חומרים:
1 כוס אגוזי לוז
2 כפות גדושות ממרח שקדיה
2 כפות מייפל טבעי ללא תוספת סוכר
75 גרם שוקולד מריר
½ כוס חלב אגוזי לוז או שקדים
2 כפות קקאו איכותי
½ כפית מחית וניל טבעית או מקל וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מפזרים את האגוזים על תבנית וקולים כ-10 דקות או עד שהקליפה נפרדת מהאגוז.
בעזרת מגבת מטבח נקייה מגלגלים את האגוזים עד שהקליפה יורדת.
מעבירים את האגוזים למעבד מזון וטוחנים בפולסים כשתי דקות, בעזרת מרית מנגבים את השוליים והתחתית.
ממיסים בעדינות שוקולד מריר.
מוסיפים את יתר המרכיבים אל האגוזים ומעבדים קלות רק עד שכל המרכיבים מתאחדים לכדי ממרח.
אם רוצים כריך בריאות:
מורחים כמות נדיבה של ממרח שוקולד ואגוזים טבעי תוצרת בית, פורסים בננה טרייה, ומפזרים אגוזים.