מסעדות בלב המדבר – בתערוכה החקלאית הגדולה בישראל

תערוכת החקלאות הגדולה בישראל
1-2 בפברואר 2017, במו"פ ערבה תיכונה וצפונית, תחנת יאיר בחצבה. טבע וחקלאות, מפגש עם פיתוחי עולם החקלאות, אטרקציות תיירותיות ואוכל מקומי טוב

בתאריכים 1-2 בפברואר 2017, תתקיים בתחנת "יאיר" במו"פ (מחקר ופיתוח) ערבה תיכונה וצפונית, תערוכת החקלאות הגדולה בישראל, המשתרעת על פני 15 דונם של חממות וביתני תצוגה. מאתיים חברות יציגו את חידושי  ענף החקלאות והגינון. לאורך ימי התערוכה יוכלו המבקרים ליהנות מביקור באתרי תיירות, נופש ומסעדות חדשות, במרכז המבקרים – מרכז "ויידור", שוק חברתי – ירקות מובחרים מהערבה ללא פערי תיווך, ישירות מהחקלאי לצרכן, מתחמי מזון ומסעדות האזור המגישות מנות עם ירקות טריים, והופעות אמנים. הכניסה לתערוכה ללא תשלום.

משק עפאים במושב עידן
משק עפאים במושב עידן

משק עפאים במושב עידן

חנות ומסעדה – החנות החדשה של אחד המשקים האורגניים המיישם הלכה למעשה עקרונות חקלאות ברת קיימא. במקום פועל מרכז מבקרים בו ניתן לסייר ולהתנסות בחליבה (בתיאום מראש, בימי חמישי ב- 16:30), מסעדה המגישה מאכלים מתוצרת המשק: ממרחים, מאפים, ארוחות בוקר כריכים ותבשילים קולינריים. בצמוד לבית הקפה יש דיר עזים ולול, כך שאחרי או לפני הארוחה ניתן גם לערוך סיור.

בר במדבר – חצבה

מסעדת בשרים ממיטב התוצרת החקלאית בערבה, המעוצבת בסגנון מדברי. בשרים על האש, תוספות וסלטים מתוצרת חקלאית מקומית בעונה. קבוצות יוכלו להזמין מראש ארוחת ברביקיו וארוחת חפלה.

בית קפה טבעוני רוזטה בעין יהב
בית קפה טבעוני רוזטה בעין יהב, צילום תקשורות יעל שביט

בית קפה טבעוני רוזטה בעין יהב

בית קפה חדש המגיש אוכל טבעוני בריא שמבושל ללא סוכר וללא מוצרים מעובדים, התומך בגישה "מהשדה לצלחת". כל הרכיבים 100% טבעיים. בית הקפה מציע תפריט עשיר בשעות הבוקר, הכולל מקושקשת עם טופו, גבינות משקדים שמייצרת בעלת המקום, לחמי מחמצת שנאפים במקום, וופל בלגי מכוסמין המוגש עם מייפל ופירות.

שוקוליטלי – מושב עין יהב

בוטיק שוקולד עבור סדנאות למשפחות, עם חומרי גלם איכותיים המשולבים בתהליך יצירת השוקולדים. במקום פרלינים איכותיים משוקולד משובח, בתיאום מראש.

מסעדת הדק בר – עין יהב

מסעדה ישראלית, בה מגישים מבחר מנות המתאימות לכל המשפחה, ומנות מיוחדות לצמחונים וטבעונים. המסעדה ממוקמת במתחם הבריכה בעין-יהב ופעילה כל השנה (גם כשהבריכה סגורה). את המסעדה הקים יואב אסא, מושבניק ובן המקום, אליו הצטרפו בני משפחתו, כולל הוריו, אחיו והילדים. בין המנות: חומוס ביתי טרי, צ'יפס, שניצל, פרגיות, קבב  וסטייקים מבשר אנטריקוט, המבורגרהבית, מבחר סלטים מירקות טריים. פיצה, טוסטים, פלאפל ביתי.

"גרטרוד" היוגורטריה - עין יהב
"גרטרוד" היוגורטריה – עין יהב, צילום תקשורות יעל שביט

"גרטרוד" היוגורטריה – עין יהב

יוגורטריה משפחתית בלב מושב עין יהב, המגישה תפריט עשיר של קינוחים ומתוקים, שבראשם גלידת היוגורט המפורסמת של המשפחה, מוגשת עם תוספות תוצרת בית: פירות העונה, ריבות ורטבים ביתיים, פיצוחים, מיני שוקולד ופרלינים וגרנולה ביתית. בחורף מתווספים לתפריט מרקים עשירים, סחלב, שוקו חם ומשקאות קפה. אורחי הערבה מוזמנים ליהנות מארוחת בוקר כפרית בהזמנה מראש, ובשבת – ג'חנון עם כל התוספות.

פיצרייה – עין יהב

הפיצרייה ממוקמת במתחם "אואזיס-גדיש" בעין יהב, ומגישה פיצות דקות מבצק המוכן במקום בעבודת יד, עם מגוון תוספות הכוללות ירקות טריים שנקטפו היישר מהשדה, רוטב עגבניות עשיר, עלי בזיליקום רעננים, גבינות ותוספות מיוחדות, כגון חצילים קלויים וריבת בצל. תפריט פיצות זוגיות ומשפחתיות עשיר. ניתן לאכול במקום או לבצע הזמנת Take Away. הפיצרייה הוקמה על ידי שגיא חרמוני בן המקום, העוסק בתחום הקולינריה מזה שנים רבות (בעבר בעלים של מסעדת במבו גריל בעין יהב).

"גמלייה" – ספיר

חוות אירוח בערבה, המשלבת חאן אירוח ומסעדת מאכלים ביתיים, וזאת באווירה ביתית חמימה. תפריט עשיר ומגוון, ובו מבחר סלטי הבית עם שימוש בתוצרת החקלאית בערבה, ניגובים ביתיים, מאפים, מנות ילדים, תבשילים וקינוחים.

גינת הירק של רונית ומוטי אלעזרי
גינת הירק של רונית ומוטי אלעזרי, צילום רונית אלעזרי

"גן ירק" – צופר

הביקור בגינת הירק של רונית ומוטי אלעזרי הנו חווייתי, ומהווה דרך מתאימה להתחיל את היום. ארוחת בוקר ובראנץ' עשירים בירקות אורגניים מהגינה התיירותית חקלאית, המשלבים חוויה גסטרונומית והיכרות עם גינה אורגנית. הארוחות כוללות לחמים טריים, סלטים עשירים בצמחי תבלין ריחניים ופרחים בשלל צבעים מהגינה, תה ריחני ומאפים ביתיים.

בית קפה מסבאה בסגנון גרמני
בית קפה מסבאה בסגנון גרמני, צילום מקס מורון

אורסולה קפה מסבאה – צוקים

בית קפה מסבאה בסגנון גרמני, המעוצב כפונדק דרכים בו בעלת הבית – אורסולה, היא חלק מרכזי מהחוויה. כיאה למטבח הגרמני המסורתי, התפריט מציע בשר, תפוחי אדמה וכרוב מבושל. בין מאכלי הרחוב האופייניים למטבח הברלינאי המסורתי, אפשר למצוא את הנקניקייה המוגשת עם רוטבי חרדל מיוחדים, וכמובן בירה במספר טעמים – מייצור מקומי.

"ארץ ערבה" – צוקים

המסעדה של אורן ודפי תופוט, על ראש גבעה בצוקים, מול נופי שמורת נחל 'עשוש' המדברית. מגישה ארוחות בוקר בסגנון בראנץ' וארוחות ערב בתפריט טעימות מתחלף. בוסתן עצי פרי עשיר וגינת ירק אורגנית משמשים את מטבח המסעדה.

"אוכלים בבית של"
"אוכלים בבית של", צילום בני בן ישראל

"אוכלים בבית של" – אירוח קולינרי בבתי מארחים

שש משפחות פותחות את בתיהן, מספקות הצצה לחיים בערבה, ומזמינות לארוחה קולינרית אותנטית, ייחודית ועשירה. כל משפחה מציעה טעמים ממטבחים שונים, ביניהם תימני, מרוקאי ועיראקי. הארוחות בתיאום מראש במחירים שונים.

 

לפרטים על מקומות האכילה ולהזמנות: מו"פ ערבה תיכונה, טל. 08-6581083

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר