופן ההכנה:

שוטפים את עשבי התיבול היטב וקוצצים גס. 
מערבבים בקערה את היוגורט, שמן הזית, עשבי התיבול והשום הכתוש. 
מועכים בעזרת בלנדר מוט ומתבלים בסוכר, מלח ופלפל לפי הטעם, ומעבירים לקירור.


חומרים לממרח דלעת פיקנטי

1.5 קילו דלעת חתוכה לקוביות
2 גזרים חתוכים גס
5 שיני שום טריות כתושות
מיץ מלימון אחד
1 כף אריסה חריפה
2 כפות שמן קנולה
1/4 כפית כמון
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

חותכים את הדלעת והגזר לקוביות בינוניות. 
במסננת אידוי מבשלים את הדלעת והגזר כחצי שעה. 
מצננים מעט ומועכים היטב בעזרת מזלג, או בעזרת בלנדר מוט לקבלת מרקם משחתי. 
מוסיפים את התבלינים ואת השמן והלימון, ומערבבים היטב.

חומרים למטבל גבינת שמנת וסלמון מעושן
200 גרם גבינת שמנת 16%
100 גרם סלמון מעושן
1 גמבה אדומה
2-3 ענפי שמיר קצוצים (ללא הגבעולים)
2 גבעולים בצל ירוק קצוצים היטב
1 שן שום טרייה קצוצה
1 כף צלפים קצוצים
1 כף מיץ מלימון טרי
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:  
שורפים גמבה אדומה על הגז. מקלפים, שוטפים היטב וחותכים לקוביות קטנטנות.
קוצצים היטב את הסלמון המעושן ומניחים בצד.
מערבבים בקערה את גבינת השמנת, הסלמון, קוביות הגמבה ושאר המרכיבים.
מתבלים ומועכים מעט בעזרת בלנדר מוט.

הגשה:
מגישים בקערה בינונית בייגלה שטוחל'ה צ'ילי מתוק, לצד קעריות קטנות עם מטבלים.

צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית ומובילת דעה בתחומי הקולינריה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר