מסעדה חדשה בתל אביב: דברי הימים

טלי ענבל, מי שהייתה עד לא מזמן בעלת מסעדת השף "כסא החותנת" במושב עין איילה (במשך 11 שנה), פתחה דף תל-אביבי חדש במתחם יד חרוצים, תחת השם- דברי הימים

טלי ענבל, מי שהייתה עד לא מזמן בעלת מסעדת השף "כסא החותנת" במושב עין איילה (במשך 11 שנה), פתחה דף תל-אביבי חדש במתחם יד חרוצים, תחת השם- "דברי הימים".

"דברי הימים" מציעה תפריט גורמה מחומרים איכותיים, תוך דגש חזק על מאכלי ימים: דגים ופירות ים, גבינות ישראליות איכותיות ותוצרת ישראלית עונתית.

בין המנות שמוצעות במסעדה ניתן יהיה ליהנות מראשונות יצירתיות(כולל סלסלת לחמים) כגון:

סלט מעושן (עלים ירוקים, צ'יפס ירקות שורש ונתחי פילה דגי ים בעישון ביתי) 39 שקל, סלט ים ואדמה (חיטה תפוחה, אגוזים, ירק וקוביות דג ים נאים בלימון) 39 שקל, זרועות תמנונים (על ברוסקטה עם לימונים כבושים, גרגירי חומוס, אורוגולה, ועגבנייה אפויה) 43 שקל, מרק הימים (דגים ופירות ים מלווה באיולי ביתי, רוי וברוסקטה)42 שקל ועוד…

מנות עיקריות
פילה סלומון (צלוי ברוטב תפוזים וג'ינג'ר מוגש על גרטן תפו"א ושעועית ירוקה) 67 שקל, פילה מוסר (מצופה פירורי שקדים ברוטב חמאה לבנה, לצד לעטקס כרישה ובטטה) 90 שקל, פאייה (פירות ים, אורז עגול וזעפרן במחבת אישי) 65 שקל, קלמרי ממולא (במוס חצילים וסנט מור מבושל ברוטב עגבניות ויין בתוספת פולנטה צנובר) 58 שקל ועוד… גם אוהבי הבשר ימצאו מענה בתפריט עם בקר ישראלי טרי מיושן בדמות מנות כגון: פילה בקר (מצופה עשבי תיבול ברוטב ברנדי בתוספת פטריות שיטקי ופירה ארטישוק ירושלמי) 95 שקל.

בגזרת הקינוחים יהיה ניתן למצוא יצירתיות מתוקה כגון: מנת "דברי הימים" (הכוללת טעימות של: טוויל פיסטוק ממולא בקרם נוגט, פבלובה ממולאת בתותים וקרם מסקרפונה ומבחר טראפלס ברוטב וניל) 37 שקל, בלה נגרה (קריספ שוקולד ממולא בקרם שוקולד בלגי עשיר) 31 שקל, טארט טאטן אגסים (מבושלים ביין, ערמונים מסוכרים וכדור גלידת וניל צרפתי) 29 שקל ועוד.

ב"דברי הימים" 100 מקומות ישיבה, בר מרווח וגם נישה אינטימית בה יתקיימו ארוחות טעימות בהזמנה מראש לקבוצות של עד 20 איש.

סגנון הבישול של השפית טלי ענבל מאופיין בטיפול בחומרי הארץ בשילוב טכניקות שהיא אספה עם השנים בטיולים ברחבי העולם (מאיטליה ועד טייוואן) ובלימודים.

מסעדת "כסא החותנת" שהיתה בבעלותה הציעה תפריטי טעימות בהזמנה מראש וזכתה לשבחים רבים. בין היתר הגישה פינה קבועה בתוכנית הבישול של רדיו חיפה, שימשה כשף הבית של בית ספר גורמה בחיפה, התארחה בפסטיבלים קולינאריים ברחבי העולם, ושימשה כחברה בהנהלת עמותת שפים לשלום שיוזמת מעת לעת מפגשים בין שפים פלשתינאיים ושפים ישראליים לקידום שלום אזורי.

"דברי הימים", יד חרוצים 13 תל-אביב. 03-6876133. א'- שבת, 11:30 עד לקוח אחרון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר