פטנט קל ונוח לשימושים רבים:
את שמן הזית ממליץ מנה שטרום להחזיק במטבח גם בצנצנת פתוחה.
להוסיף 10 שיני שום חצויות, מעט אורגנו טרי קצוץ גס, ענף טימין וענף רוזמרין.
בתוך הצנצנת ניתן להחזיק גם מברשת.
שמן זה יכול לשמש בעת הבישול, אך גם למריחה על טוסט חם שיצא מהטוסטר או פרוסת לחם ואפילו על מצה או ירקות טריים או קלויים.
שמן אדום
מצרכים:
5 עגבניות מיובשות
פלפל אחד חריף
חצי בצל קצוץ
2 כוסות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
מלח, פלפל שחור
חולטים את העגבניות במים קרים לחמש דקות ומסננים.
טוחנים במעבד מזון את העגבניות החלוטות, הבצל והפלפל החריף.
מוסיפים תוך כדי טחינה את שמן הזית ובסיום את החומץ הבלסמי.
ממליחים ומפלפלים.
שמן ירוק
מצרכים:
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס בזיליקום קצוץ
5 שיני שום
2 כוסות שמן זית
מלח, פלפל שחור
טוחנים במעבד מזון את הבזיליקום, הפטרוזיליה והשום.
מוסיפים תוך כדי טחינה את שמן הזית.
ממליחים ומפלפלים.