ל- 5 מנות/סועדים
חומרים:
1 ק"ג נתח סינטה
400 גר' עלי תרד טריים
500 גר' זוקיני ירוק
500 גר' אפונה
500 גר' שעועית שלמה
2 ק"ג תפו"א זעיר
חומרים למשרה:
שמן זית עד כדי כיסוי נתחי הבשר
עלי למון גראס מיובשים
ג'ינג'ר מיובש
גרגירי כוסברה
פלפל שחור גרוס
חומרים לרוטב:
3 פחיות חלב קוקוס
50 גר' מחית קארי ירוק
50 גר' כוסברה
25 גר' ג'ינג'ר טרי
40 גר' דבש
אופן ההכנה:
את כל מרכיבי הרוטב יש לטחון יחד במעבד מזון, עד לקבלת מרקם אחיד.
את נתח הסינטה מנקים מכל השומנים, ופורסים ל-5 חלקים שווים של 300 גר' כל אחד.
משרים את הנתחים במשרה למשך 3 שעות. סוגרים את הנתחים במחבת עם שמן חם מאד (מכל הכיוונים).
לאחר הסגירה, פורסים את הנתחים לחתיכות שוות של 5 ס"מ ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה.
את התפו"א מקלפים ומסדרים בתבנית עם שמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס, ואופים כ-40 דקות ב-170 מעלות עד לריכוך.
משלימים את הצלייה של הסינטה בתנור 6 דקות ב-200 מעלות. במקביל מקפיצים את הירקות בווק עם מעט קארי ירוק, עד כדי ריכוך חלקי.
אופן ההגשה:
מסדרים על צלחת את הסינטה בצורת מניפה, וליד מניחים את הירקות המוקפצים ומעליהם בערימה את התפו"א. מעל הכל יוצקים את רוטב הקארי הירוק.
ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2006"