ממשטחי המרווה בעמק החולה מפיקים דבש זני לחובבי דבשים מיוחדים

לראשונה בישראל הופק דבש משטחים גדולים של מרווה לזרעים השופעים צוף. זהו גיוון נוסף לדבשים זניים אחרים בתחום הדבש., וימים אלה החלה רדיית דבש מפרחי המרווה.

שחר טנא, מנכ”ל מועצת הדבש, מציין כי השנה האחרונה נזרעו בצפון הארץ שדות מרווה נרחבים לצורך הפקת חומצת אומגה 3 מזרעי המרווה. צמח המרווה הינו צמח בר שתורבת ע”י חוקרים, והוא נזרע בעמק החולה בהיקף גדול.

הדבורים נמשכות לפרחי המרווה הצופניים שפרחו במשך 3 שבועות, מאחר והמרווה נועדה לזרעים, הדבורים נהנו מפריחה ממושכת.

מכוורת סימון מכפר סירקין ומכוורת דני וקסלר מיסוד המעלה, רודות את דבש המרווה, אותו יציגו במסגרת אירועי פסטיבל הדבש 2006 שיתקיים בתאריכים 25-26 באוגוסט ו- 1-2 בספטמבר.

דבש המרווה הינו בעל צבע בהיר, וכמו לכל דבש זני גם לו טעם וארומה מיוחדים. דבש המרווה ידוע בסגולותיו הרפואיות, ובעיקר יעיל במקרי הצטננויות ושיעול.

עתה גם נבדקת הימצאותה של חומצת אומגה 3 בדבש המרווה, כאשר לאומגה 3 השפעה חיובית רבה על לחץ דם, מניעת מחלות לב, מניעת דלקות בגוף, שומנים בדם שיפור מצב הרוח, ועוד.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה