מניפת סינטה צרובה בליווי ירקות מוקפצים ותפו"א בקארי ירוק

ל- 5 מנות/סועדיםחומרים: 1 ק"ג נתח סינטה400 גר' עלי תרד טריים500 גר' זוקיני ירוק500 גר' אפונה500 גר' שעועית שלמה2 ק"ג תפו"א זעירחומרים למשרה:שמן זית עד כדי כיסוי נתחי הבשרעלי למון גראס מיובשיםג'ינג'ר מיובש גרגירי כוסברה פלפל שחור גרוסחומרים לרוטב:3 פחיות חלב קוקוס50 גר' מחית קארי ירוק50 גר' כוסברה25 גר' ג'ינג'ר טרי40 גר' דבשאופן ההכנה:את כל מרכיבי הרוטב יש לטחון יחד במעבד מזון, עד לקבלת מרקם אחיד. את נתח הסינטה מנקים מכל השומנים, ופורסים ל-5 חלקים שווים של 300 גר' כל אחד. משרים את הנתחים במשרה למשך 3 שעות. סוגרים את הנתחים במחבת עם שמן חם מאד (מכל הכיוונים). לאחר הסגירה, פורסים את הנתחים לחתיכות שוות של 5 ס"מ ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה. את התפו"א מקלפים ומסדרים בתבנית עם שמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס, ואופים כ-40 דקות ב-170 מעלות עד לריכוך. משלימים את הצלייה של הסינטה בתנור 6 דקות ב-200 מעלות. במקביל מקפיצים את הירקות בווק עם מעט קארי ירוק, עד כדי ריכוך חלקי. אופן ההגשה: מסדרים על צלחת את הסינטה בצורת מניפה, וליד מניחים את הירקות המוקפצים ומעליהם בערימה את התפו"א. מעל הכל יוצקים את רוטב הקארי הירוק. ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2006"

ל- 5 מנות/סועדים

חומרים:
1 ק"ג נתח סינטה
400 גר' עלי תרד טריים
500 גר' זוקיני ירוק
500 גר' אפונה
500 גר' שעועית שלמה
2 ק"ג תפו"א זעיר

חומרים למשרה:
שמן זית עד כדי כיסוי נתחי הבשר
עלי למון גראס מיובשים
ג'ינג'ר מיובש
גרגירי כוסברה
פלפל שחור גרוס

חומרים לרוטב:
3 פחיות חלב קוקוס
50 גר' מחית קארי ירוק
50 גר' כוסברה
25 גר' ג'ינג'ר טרי
40 גר' דבש


אופן ההכנה:
את כל מרכיבי הרוטב יש לטחון יחד במעבד מזון, עד לקבלת מרקם אחיד.
את נתח הסינטה מנקים מכל השומנים, ופורסים ל-5 חלקים שווים של 300 גר' כל אחד.
משרים את הנתחים במשרה למשך 3 שעות. סוגרים את הנתחים במחבת עם שמן חם מאד (מכל הכיוונים).
לאחר הסגירה, פורסים את הנתחים לחתיכות שוות של 5 ס"מ ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה.
את התפו"א מקלפים ומסדרים בתבנית עם שמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס, ואופים כ-40 דקות ב-170 מעלות עד לריכוך.
משלימים את הצלייה של הסינטה בתנור 6 דקות ב-200 מעלות. במקביל מקפיצים את הירקות בווק עם מעט קארי ירוק, עד כדי ריכוך חלקי.

אופן ההגשה:
מסדרים על צלחת את הסינטה בצורת מניפה, וליד מניחים את הירקות המוקפצים ומעליהם בערימה את התפו"א. מעל הכל יוצקים את רוטב הקארי הירוק.


ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2006"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר