ממתכוני פורום משפחות שכולות "שכנות – נשים יוצרות פיוס"

פורום משפחות שכולות הוא ארגון בו חברות משפחות שכולות- ישראליות ופלסטיניות אשר שכלו בן משפחה עקב הסכסוך הישראלי-פלסטיני. במסגרת הפורום הוקם פרויקט "שכנות- נשים יוצרות פיוס" אשר מתמקד בנשים השכולות (רעיות, בנות, אחיות ואימהות). הנשים נפגשו בקבוצות מעורבות ועבדו על שלושה פרויקטים- צילום אמנות ואוכל, בהם התמודדו עם האובדן דרך היצירה.
בפרויקט האוכל חברו נשים ישראליות ופלסטיניות לסדרת מפגשים בשם "ג'ם סשן" בהנחיית גיל חובב וחוסאם עבאס – שף מסעדות אל באבור.
אלה מתכוני אחד המפגשים:

לימונים כבושים
מאת שף חוסאם עבאס, אל באבור
חומרים ואופן ההכנה:
2 ק"ג לימון חתוך לפרוסות
1/2 ק"ג פלפל אדום גרוס
1/2 ליטר שמן זית
250 גר' חומץ רגיל
מערבבים יחד. שמים בצנצנות למשך חודש לפחות בלי לפתוח.
זה מחזיק לשנה לפחות. ברגע שפותחים צריך לשים במקרר.

ריבת חושחש
מאת גיל חובב
חומרים ואופן ההכנה:
1 ק"ג חושחש (תפוזים מרים) חתוכים לחצאים עם הקליפה אבל ללא הגרעינים.
1 ק"ג סוכר
1 תפוח עץ ירוק מקולף ומגורר.
טוחנים את הכל במעבד מזון. מרתיחים (בלי להוסיף מים) ומבשלים למשך 45 דקות.
כדי לבדוק מתי הריבה מוכנה: מכניסים צלחת למקפיא. כשחושבים שהריבה התקשתה מספיק שמים כף של ריבה על הצלחת הקפואה, מעבירים סכין באמצע "שלולית הריבה" וחותכים אותה לשניים. אם שני חלקי השלולית מתחברים חזרה לשלולית אחת הריבה עוד לא מוכנה. אם הם נשארים נפרדים הריבה מוכנה. מעבירים לצנצנות וסוגרים.

ריבת דלעת
מאת סברייה
חומרים ואופן ההכנה:
2 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לחתיכות
כף סיד
2 ק"ג סוכר
מיץ משני לימונים
שמים את הדלעת בסיר עם מים (שיכסו את הדלעת) ומוסיפים כף של סיד.
משרים למשך שעה.
שופכים את המים ושוטפים את הדלעת היטב.
מוסיפים לסיר מים נקיים, מביאים לרתיחה ומבשלים למשך שעה.
שופכים את המים.
מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימונים ומבשלים למשך שעה.
מעבירים לצנצנות וסוגרים.

מלפפונים חמוצים בשקית
מאת תמרה רבינוביץ
חומרים ואופן ההכנה:
5 מלפפונים ללא הקצוות
כף מלח
כף סוכר
צרור שמיר
צרור פטרוזיליה
4 שיני שום קלופות
לערבב את כל החומרים בשקית. לשים במקרר למשך 48 ולערבב מידי פעם.

לפת מוחמצת
מאת שף חוסאם עבאס, אל באבור
חומרים ואופן ההכנה:
2 ק"ג לפת, לא מקולפת, חתוכה לפרוסות
3 כפות מלח
250 גר' סלק מקולף וחתוך לפרוסות
כוס חומץ
2 כפות פלפל שחור שלם
2 כוסות מים
לערבב את כל החומרים ולשים בצנצנות. הלפת המוחמצת מוכנה לאחר כשבועיים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה