מסעדות בפסח: ארבע כוסות וארבעה בנים

המסעדות בפסח מציעות שלל אפשרויות. החל מארוחות מיוחדות לילדים חינם, דרך מחווה לארבעת הבנים מההגדה ועד לארבע כוסות מיוחדות לחג. כל ההצעות

טעימות פסח בצ'ימיצ'אנגה
מסעדת צ'ימיצ'אנגה הידועה ביצירתיות ובצבעוניות שלה עורכת השנה ארוחת טעימות בערב החג השני, יום ראשון, ה- 8 באפריל, בסגנון תפריט פסח בפרשנות צ'ימיצ'אנגאית.
כמנהג המסורת יוגשו 4 יינות מובחרים.
כוס ראשונה: רוזמאונט אסטייט, ריזלינג, 04, אוסטרליה
קבב דגים נוסח צ'ימיצ'אנגה (גפילטע פיש)
או
סלט ירקות אביביים נוסח יציאת מצרים (כרפס)
כוס שניה: ברינג'ר, פומה בלאן, אפליישן קולקשן, ארה"ב
מרק עוף צח עם קניידעלך במתכון יהדות סנטה פה
כוס שלישית: ברינג'ר, פאונדרס אסטייט, קברנה סוביניון, 01, ארה"ב
טרין ירקות אצטקי
או
כבד קצוץ נוסח יהדות מקסיקו
כוס רביעית: ברינג'ר, פינו נואר,98, נורת' קואסט, ארה"ב
צ'ורו טלה גרסת פסח 2007 (זרוע)
צ'יפורה סנטה פה נוסח קריעת ים סוף
לקינוח: קרם ברולה נוסח יציאת מצרים
קומפוט פירות ממטבחו של פרעה (חרוסת)
יין קינוח (כוסו של אליהו): BIN 27 פורט
מחיר הארוחה: 280 שקל לסועד
צ'ימיצ'אנגה, מטבח סנטה-פה, קרמנצקי 6, תל אביב 5613232 03


אי-סדר פסח ב- MINNA TOMEI
השף שחף שבתאי הפך את קערת הפסח על פיה והכין קערה א-לה MinnaTomei של מנות מדליקות ושמחות מהמטבח השקוף. ב MINNA TOMEI מערבבים חמישה מטבחים מהיבשת האסיאתית ומביאים לנו קערה משחררת משעבוד לחירות:
זרוע – סאטה עוף אינדונזית עם בוטנים, ביצה שלוקה – ביצי טמפורה תאילנדיות מוקפצות בווק, מרור – רוטב סאמבל על מצע אורז, חרוסת – שייק תמרים וקוקוס, כרפס – ספרינג רול ויאטנמי עם נענע ודפי אורז, 3 מצות – 3 מצות פקין דאק : ברווז על מצע שזיפים ומלפפון ירוק.
Minna Tomei
אבן גבירול 30, תל אביב, טלפון: 03-6966363
שד' אבא אבן 8, הרצליה פיתוח, טלפון: 9618877 09
ימי פעילות: א-ה 12:00 עד 24:00 שישי שבת: 12:00 עד 24:00



ספיישל פסח במטרו כפר סבא
לכבוד פסח מציעה מסעדת מטרו בכפר סבא מגוון של מנות ספיישלים ברוח החג. כך אפשר יהיה למצוא בתפריט מרק עם קניידלעך (24 שקל), גפילטע-פיש (15 שקל למנה) ואפילו המצבריי – המצה המטוגנת המתוקה – זוכה ליבוא מיוחד בימי חול המועד, ותיכלל בארוחת הבוקר (49 שקל). בליל הסדר ובחג עצמו המסעדה תהיה סגורה, ובשאר ימי חול המועד המסעדה תמשיך להגיש את התפריט הרגיל.
מטרו, ויצמן 24 פינת גורדון, כפר-סבא 09-7457461


ספיישל דניס בגוצ'ה
מסעדת גוצ'ה אשר פתחה לאחרונה את סניפה השני ברחוב אבן גבירול 14 ת"א, מזמינה אתכם, במשך כל ימי חול המועד פסח, לחגוג בשני סניפיה את שחרורו עם ישראל מעבדות לחרות עם מנת ספיישל משובחת של פילה דניס, שיוגש על סלט חם, עשיר ומתובל של עדשים, ברוטב מרענן של יוגורט המעניק למנה טוויסט חמצמץ ומגרה במחיר של 70 שקל.סגור בערב חג בלבד.
"גוצ'ה", רח' דיזינגוף 171 פינת שד' בן גוריון, 03-5222886
גוצ'ה, רח' אבן גבירול 14 , 03-6911603



גריל ישראלי על הדרך
אוטו גריל ישראלי, בר הבשרים האיכותי, שנפתח לאחרונה בצומת נתניה שעל כביש החוף מציע במשך כל ימי חול המועד פסח עצירה כשרה. במיוחד עבור המשפחות שתרות את ארצינו הפורחת בימי החג, מוצע תפריט "על הדרך" הכולל גם מנות שילדים אוהבים במיוחד כמו מנת נאגט'ס (25 שקל) ובאפלו ווינגס בציפוי פריך ברוטב צ'ילי מתוק (22 שקל). גם את המבוגרים לא מקפחים באוטו גריל ישראלי והם יוכלו להנות ממגוון עשיר ואיכותי של בשרים שנצלים למול עיניהם.
המקום יהיה פתוח כל ימי חול המועד החל מ 12:00 בצהריים ועד 24:00 בלילה.
"אוטו גריל ישראלי", מתחם סונול, מחלף נתניה, כביש החוף.


התשובה של דים-סאם לקנייעדל'ך
מסעדת דים סאם התל-אביבית והשף רונן בניטה מקרבים מזרח ואשכנז ויוצרים דים סאם לחג הפסח: דים סאם מקמח מצה, במילוי כבש, פטריות פורצ'יני ובצל ירוק. ולהמתקת החג, קינוח דים סאם מקמח מצה במילוי חרוסת ברוטב שזיפים אסיאתי.
המסעדה פתוחה בחול המועד פסח, 4.4-9.4 בין השעות: 12:00-24:00 ומזמינה את באיה ליהנות מתפריט דים סאם ונודלס מגוון וייחודי.
דים סאם, אלנבי 120 תל אביב, טל': 03-5604341


מנות חגיגיות לחג
אנג'לינה, הביסטרו הקסום בוד השרון, יגיש לאורך חול המועד של פסח שתי מנות ספיישל חגיגיות שהכין במיוחד השף משה כהן: קבב דג ים על חצילים קלויים וסלט פטרוזיליה ושקדים ( 74 שקל) ומנת ילדים מיוחדת של קציצות עוף ברוטב עגבניות על מצע פירה כולל משקב קל ( 35 שקל).
אנג'לינה, רחוב הבנים 14 הוד השרון טלפון: 09-7441444


תפריט בר חדש בברקרולה
ברקרולה תשיק בחול המועד פסח תפריט בר חדש, המשלב לראשונה מנות בר מובחרות עם אלכוהול איכותי וקוקטיילים, שהותאמו זה לזו בקפידה. על בניית התפריט שקדו מנהל המסעדה אלעד חן והשף נעם דקרס, שיצרו שילובים מדוייקים בין מנות לבין קוקטיילים וצ'ייסרים, במטרה להעמיק את חווית טעמי הבר וליצור שילובים מושלמים בין טעמי המנות לבין אלכוהול משובח, ואשר יוצעו לקהל הסועדים כמקשה אחת במחיר נגיש וכדאי. הצצה לתפריט מגלה שילובים מרתקים של שרימפס בפנקו וסירופ הדרים המוגש עם צ'ייסר של ג'ק דניאלס (38 שקל); קריספי קלמארי עם מוס פרמזן ומי פרחים המוגש עם קוקטייל סאוזה בשלושה צבעים (36 שקל); ג'לי גבינת עזים עם ממתק עגבניה, בלסמי וקצף עשבים המוגש עם צ'ייסר גריי גוס תפוז (34 שקל); קרם שומר עם שמיר, לימון וקציפת סלק המוגש עם צינזאנו לימטו (32 שקל); מול מרינייר- מולים ביין לבן, חמאה ובצלצלי שאלוט המוגש עם צינזאנו פרוסקו (45 שקל); אויסטר קרוז טרי המוגש עם צינזאנו פינו- שרדונה (32 שקל).
ברקרולה, רחוב עתיר ידע 13 בין כפר סבא להוד השרון 09-7669606


אנג'י בר בשר בנווה צדק פתוחה לעסקיות במהלך כל חול המועד
בגזרת הספיישלים התקין השף עידו אורבייאט מנות מיוחדות כשרת לפסח (המסעדה לא מגישה מנות כשרות לפסח) מרק קונסומה עוף עם קניידלך ממולאים נתחוני פילה
פאי ערמונים ושוקולד על בסיס בצק פריך מקמח מצה
המסעדה תהיה פתוחה בכל מהלך החג לעסקיות מיוחדות. בערב ליל הסדר המסעדה סגורה, למחרת היא נפתחת כרגיל לעסקיות
במהלך החג יגישו במקום לחם ומצות
NG – בר & בשר בנווה צדק אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב, טלפון: 5167888- 03


קזנקי פסח 2007 חוגגת את החג על פי רוח ההגדה
מנות ראשונות חציית ים סוף – דואט קוקי סאן ז'ק בקרם סרטנים וטימין ושרימפס בקרם פרמזן 35 ₪,קראב קייק עם קרם חזרת 25 שקל מנות עיקריות ארבעים שרימפסים במבחר רטבים (ל 3-4 סועדים), שרימפס אחד לכל שנה במדבר 122 ₪דג משה רבנו ברוטב חריימה 60 שקל קינוח גפילטע תות – תותים עם קרם וניל לימון ואגוזים על מצע קראנץ' שוקולד
בחנות היין הסמוכה למסעדה יהיו מבצעים מפתיעים במהלך כל ימי החג
שעות פתיחה: ערב החג המסעדה סגורה ונפתחת למחרת החג החל מהשעה 18:00 בערב
"Kazanki – שרימפס & קלמארי בר"
"קזנקי" תל אביב – רחוב הארבעה 16, טלפון: 03-5610630
"קזנקי" הרצליה פיתוח – רחוב שנקר 2, טלפון: 09-9586688



פאסיפיק פותחת לראשונה בפסח
פאסיפיק מסעדת גורמה כשרה, לראשונה מאז פתיחתה, תפתח בחול המועד פסח והשף החדש והמוכשר תומר בטיטו יתקין תפריט שכולו כשר לפסח
לראשונה, לכבוד פסח, מסעדת פאסיפק, באדיבות השף החדש תומר בטיטו, פותחת את שעריה בחול המועד פסח. כל התפריט והמנות הידועות והאהובות יוסבו להיות כשרות לפסח. בראשונות: כבד אווז על חציל אסיאתי ובצל ירוק ברוטב חלב קוקוס דבש ובוטנים, טרין ירקות קלויים בגריל על פסטו בזיליקום וצנוברים, קרפצ'יו פילה בקר בתחמיץ לימון וסלט הדרים ובעיקריות צלעות טלה בניחוח ים תיכון על פירה תפו"א ירושלמי ואפונת בר ברוטב יין אדום, פילה דניס על פירה תפו"א וקוויאר חצילים ברוטב שרדונה ולימון, ובקינוחים; מינסטרונה פירות טרופיים עם סורבה, מרטיני תותים וקרם קוקוס.
מסעדת פסיפיק: רח' הירקון 145 תל אביב (במלון קראון פלאזה) טל' 5201169 – 03


מסעדת סיטרה במתחם סי אנד סאן מפתיעה עם ספיישל מצה בריי במהלך כל חול המועד
בארוחת הבוקר של סיטרה, בחול המועד פסח, יהיה ספיישל מפתיעה של מצה בריי על הבוקר.
במסעדת סיטרה ממשיכה לעבוד כמעט כרגיל; בערב ליל הסדר המקום סגור ונפתח למחרת בשעה 16:00.
לאוהבי החמץ המסעדה תמשיך להגיש פוקאצ'ות טריות לצד מצות
סיטרה SEATAR רח' רוזנבלום הרצל 8, "סי אנד סאן", תל אביב טלפון: 03-6996633


אוונגרד מסביב לשעון: ממשיכים את מתכונת עובדים 24 שעות ביממה ופותחים את המסעדה בחצותהשף דיויד לוי פותח את שערי מסעדתו לכל אותם אלו שרוצים להתאוורר אחרי ארוחת החג וכבר בחצות תוכלו ליהנות משפע של אלכוהול ומתפריט חג מיוחד שיוגש לצד התפריט הרגיל
כמו: פטה כבדים עם פירות יבשים (46 ₪ ), טרין סלמון מעושן עם קוויאר (52 ₪ ), מיקס בשרים על מקל קינמון (96 ₪ ).
בחול המועד ימשיכו להגיש לחם לצד מצות
"אוונגרד" – דיינר אמריקאי מסביב לשעון הברזל 3, רמת החייל, תל אביב, טל': 03-6480082


ישראל שביט ממשק שביט במצוק ארבל שסמוך לכנרת מפתיע עם מנות חג
מה נשתנה הלילה הזה מכל הלילות ,שהלילה הזה לאחר המרור שיברי המצא ושאר המנות המסורתיות שמעטרות את שולחן החג יפתיע ישראל את אורחיו ובני ביתני במנה מופלאה. כתר צלעות –מנה מיוחדת , גם במראה האצילי וגם בטעמה המרגש
בנוסף המסעדה תהיה סגורה בערב החג וביום שלמחרת, בשאר ימות חול המועד המסעדה תפעל במתכונת רגילה.
המטבח של ישראל משק שביט, מושב ארבל (5 דקות מטבריה ומהכנרת) הזמנה מראש בטלפון: 04-6794919, כתובת האתר: www.4shavit.com



לוטס מסעדת שף חדשה בשדרות רוטשילד ת"א משיקה תפריט אביבי
מנות מובחרות מהתפריט;צ'וריסוס, מיונז ועלים קצוצים, פורל צרוב ותבשיל עדשים, בורי, זיתי טאסוס וריקוטה , בורי, שומר מקורמל ועגבניות שרי, בס, תפו"א ופלפלים אדומים, פרגית, שום וצ'ילי, מיטבול,עגבניות ויוגורט במהלך החג ניתן יהיה ליהנות מעסקית מטורפת בעלות של 57 שקל בלבד.
המסעדה תהיה סגורה בערב החג וביום שלמחרת, בחול המועד המסעדה תפעל במתכונת רגילה ותגיש אך ורק חמץ.
"לוטס" ((Lutěceשד' רוטשילד 64, תל אביב. טל': 03-5602697


סזאר ביסטרו בר חדש במתחם פארק המדע ברחובות יוגשו מנות חג מיוחדות
ביסטרו בר סזאר יגישו;פרגיות צלויות בתערובת תבלינים, אנטריקוט עם גראטן ותרד, מסבחה חציל קלוי עם גרידת ביצה, פטה כבד עם אגסים.
המסעדה תהיה סגורה בערב חג הפח ותיפתח לקהל הרחב בערב שלמחרת
המסעדה תפעל במתכונת רגילה בכל ימי החג ותגיש מצות לצד לחם
"סזאר" – ביסטרו בר רחוב פקריס 3, מתחם פארק המדע ברחובות. טל': 08-9465444



ג'אפניקה-רשת הסושי בר של תל אביב פועלת במתכונת רגילה
רשת ג'אפניקה המשגשגת תגיש במהלך חול המועד פסח מנות מרגשות כמו; מרק ירקות כתומים עם נגיעות חלב קוקוס וקארי יפני- 19 שקל, ספיישל ג'אפניקה רול- רול אינסייד אאוט במילוי סלמון סקין, וירקות במעטפת אבוקדו עם טריאקי ושומשום-29 שקל סאן סט רול- במילוי סלמון טוביקו (ביצי דג מעופף), אבוקדו, אספרגוס ועירית במעטפת בטטה-28 שקל סלמון גריל רול- במילוי אבוקדו, מלפפון, אספרגוס ועירית עטוף בסלמון צרוב בגריל עם קרם צ'ילי טוביקו ועירית-30 ₪
הרשת תהיה סגורה בערב החג ותיפתח למחרת בערב במתכונת רגילה
במהלך החג ימשיכו להגיש את הרולים ומנות הסושי האהובות
סניפי רשת "ג'אפניקה" דיזנגוף 128, תל אביב. טל': 03-5291014
ירמיהו 47, תל אביב טל': 03-5445196



טאפסטה טאפס בר ספרדי ואיטלקי חדש ברח' ירמיהו
בטאפסטה המסעדה החדשה של אבי ליאוני ימשיכו להגיש מנות פסטה וטאפסים. המסעדה תהיה סגורה בערב החג ותיפתח למחרת בערב במתכונת רגילה
מסעדת "טפסטה" Tapasta
רח' ירמיהו 54, תל אביב. טל': 03-6047222



קינוח פסח מיוחד בגולף ביסטרו
מסעדת הגולף ביסטרו המשקיפה על הנוף הכי רומנטי בארץ, מציעה לכבוד חג הפסח קינוח איכותי: נמסיס שוקולד שהיא עוגת שוקולד מפנקת ועשירה, אפויה במעטפת שקדים ומוגשת חמה ומלטפת עם קצפת. הקינוח המפתה שימתיק את סעודות החג וישמח את הלב יוגש במחיר מיוחד של 28 שקל על כל הזמנת ארוחה זוגית מלאה. המקום שאינו כשר ויפעל כהרגלו במהלך ימי חול המועד.
"גולף ביסטרו", מועדון הגולף קיסריה, 04-6260272


ארבעת הבנים בטרקלין
הטרקלין, ביסטרו ויין, בנחלת בנימין 41 בתל אביב, מציע בחול המועד פסח חוויה משפחתית מהנה עם ארוחת פסח כהלכתה הכוללת: ל-"חכם": מנת סינטה צרובה, המוגשת במצב רייר לצד חלוק נחל לוהט, לצלייה עצמית עד למידה הרצויה, "לרשע": מנת נקניקיות מרגז עם צ'ימיצ'ורי חריף במיוחד (25 שקל); "לתם": מנת סלט של מבחר עלים ירוקים, ארטישוק, פלפל קלוי, בצל, שום וכרובית (45 שקל) ול-"שאינו יודע לשאול": המבורגר הבית מוגש על טוסט עם רוטב ציר בקר בשמנת ומחית כמהין. בתוספת צ'יפס או סלט ירוק (58 שקל). ולכבוד חג ה"יין", בו אנו מצווים לשתות יפתחו בקבוקי אמרונה טומס 98': יין איטלקי, פריט אספנים, הנעשה מצימוקים ובעל טעמים מרוכזים ועוצמתיים (מחיר מיוחד לבקבוק: 195 שקל או כוס: 48 שקל). המקום סגור בערב וביום החג.
הטרקלין, נחלת בנימין 41, תל אביב, 03-5660013


תפריט פרחים בנמל 24
הנמל 24, מסעדת הגורמה של חיפה והצפון, משדרגת את חג הפסח ומקבלת את האביב בתפריט שכולו פרחים. השף רן ראש הרכיב תפריט חג ובו פרחי מאכל מגוונים: אמנון ותמר, פרחי קישוא, כובע הנזיר, חמניות וורדים. התפריט יוגש בין התאריכים ה-4 באפריל ל-7 באפריל. ולהלן הצצה לתפריט: אפריטיף: פרוסקו קזאביינקה עם עסיס פרחים; גריסיני רוזמרין ושמן עגבניות, מטבל עגבניות, ממרח פלפלים לימוני, פסטו וחמאה. מנה ראשונה: אמנון ותמר, פרח קישוא מאודה, במילוי מוס שרימפס לצד טרטר שרימפס וצ'ילי. מנה עיקרית: צלע חזיר בציפוי גרעיני חמנייה, סלט שומר ופרחי ברוקולי, שמן חרדל וכובע הנזיר. מנה אחרונה: פרפה ורדים ברוטב שוקולד לבן, מלבי ומי ורדים. עלות הארוחה לסועד: 180 שקל. נא להזמין מקומות מראש. המסעדה סגורה בערב וביום החג (2-3 באפריל).
הנמל 24, העיר התחתית, חיפה, 04-8626677


קריעת ים סוף במסעדת יוליה
במסעדת יוליה מתכננים בפסח לקרוע את ים סוף וגם לקחת שלל… בימי חול המועד תוגש במסעדה מנת הספיישל "דג שלם בגריל"- לברק או דניס שלם, שיאפה במיוחד בתנור אבן, עם עשבי תיבול ושום על מצע של ירקות אפויים. (88 ש"ח). מנה ראשונה מיוחדת נוספת היא האלבורניה – תבשיל טלה עם חציל קלוי וחומוס (26 ₪), המוגשת עם פוקצ'ה.
יוליה תהיה פתוחה כבר בחג הפסח משעה 12:00 בצהריים, ובמשך כל ימי חול המועד. בערב החג המסעדה תהיה סגורה, והאוכל המוגש בה אינו כשר לפסח.
יוליה, ביתן 2 בנמל ת"א, טלפון 03-5469777


טעמים אירופיים במילי'ס
לטובת מי שלא נוסע לחו"ל בחופש אבל רוצה לטעום בכל זאת מאירופה הקלאסית, בבר הקוקטיילים החדש מילי'ס ממשיכים במסורת של חשיפת השותה התל אביבי לטעמים חדשים ומכריזים על שבועיים המוקדשים לליקרים ולדיג'סטיפים הקלאסיים של אירופה. בתאריכים 29/3 – 14/4 יוצעו מגוון משקאות כמו ייגרמייסטר, בנדיקטין או אבסינת' במנות רגילות או בחצאים (המאפשרים טעימה במחיר נוח) בהנחה של 25% וכן יוגשו במקום מגוון קוקטיילים במחירים מיוחדים. כך, בנוסף לחוויה מפנקת, אינטימית ואקסקלוסיבית של קוקטייל לאונג' אמיתי כמו בחו"ל, יוכלו הפוקדים את מילי'ס לזכות לטעימה מאירופה הקלאסית– ליקרים מסתוריים שנרקחים כבר מאות שנים ומספקים היי אלכוהולי מרענן ולא שגרתי, במחירים נוחים ביותר.
ראול ולנברג 24 C (מגדלי זיו), רמת החי"ל, ת"א. טל' 03-6476159. הכניסה מגיל 25 ומעלה



עוף בדגנים במקיאטו
מקיאטו, בית הקפה האורבני והחדשני שנפתח לאחרונה בצומת נתניה שבכביש החוף, מציע, במשך כל ימי חול המועד פסח, מנה קלילה ואביבית של סלט חזה עוף עם תערובת דגנים (קינואה, דוחן ובורגול), קוביות סלק, עגבניות שרי ועלי ביבי (41 שקל). המנה, כמו גם יתר התפריט העשיר של מקיאטו, מתאפיינת באיזון עדין מדויק בין טעמים, טריות, בריאות וקלילות שכל כך חסרים בחג הפסח בו עיקר התזונה מתבססת על אכילת מצות, ורק בשבילה שווה לתכנן את העצירה במקום כבר מהבית.
פרט לכך יהיה המקיאטו פתוח לאורך כל ימי החג כולל בערב החג (מהשעה 22:00) ויגיש לנוסעים על כביש פינוקים לא כשרים "על הדרך", לאכילה במקום או ל- Take away.
מקיאטו, מתחם סונול, מחלף נתניה, כביש החוף, 2221*.


מסורת ירושלמית בסימה
למי שרוצה להנות בפסח מאוכל ביתי ומתבשילים מסורתיים מציעה מסעדת 'סימה' המיתולוגית מירושלים, שפתחה לאחרונה סניף ברחוב הארבעה בתל אביב, טעמים משובחים לחג. המסעדה תהיה סגורה בערב החג אבל פתוחה וכשרה לפסח לאורך כל החג, כולל אפשרות לטייק אווי הביתה מהמקום. בתפריט: מרק עדשים (18), מרק רגל (33), טורשנה (קציצות מטוגנות ברוטב עגבניות משמשים וצימוקים מוגשות עם אורז 42), מדרוטה (נתחי צלי כתף בחצילים קלויים – חריף מוגש עם אורז 42), ומעורב ירושלמי שהפך בעשרות השנים האחרונות למנת הדגל של המסעדה (56).
סימה, הארבעה 24, תל אביב. טלפון: 03-6246644


תפריט חדש בעד העצם
עם בוא האביב, העונה המרעננת של השנה, מתעדכן גם התפריט בסניף איירפורט סיטי של מסעדת "עד העצם" במנות ספיישל חדשות. חובבי הבשר מוזמנים לנתחים משובחים של בשר אדום, לבן וטלה. גם בגיזרת הים צפויות הפתעות. להמתקת העונה- מנת קינוח מפנקת במיוחד.להלן הצצה לתפריט המיוחדים ב"עד העצם":
קבבוני פילה בורי לצד מג'דרה וטחינה (81 שקל); כבד עוף מארסלה- 200 גרם של כבד עוף מוקפץ ביין מרסלה, בצל ירוק ושיני שום על מצע של עלי רוקט (58 שקל); צוואר לבן (71 שקל); פילה היום- 200 גרם פילה בקר ממולא בשיני שום ועלי רוקט מצופה בגרגירי חרדל, פלפל וכוסברה (93 שקל); T bone טלה – 350 גרם בשר טלה מתובל במלח גס. לקינוח, מוגשת בעד העצם מנת סטיקי טופי פודינג- מאפה תמרים ודבש עם רוטב טופי מעל וכדור גלידה.
עד העצם,Air port city 9799922- 03


מנות ספיישל פסח בפורלין
פורלין, הביסטרו הצרפתי שבתל אביב, הכין במיוחד לחג הפסח מנות ספיישל עשירות, שהורכבו מחומרי הגלם הטובים ביותר. השף אמיר מרקוביץ רקח מנה ראשונה ושתי מנות עיקריות קלילות וכיפיות שיעשו את חול המועד לשמח במיוחד. ראשונה: רוסטביף סינטה נוסח פורלין (32 שקל); עיקריות: רולדת עוף במילוי בשר טלה ופטריות (80 שקל) פורל ממולא בסלמון עושן ןכרישה (84 שקל). המנות יוגשו בין התאריכים ה-4 באפריל ל-9 באפריל.
המסעדה סגורה בערב וביום החג(2-3 באפריל), ותיפתח במוצאו (3 באפריל), בשעה 18:00.
"פורלין", פרישמן 10, תל אביב, 03-5222664


ארוחות ילדים ב-Lucas
ימי חול המועד פסח יכולים להיות יקרים עבור הורים שיוצאים לחופשה עם ילדיהם. בדיוק בשביל זה חשבו ב- Lucas על אופציה אביבית ומתחשבת לבילוי משפחתי טעים ומשתלם. בימי חול המועד פסח (4-9 לאפריל) ניתן יהיה להנות ב-Lucas מדיל. כל הורה שיזמין ארוחה של מנה עיקרית ומנה ראשונה או אחרונה, ייהנה מארוחת ילדים (לילד עד גיל 12) חינם. ארוחת הילדים, למי שעוד לא יודע, כוללת בחירה בין שניצלונים פריכים להמבורגר עסיסי, בתוספת צ'יפס, מיץ ענבים וכדור גלידה, והכל באווירה נעימה ומרגיעה.
מסעדת Lucas אינה כשרה לפסח, בערב ליל הסדר תהיה המסעדה סגורה.
Lucas רח' מזא"ה 5 ת"א, טלפון 03-5252565


מנות ספיישל ב-OM
ב-OM חוגגים את חג הפסח עם מנות ספיישל חגיגיות, על טהרת סמלי החג המסורתיים, שיצרה השפית איילת אור במיוחד לכבוד החג. מנות הספיישל יתווספו לתפריט העונתי והעשיר של OM. בין מנות הספיישל תמצאו: בארוחות הבוקר: מצה-ברייט עם גבינת חאודה הולנדית ורוקט מוגש עם סלט ירקות טרי (38 שקל); במנות הראשונות: סלט ירוק מעלי רשד, אנדיב, פפאיה, עלי נענע טריים, בוטנים וזוקיני דקיק בשמן זית טהור, דבש ולימון (40 שקל); במנות העיקריות: קוד טרי עם קראסט ירוק מוגש על קרם שורשים ואספגרוס בגריל, ברוטב שארדונה וטרגון (105 שקל). ובאחרונות: פנה קוטה יוגורט עם קולי נענע ופס מרמלדת תות (32 שקל). להשלמת אווירת החג, מבטיחים ב-OM, עוד שלל מנות ספיישל משתנות שיענגו את החיך משך כל ימי החג. המסעדה אינה כשרה לפסח.
OM, רח' בני ברית 4 הוד השרון 09-7405853


בקבוק יין באויאמה
OYAMAA האסיאתית בפתח-תקווה מציעה במהלך חול המועד פסח בין התאריכים: 4.4-9.4 בקבוק יין מתנה לשולחן בן ארבעה סועדים לפחות והחל מהשעה 17:00. הבקבוק יוגש לצד ארוחה, שבה יוזמנו על ידי כל סועד מנה ראשונה ומנה עיקרית הנבחרים מהתפריט החדש שהושק לאחרונה. להלן מספר מנות לדוגמא: "קומבינציית אויאמה"- יחידות מאקי סלמון, מאקי טונה, סלמון אבוקדו, טאמאגו שרימפס, מלפפון וגזר (66 שקל מנה גדולה) או להתכבד במנות מהתפריט החדש והמגוון: שפודי פרגית טאריאקי על מצע אורז לבן (42 שקל); פאד קפאו – בשר בקר וירקות קצוצים דק ברוטב סויה וצ'ילי חריף (43 שקל); במקצה הקינוחים: קרם ברולה (29 שקל) ; פאדג' שוקולד (29 שקל) ; פחזניות פרופיטרול (30 שקל) ; טיראמיסו (30 שקל).
OYAMA דרך רבין 17, מתחם יכין, פתח תקווה, 03-9235368


ארוחת ילדים חינם בסנטה פה
מסעדת Santa-Fe מציעה בחול המועד פסח, אירוח משפחתי משתלם במיוחד. לכל זוג הורים הבא לחגוג את החג בחיק המסעדה תעניק Santa-Fe ארוחת חינם מתוך תפריט מיוחד, לילד אחד במשפחה. תפריט הילדים יכלול המבורגר 120 גרם עם תוספות לבחירה, שניצלוני עוף או בוריטו ירקות צמחוני. להשלמת הארוחה מוצע לכל ילד גם קינוח של גלידת וניל ורוטב שוקולד חם. המסעדה תהיה סגורה בערב החג וביום החג. אך פתוחה בחול המועד.
"Santa-Fe", רח' הברזל 27 ת"א, 03-7674625


מנות אביב ב-Vilolet
במהלך כל ימי חול המועד מזמינה VIOLET להינות ממגוון עשיר של מנות ייחודיות שנרקחו במיוחד לכבוד בואו של האביב. הצצה ראשונה אל מנות האביב מגלה מנות ייחודיות שנותנות טיפול מיוחד לחומרי הגלם האביביים כדוגמת השקדים הירוקים והפולים הטריים, לדוגמא בסלט של אינטיאס עם שקדים ירוקים ופולים טריים (45 שקל).
המסעדה אינה כשרה לפסח, תהיה סגורה בערב החג ופתוחה כרגיל במשך כל ימי חול המועד (19:00-23:00, שבת צהרים: 13:00-16:00).
VIOLET, הדגן משק 6 מושב אודים, טלפון: 09-8350902



השף אייל שני יצר תפריט גורמה לליל הסדר במלון "כנען ספא" הכולל 25 מנות ייחודיות
את התפריט הייחודי, הנרחב והמגוון לפסח (כולל 25 מנות), הרכיב ויצר השף אייל שני המשמש כיועץ הקולינרי של המלון.
למנות ראשונות מציע השף, לא סתם "גפילטע פיש" מסורתי, אלא קרפיון נהרות מלא בעצמו, מוטבע באספיק זהוב צלול כבדולח, עם בייבי סלק מבושם בחזרת לבנה. בנוסף, פרפום קונסומה ירקות שורש ותרנגולי מרעה חופשי.
עוד בין מנות "האוכל הקטן" (מנות פתיחה), פלפל שושקה מלא בעגבניות חריפות, קרפצ'יו אדום של סלק מפוחם, נתחי חצילים מוזהבים ברוח מבושמים בעלים ירוקים, קרפצ'יו לפת עטוף בשמן זית, ארטישוק יהודי מוזהב בשמן זית וסרדיני כנרת כבושים בלימונים צהובים.
בין המנות העיקריות: צלעות טלה חלב זהובות, נוטפות ממיציהן, נוצצות מסילאן תמרים על מצע של ירקות תחילת האביב צלויים על אבנים לוהטות.
שווארמה שפונדרה טלה חלב ועגבניות צרובות מתבוססות בפרפום קברנה סוביניון וציר טלה, או ברווז צעיר בראטאטוי, מזוגג בתפוזים ויין.
לצמחונים מוצעים ירקות בייבי שאך נקטפו מהגינה האורגנית של המלון, מוזהבים בטאבון, מלאים בבשרם המבושם בעשבי בר, מתבוססים בפרפום עמוק של ירקות שורש.
לקינוח: סאשימי חלת דבש, תפוח חרמון מזוגג כמו סוכריות, טופי שוקולד שחור שזור באגסי חרמון, טראפל גנאש שוקולד, מרציפן שקדיות מבושם בלימונים וקליפות פומלות מזוגגות עטופות בקוקוס.




כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר