מסעדות ראש השנה – גפילטע פיש ורימונים בשמנת וערק

ראש השנה ביפו אצל ניר צוק במתחם
ראש השנה מגיע ומביא עימו טעם של תפוחים וגרגרי רימונים. לרגל ימות החג הבאים עלינו לטובה שלושת המקומות של ניר צוק מציינים את השנה החדשה.
במסעדת קורדליה יקבלו הלקוחות אפריטיף של גרנדה רימונים חינם, לנועה ביסטרו הכין השף ניר צוק קינוח חדש – רימונים בשמנת ערק המוגש בארוחת הטעימות ובג'אפה בר יוכלו האורחים להרים כוסית לחיים עם appale champagne ולקבל אחד נוסף חינם.
מתחם השף ניר צוק יהיה סגור בערב החג בלבד.
קורדיליה, נעה, ג'אפה בר, יפו: 03-5104660

פתיחה זוגית לשנה החדשה ב "CoCa"
בערב מוצאי החג, לצד התפריט הקבוע, תציע המסעדה ארוחת טעימות מיוחדת הכוללת מנה ראשונה, מנה עיקרית , כוס יין או סנגריית הבית, קינוח זוגי וקפה, במחיר של 290 שקל לזוג:
מנה ראשונה לבחירה
סלט קפרי סלט ירוק בתיבול ויניגרט, פרוסות אגסים, אגוזים וגבינת גורגונזולה.
חזה אווז בגריל, בקונפיטורת תאנים.
סלט קלמרי חמים בויניגרט פירות יער, עם דבש צ'יפוטלה.
שרימפס בלימונצ'לו ביתי וצ'ילי.
מנה עיקרית לבחירה
סטייק אנטרקוט במרינאדה אסיאתית מוגש עם סלט פפאיה, כוסברה ובוטנים.
שרימפס הדרים- ברוטב תפוז, לימון וליים עם דבש וחמאה. בתוספת פירה וסאבי.
עוף בדבש וג'ינג'ר בליווי רוטב יוגורט. מוגש בתוספת פירה בניחוח שום ואספרגוס.
אוסו בוקו עגל עם שזיפים וזיתים. מוגש עם ריזוטו למונגראס.
CoCa
יד חרוצים 15 תל-אביב. 03-6392292
א'-ו' 19:30- עד אחרון הלקוחות. ש' 13:30 – אחרון הלקוחות



פתיחים זוגיים לראש השנה בבית התאילנדי
בערב מוצאי החג (5/10/05), הבית התאילנדי יציע ארוחת פתיחים זוגית בקצב התאי עם מנות מיוחדות שיוכנו במיוחד לאירוע:
פותחים
עם מרק "טום יאם" דג (שנהיה לראש ולא לזנב)- ציר מרק צח מתובל בשורשי ועשבי תיבול תאיים (גלנג, למון גראס, קפיר ליים), פטריות שמפיניון ופטריות יער, כוסברה, בצל ירוק, עגבנייה ודג דניס (עם ראש). מוגש לצד קערות אורז לבן. מומלץ להזמין חריף!
ממשיכים עם
סלט שרימפס עם אטריות שקופות-"ים וון סן גונג"-שרימפס, ירקות חיים, אטריות שקופות, עשבי תיבול ופלפלים חריפים.
שובעים עם
סלט עוף קצוץ- "לאב מו גאי"- סלט קר מעוף קצוץ גס מתובל בנענע כוסברה בצל סגול פלפל חריף ומעט לימון
מקנחים
בשייק זוגי ענק על בסיס חלב קוקוס עם בננה או מנגו
מחיר הארוחה 159 שקל לזוג
הבית התאילנדי
בוגרשוב 8 , תל-אביב.
03-5178568 . פתוח א'-שבת 12:00-24:00



ראש שנה פולני מסורתי במסעדת סנדר
לכבוד ראש השנה תציע מסעדת סנדר הוותיקה מרחוב לוינסקי, לצד התפריט הקבוע, מנות מיוחדות ומסורתיות במיוחד עם ראשונות (18-19 שקל) כמו:
גפילטע פיש מראש קרפיון, כבד קצוץ מסורתי אמיתי (לא טחון אלא קצוץ כמו של סבתא), רגל קרושה פיקנטית בליווי פלח לימון, מרק עוף עם קרפעלך ממולא בבשר עגל עם נגיעה של כבד עוף, קישקע מסורתי בנוסח יהדות אשכנז עם רוטב צלי בקר, ועוד…
כמו כן יוגשו עיקריות מסורתיות ב- 44 שקל כגון:
לשון עגל עם פטריות, בשר כתף בקר ברוטב פטריות, כרעי עוף בתנור עם פירות יבשים.
העיקריות יוגשו בליווי תוספות מסורתיות כגון:
צימעס, כרוב מאודה, תפוחי אדמה בתנור בנוסח פולני, כוסמת (קאשע) ועוד….
למי שיחפוץ, לכבוד החג, יהיה ניתן להזמין את המאכלים המסורתיים עד הבית בהזמנה מראש של מספר ימים. למזמינים מעל 10 מנות 10 אחוז הנחה. דמי משלוח 10 שקל. טלפון להזמנות: 03-5371872.
מסעדת סנדר (שנפתחה לראשונה ב- 1948) מציעה אוכל יהודי מזרח אירופאי אותנטי. המסעדה ברחוב לוינסקי (נפתחה ב- 1960) מעוצבת בפשטות הקולעת של מסעדות ותיקות עם קיר צילומים של כל גדולי העם שאכלו במהלך העשורים במסעדה, במנות דגל מסורתיות כמו צ'ולנט (בימי שישי), כבד קצוץ, קישקע, גפילטע פיש, רגל קרושה, קרפלך, טחול ממולא ועוד, אותם מכין זמי שרייבר, השף בעלים, מדי יום. מי שחשקה נפשו במאכלים המסורתיים מבית סבתא, ולא רק בחגים, בוודאי ימצא בסנדר נשכחות מפעם. החמין כהה, עשיר וקטיפתי, הקישקע הוא אמיתי ומפואר, הכבד הקצוץ הוא קצוץ ולא טחון (מה שמקנה לו מרקם עשיר במיוחד), ובסלט ביצים יש רמיזות קלות לשמאלץ של סבתא. בהחלט חוויה קולינארית במחירים נוחים למדי. לא לשכוח, גם מבחינת שעות הפעילות המסעדות עובדות כמו פעם: רק עד 17:00 בצהריים. בתיאבון!
"סנדר"
לוינסקי 54, תל-אביב. 03-5371872.
א'-ו' 12:00-17:00



מוצאי השנה החדשה בפסטה נובה
במסעדת פסטה נובה יחגגו את מוצאי השנה החדשה בארוחת גורמה עם מנות מיוחדות מהתפריט החדש:
מנה ראשונה לבחירה
טריו סלמון- קרפצ'יו סלמון, אבוקדו וגבינת שמנת עם שום ושמיר ופוקצ'ה.
קרפצ'יו פילה בקר עם סלט ירוק ופוקצ'ה.
פטה כבד עוף חם ברוטב פורט עשיר ופוקצ'ה.
מנה עיקרית לבחירה
פילה דג בס ים צרוב על מצע ריזוטו ברוטב חמאת סויה ובצלי שאלוט.
לינגויני צ'וריסוס ברוטב טוסקני.
מדליוני פילה בקר עם פום רוסטי, תרד מאודה ופטריות יער ברוטב יין מרסלה.
קינוח
טרמיסו/טארט שוקולד בלגי/פנקוטה פירות יער.
וכוס יין הבית אדום/לבן/שרדונה.
מחיר לסועד: 119 שקל
PASTA NOUVA
יהודה הלוי 52 תל-אביב, 03-5669967
שעות פעילות: 7 ימים בשבוע, מ- 10:00 עד 01:00.



ראש שנה בסימן ברכות במסעדת גואטה
בבוקר ראש השנה (עד כניסת החג), יום ב', ה- 3 לאוקטובר, תציע מסעדת גואטה מנות מיוחדות לכבוד החג בסימן הברכות המסורתיות.
לצד התפריט הרגיל תגיש אם המשפחה, לאה גואטה, צלחת ברכות מיוחדת בנוסח יהדות טריפולי עם:
פרוסת חביתת עלי סלק ("סלק- שיסתלקו אויבינו") , פרוסת חביתת פראסה (כרץ'- "שיכרתו אויבינו"), פרוסת דלעת מטוגנת עם סוכר (קרע- "שיקרע רוע גזר דיננו") וקערת גרגירי רימון עם מי ורדים וסוכר (רמן- "שירבו זכויותינו כרימון"). מחיר צלחת הברכות 15 שקל בלבד.
בנוסף, תהיה גם מנת קוסקוס חריימה עם ראש דג בורי (בסימן ראש-"שנהיה לראש ולא לזנב") ב- 40 שקל בלבד.
מסעדת גואטה היא מסעדה טריפוליטאית כשרה השומרת על מסורת בישול ארוכת שנים של מטעמים טריפוליטאים שסוד הכנתם עובר מדור לדור במשפחה. לאה, אם המשפחה, היא ה"לב" של המקום, הודות לתבשיליה המצוינים והיחס החם במסעדה והאוכל הטעים מעניקים לסועדים חוויה אותנטית מיוחדת.
המסעדה תהיה סגורה בחג.
גואטה
שדרות ירושלים 6
מול תיאטרון נגה, תל-אביב.
03-6813993 פתוח: 24:00 – 12:00



בראנץ' ראש השנה בבאגסי ביסטרו-בר
ביום החג (4/10/05) הבאגסי ביסטרו בר יפתח את השנה עם בראנץ' עשיר במיוחד עם נגיעות של ברכות ראש השנה:
מאפין אנגלי עם ביצים עלומות על מצע של עלי סלק ("שיסתלקו אויבינו") מאודים ברוטב הולנדז.
לצד סלט ירוק עם ויניגרט תפוחים, גרגירי רימון ("שירבו זכויותינו כרימון") ופתיתי גבינת רוקפור.
וצ'יפס פלחי בטטה פריכים.
הבראנץ' יוגש עם קוקטייל אפל מרטיני.
מחיר: 60 שקל לסועד.
הבראנץ' יוגש עד השעה 15:00 בצהריים.
באגסי ביסטרו-בר
פלורנטין 26, תל-אביב
6813138



פותחים את השנה עם בוקר של בריאות בוירג'יניה
וירג'יניה בשדרה תפתח את השנה החדשה (4/10/05)
עם מנת בריאות הגונה על הבוקר:
סלט תמרים לחים עם גבינת סנט מור, עלים ירוקים, פתיתי שקדים וויניגרט תפוחים.
לצד שייק בננה, תמר וגרנולה על בסיס של יוגורט.
מחיר של 45 שקל לסועד.
בוקר הבריאות יוגש עד השעה 15:00 בצהריים.
וירג'יניה, הסנדוויץ' בר בפלונטין הפועל מזה כשנה, שינה את מתכונתו והפך לבית קפה על השדרה. וירג'יניה, הנמצאת ממול הבאגסי ביסטרו בר (וקרויה על שם וירג'יניה היל, אהובתו המיתולוגית של באגסי) מציעה 8 שולחנות בשדרה ותפריט מורחב ואיכותי, בנוסף לסנדוויצ'ים המיוחדים והשייקים שהוצעו עד כה.
וירג'יניה בשדרה
פלורנטין 28 (פינת שדרות וושינגטון)
תל אביב
7 ימים בשבוע, 08:00- 01:00. 03-6819090



מתוק לראש השנה בפקין יד חרוצים
מסעדת פקין מרחוב יד חרוצים פותחת לכם את השנה עם מתוק בפה בארוחה זוגית אסייתית.
ראשונה לבחירה: מרק וון טון / מרק חמוץ חריף
או אגרול : ירקות / פטריות שחורות ובשר לבן
עיקרית לבחירה: ספריבס ברוטב דבש / ברווז מצופה ברוטב דבש
תוספת לבחירה: אורז מאודה / אורז מטוגן
וגם בקבוק יין צ'יליאני לבחירה: קברנה סוביניון/ מרלו/ שרדונה
מחיר הארוחה לזוג 179 שקל
הארוחה תוגש בערב מוצאי החג- יום ג' ה-4/10/05 עד יום ד' ה-5/10/05 (המסעדה תהיה סגורה בערב החג)
PEKING- יד חרוצים
יד חרוצים 13 תל-אביב. 03-6396887.
כל יום מ- 12:00 עד 23:00.



פותחים את השנה בטנגו ספרדי זוגי בקפה בזל
לכבוד ראש השנה יציע קפה בזל (בית הקפה שמדבר כמו מסעדה) חגיגה ספרדית זוגית שתחל בצהרי החג (4/10/05) בנוסח בראנץ' מפנק, שיימשך עד שעות הלילה (ויכריח סיאסטה ארוכה אחריה).
בתפריט הזוגי:
2 כוסות סנגרייה.
סלט ירוק זוגי עם ויניגרט תפוחים וגרגירי רימונים.
קדירת פאייה זוגית עם פרגיות ובשר/ קדירת פאייה זוגית עם פירות ים.
קינוח זוגי של עלי פילו במילוי קרם וניל ופירות יער.
מחיר הארוחה הזוגית: 125 שקל
(בערב החג הקפה יהיה סגור)
קפה בזל
בזל 42, תל-אביב
5461875
כל יום בין השעות 06:30 – 01:00



שנה חדשה בטעם של זוגיות תפוחים ודבש ב- Temptation
השנה יחגגו ב- Temptation את ליל השנה החדשה בסימן "ראש"- שלא נהיה לזנב- בדיל זוגי של (ראשי) שרימפס, ברוסקטות, ושני צ'ייסרים של קוקטייל תפוחים ודבש לסידור הראש במחיר מיוחד של 89 שקל לזוג.
בתפריט
ברוסקטה קלויה עם עגבניות קצוצות, שמן זית, בלסאמי ומוצרלה.
שרימפס ברוטב רוזה ופרנו.
ו- 2 צ'ייסרים של קוקטייל "ראש השנה" ("ברן יגר": יגר דבש ו"באדאפל" שנאפס תפוחים).
TEMPTATION
אלנבי 35
ת"א. 03-6290875
ה'-ש' 21:30- 05:00 (לפחות)



ארוחה עסקית חגיגית ב-80 שקל בפורלין
מסעדת הגורמה "פורלין" בתל אביב מציעה לרגל החגים ארוחה עסקית חגיגית שתוצע בכל חודש אוקטובר 2005: ארוחת גורמה עסקית של שלוש מנות, כל יום כל היום במחיר של 80 שקל לסועד.
מנה ראשונה לבחירה: סלט ירוק עם רימונים וגבינת צאן טרין אווז כפרי נוסח פרובנס
מרק דגים נוסח השף- מוגש עם רוי וטוסטים
סורבה ביניים: סורבה תפוחים ודבש
מנה עיקרית לבחירה: נתחי סינטה על הגריל עם כבד אווז על מצע פירה ברוטב דבש או דניס ממולא בתרד ברוטב שמן זית ועשבי תיבול או חגיגת פירות ים- שרימפס, קלמרי, סרטנים ומולים מוקפצים במחבת ברוטב קרם שום
לקינוח: טרין תפוחים ברוטב וניל או מוס דבש וחלבה עם רוטב אניס וקינמון
בערב החג 3.10 המסעדה פתוחה, ניתן להזמין מקומות עם תפריט מיוחד.
פורלין
פרישמן 10
תל אביב
5222664- 03



פרוייקט "הכל דבש" ב-OM רסטו בר בהוד השרון
לרגל ראש השנה וחגי תשרי, הידועים כחגים נוטפי דבש חברו
השפית איילת אור ממסעדת OM ויורם פז ממכוורת עמק חפר וביחד משיקים את פרויקט "הכל דבש" ,שיתקיים בין התאריכים 25.9-25.10
במהלך הפרויקט יוצעו במסעדת OM מגוון מנות על טהרת הדבש, מהמנה הראשונה ועד האחרונה. השפית תעשה שימוש בסוגי דבש ייחודים של מכוורת עמק חפר כגון דבש פרחי אבוקדו, פרחי בצל, פרחי זעתר, אקליפטוס ועוד…
בין המנות שיוצעו במהלך פסטיבל "הכל דבש":
סלט מלון עם רוקט טרי,בוטנים בצ'ילי וסוכר חום,גבינת קממבר על פסטיה פריכה בוינגרט דבש זעתר=36 שקל / פוקצ'ה חמה עם טחינה דבש ועלי מרווה מטוגנים = 29 שקל / סרטנים כחולים בלימון דבש, בצל ירוק ורימונים = 38 שקל / שרימפס בשמנת גרנדין ודבש = 72 שקל / Spare ribs במרינדת דבש, אגוזי מלך וצ'ילי אדום טרי = 74 שקל /גלידת דבש ובוטנים מסוכרים =24 שקל / גלידה אבוקדו, דבש, וצ'ילי =24 ₪ /Cream cheese באווריה עם תאנים ביין דבש ובישקוטי שקדים = 29 שקל /קוקטיילים על בסיס דבש Honey bunny cocktail ( שקל 30), דבש'לה (18 שקל)
OM רסטו-בר
בני ברית 4
הוד השרון
09-7405853



פותחים את השנה במוזיקלית ב-DON VITO
המסעדה האיטלקית DON VITO שבצומת תל השומר ממשיכה להוות מקום בילוי מוביל לאוכל טוב ומוזיקה טובה ובמשך תקופת החגים מציעה הופעות מוסיקליות של אמנים מהשורה הראשונה על ה-SUMMER STAGE: אריאל זילבר יקיים הופעה ב-6 באןקטובר ולאה שבת תופיע ב-22 באוקטובר. שעות פעילות המסעדה משתנות גם הן בחגים: בערב ראש השנה המסעדה סגורה, ב-3.10 פתוחה עד הצהריים, ב-4.10 סגורה ולמחרת תיפתח בערב. ב-12.10 תהיה דון ויטו סגורה.
מסעדת דון ויטו
03-6345833/4
צומת תל השומר דרום



רשת "טנדורי" פתוחה בערב החג
חוגגים ראש השנה בהודית רשת המסעדות ההודיות "טנדורי" של רינה פושקרנה תהיינה פתוחות גם בערבי החג לארוחות חג חגיגיות בטעם וצבע הודי . יוצע תפריט מגוון ועשיר לאלה המעוניינים לפתוח את השנה החדשה בטעם הודי, עם מנות ייחודיות:
עוף מקאני עוף צלוי ללא עצמות ברוטב מעודן ואקזוטי של פירות 49 שקל
קורי קאצ'פו עוף ברוטב קוקוס חריף, מנה יוצאת דופן ממנגלור 49 שקל
כל מסעדות הרשת פועלות כרגיל בערב החג ובחג:
הברזל 2 רמת החייל 6495818 – 03
זמנהוף 2 תל אביב 6296185 – 03
משכית 32 הרצליה פיתוח 9546702 – 09
אילת – מלון לגונה אילת 6333879 – 08



ארוחה תאילנדית בראש השנה ופסטיבל נודלס לרגל השנה החדשה במסעדת קוקונט
מסעדת קוקונט של רינה פושקרנה פתוחה בערב החג ובחג. לרגל השנה החדשה יוצאת מסעדת קוקונט התאילנדית של רינה פושקרנה בתפריט חגיגי שכולו נודלס שיוגש בכל סוף שבוע בימי חמישי-שישי-שבת.
סלסלת איטריות- סלסלת איטריות קריספיות במילוי פטריות בסויה 24 שקל / קונג נודל הום – מרק צח עם אטריות אורז שטוחות ורחבות 24 שקל / פאד תאי צ'אנאי – איטריות אורז שטוחות ורחבות מוקפצות עם ירקות ובוטנים ברוטב סויה ושום 36 שקל / פאד תאי קוקונט- איטריות אורז בחלב קוקוס עם בוטנים צמחוני או בתוספת סרטן רך (מקלות סורימי- דג זהבון) 35 שקל או 44 שקל / בא מי טאלאי- איטריות ביצים או אורז ברוטב צדפות בתוספת שרימפס קלמרי ומולים 73 שקל
מסעדת "קוקונט", משכית 32 הרצליה פיתוח 09-9568959


בראנץ' חגיגי לראש השנה ושעות פתיחה חדשות בפסיפיק מסעדת הגורמה פסיפיק במלון קראון פלזה בתל אביב מציעה בראנץ' חגיגי לראש השנה שיוגש ביום שישי, ה-30 לספטמבר ויהיה גם הבראנ'ץ האחרון לעונה, במחיר 79 שקל לסועד. כנפי עוף מוקפצות ברוטב צ'ילי, דבש ושבבי שום, קבב טלה בשיפודי אורגנו בליווי פונדנט תפו"א רוטב טחינה קארי וטחינה ירוקה, , קרפצ'יו סינטה ופילה בקר מוגש על בוצ'ר עץ בליווי סלט ירוק וחזה אווז מעושן. זה יהיה הבראנץ' האחרון לעונה בימי שישי שלאחריו תיסגר המסעדה בימי שישי. החל מה-15 לאוקטובר תחל המסעדה לעבוד במוצ"ש, שעה לאחר צאת השבת ותהיה סגורה בימי שישי
הירקון 145, ת"א, מלון קראון פלזה, 03-5201169


מסעדת דיטה פתוחה בערב החג עם מנות חגיגיות לראש השנהכבדים בפטריות ויין מוגש בתוספת תפו"א על האש, סלט ירוק, לחם וחמאה 54 שקל
קינוח אגסים ביין וקצפת 25 שקל המסעדה פתוחה כרגיל 24 שעות ביממה . ב דיטה מציעים Private Room למי שרוצים לחגוג בפרטיות בכל שעות היממה עם תפריט מיוחד
מסעדת דיטה רוטשילד 45 / אחד העם 54 תל אביב 03-5604222



לקחת ארוחת חג שלמה הביתה מ"טאג'ין"
שירות האוכל המוכן "טאג'ין" בצמוד למסעדת ORO במושב גאליה שליד רחובות מציע דרך מצויינת ליהנות מארוחת חג שלמה ועשירה בסגנון צפון אפריקאי מבלי להתאמץ יותר מדי ולהשאיר את המטבח שלם: ארוחת חג מוכנה! בערב החג מציעים בטאג'ין סלטים, דגים, ממולאים, מנות עיקריות ועוד בטעמים וניחוחות מפתים ובמחירים מפתים לא פחות. כשר בהשגחת הרבנות גן רווה
שעות פתיחה: ערב החג החל מ-08:00 ועד שעה לפני כניסת החג.
טאג'ין- בצמוד למסעדת ORO בכניסה למושב גאליה. טל' 08-9316615

ארוחת חג במלון דניאל בהרצליה פיתוח
השף קולין גילון ממלון דניאל בהרצליה פיתוח מציע ארוחת חג מפתה ב-3 באוקטובר:
ארוחת החג כוללת :
מזנון סלטים עשיר
מרק קונסומה
מרק דלעת
*
מזנון חם בהגשה:
עופיונים צרובים
עגל
סלמון ברוטב חרדל
דג אמנון בלימון ויין
*
קוסקוס ירוק
קוסקוס מתוק
ירקות גינה ממולאים
אורז עם צימוקים ושקדים
בטטה ותפוחי אדמה בקרמל
ארטישוק ירושלמי
כרובית בדבש
פסטייה
ברוקלי בחרדל דיז'ון ושקדים קלויים
שיני שום ביין אדום
*
תחנת פריסה ע"י טבח
דג סלמון עטוף בצק עלים בליווי רטבים שונים
אנטריקוט מפולפל
*
מזנון מתוקים עשיר
קפה או תה

במהלך הארוחה יוגשו יינות : שיאון אדום יבש ושיאון לבן חצי יבש מיקבי רמת הגולן .

מנת ילדים : פסטה בולונז, משה בתיבה, פירה ותפו"א.
מחיר הארוחה : 320 שקל למבוגר ו- 240 שקל לילד .
מלון דניאל – רמות ים 60 הרצליה פיתוח טל' 9528264- 09


ראש השנה בקפה ביסטרו לה סנטרל בתל אביב
קפה ביסטרו לה סנטרל בתל אביב שחוגג בימים אלה 5 שנים להיווסדו מציע במהלך החג קינוחים חגיגיים עם סממנים של חגי תשרי, הכל תוצרת הבית ובאיכות המפורסמת של "לה סנטרל":
עוגות בחושות של דבש ודבש וג'ינג'ר כמו גם טארטלט תפוחים וערמונים ועוגת שמרים עם תפוחים. המסעדה מציעה גם מנות חגיגיות כמו כבד עוף מרסלה (59 שקל) ופילה מיניון (88 שקל).
המסעדה תהיה סגורה בערב החג.
קפה ביסטרו "לה סנטרל", שד' רוטשילד 29 תל אביב 03-5667822


מארזים מיוחדים לראש השנה באידלסון 10
גם השנה יכינו בקונדיטוריה הכי פריזאית בת"א, מארז חג מיוחד, בסטייל שלא תמצאו בשום מקום אחר. ציונה וצוות הקונדיטורים יוצרים חגיגה של טעמים מתוקים, הארוזים בקופסאות מתנה לבנות. את מארזי החג ניתן יהיה לרכוש בדוכן שיוצב בכניסה לסניפים, מלא במתוק, ארוז, ומוכן למחטף.
מארזי החג יורכבו ממתוקים מיוחדים לחג: עוגת דבש קלאסית (35 ש"ח ); עוגת דבש מתובלת (35 שקל); קוגלהוף תפוחים בדבש (40 שקל); פיננסייה דבש ( 16 שקל למאה גרם); עוגיות מתפוצצות משוקולד ודבש (16 שקל למאה גרם); מקרון דבש (16 שקל למאה גרם); טארט צנוברים ודבש (100 שקל). את המוצרים ניתן יהיה לקנות בנפרד, או כמארז שמכיל מספר מוצרים באריזות שונות (קופסאות מתנה לבנות, שקיות צלופן ושקיות נייר).
ניתן לבצע הזמנותT.A של מתוקי החג ושל שאר המוצרים בטלפון- 5166518- 03 (לאיסוף מאידלסון 10) ובטלפון 03-5444154 (לאיסוף מבן יהודה 252 ), מומלץ להתקשר יומיים מראש.
אידלסון 10
רח' בן יהודה 252 (פינת ירמיהו) 03-5444154
רח' אידלסון 10 – 5166518- 03



חגיגת טלה, יין, דבש ואגוזים בניחוח בית באינגריד
אינגריד רסטו בר, פותח את השנה החדשה עם מנת ספיישל חגיגית ועשירה, שיצר השף אורי לוי: קדרת טלה ברוטב ציר טלה, יין אדום, דבש ואגוזי קליפורניה לצד תפוח אדמה, שעועית בובס וזרעי כוסברה ( 78 שקל), שתוגש בנוסף לתפריט הרגיל במהלך חודש אוקטובר.
בצהרי היום מציעה אינגריד ארוחה עסקית איכותית ומגוונת של מנה ראשונה, עיקרית בליווי לחם הבית במחיר המנה העיקרית החל מ-39 שקל, באווירה המתאימה לפגישות עסקים או לפסק זמן נינוח באמצע יום העבודה.
בימים אלו ממש שוקדים באינגריד על תפריט חדש ומשודרג. הצצה ראשונית לתפריט מגלה מנות חדשות דוגמת דניס בגריל על מצע של ירקות ירוקים ברוטב חמאת פרמז'ן (84 שקל), לינגוויני פירות ים ברוטב רוזה, שום קונפי וצ'ילי (64 שקל) ועד מגוון רחב של הפתעות ומנות, שמתאימות לשעות היום והלילה.
אינגריד- רסטו בר
המסגר 9, תל אביב טלפון: 03-6880022
שעות פתיחה: 12:00- עד אחרון הלקוחות



לבנטיני בחגים: ארוחת ילדים ועסקית בשרים משפחתיתלבנטיני מציעה ארוחות ילדים ועסקית בשרים משפחתית שיוגשו במהלך חודש אוקטובר. ארוחת הילדים של לבנטיני כוללת שניצל עוף או קבב או נקניקיות עוף בתוספת של צ'יפס/ פירה או מג'דרה לצד ירקות טריים ובתוספת כוס שתייה קלה וקינוח של כדור סורבה במחיר המצחיק של 21 שקל.
למבוגרים, לבנטיני מציעה ארוחה משפחתית שתורכב ממנת הדגל: "המגש של אודי"- כ- 1.3 ק"ג של מבחר הבשרים של לבנטיני מוגש על אסכלת ברזל לוהטת, 3 תוספות חמות לבחירה המוגשות למרכז השולחן (צ'יפס/ פירה/ מג'דרה/ סלט ירוק או סלט ערבי), 4 כוסות שתייה קלה או לחילופין בקבוק יין שיאון רמת הגולן אדום או לבן במחיר של 164 שקל, המתאימה לשלושה או לארבעה סועדים.
הארוחות יוגשו לכל אורך חודש אוקטובר בשעות הצהריים והערב.
לבנטיני
אחד העם 3, תל אביב
טלפון: 5171745 – 03
שעות פתיחה: א-ש 12:00-לקוח אחרון
לבנטיני
הארבעה 18 תל אביב



קולקציית החגים ומארזי החג של Tusha, הפטיסרי מרמת החי"ל
השנה הקרובה תהיה טובה ומתוקה במיוחד: בקונדיטוריה הצמודה לבית הקפה שברמת החייל, יצרה אסנת רוט מהפטיסרי Tusha קולקציית מוצרים מפנקת לרגל החגים. הקולקציה כוללת מוצרים חדשים כמו גם ותיקים, הנעשים במלאכת יד ממיטב חומרי הגלם הטריים: דבש כוורות טבעי, חמאה ושמנת עשירות, תפוחים, תאנים ורימונים.
בנוסף, מציעים ב- Tusha לפנק בחג את מי שאוהבים במארזי שי מהודרים ומותאמים אישית, הכוללים את מוצרי הקולקציה. להשלמת המתנה כדאי להוסיף למאפים גם יינות משובחים של יקבי רקנאטי ובנימינה, צנצנות דבש מתוקות מתוצרת כוורת פרטית וכלי אוכל וסלסילות מהודרים, כל אלו מורכבים ונארזים במקום באריזות מעוטרות.
המוצרים החדשים לעונה כוללים עוגות דבש מסוגים שונים (עוגת דבש קלאסית – 25 שקל , עוגת דבש עם פירות יבשים, עוגת דבש ותאנים, עוגת דבש ותפוחים, עוגת דבש ופקאן סיני – 29 שקל) , עוגיות דבש/ דובשניות (25 שקל ל 250- גר'), ריבת רימונים (35 שקל ל 400 מ"ל), צנצנות דבש דבורים טהור של כוורת סיימון מכפר סירקין ( החל מ 8 שקל ל 30 גר' ועד 35 שקל ל 250 גר') ומבחר יינות של יקבי בנימינה ורקנאטי (39-89 שקל).

כלי האוכל המיוחדים שניתן להוסיף למארז השי כוללים צלחות עוגה להגשה ( החל מ 59 שקל), סלסילות לחם (החל מ 20 שקל), קופסאות עוגיות מעוטרות מפח בעבודת יד (החל מ 89 שקל), מארז כוסות אספרסו (החל מ 79 שקל).
Tusha
רחוב הברזל 6, רמת החי"ל
שעות פתיחה: א'-ה' 7:00-19:00, יום ו' 07:00-14:30
03-6449973



מבצע מתוק מדבש ב- Black Bar 'n' Burger
ב- Black Bar 'n' Burger, בפארק המדע ברחובות ובסינמה סיטי בצומת גלילות , מתכננים לחגוג את ראש השנה בצורה מתוקה במיוחד.
במהלך החג ניתן יהיה להזמין רביולי גבינת צאן ודבש, קינוח שהרכיב צחי בוקששתר, השף והבעלים של ה- Black Bar 'n' Burger במחיר מתוק של 25 שקל.
Black Bar 'n' Burger
סינמה סיטי. טלפון :03-6991100

Black – Bar n' Burger
רח' המדע 6
פארק המדע, רחובות
טל. 08-9361230



ב- Temple Bar – Irish Pub: כניסה חינם לכל ההופעות בפאב במהלך אוקטובר
ב- Temple Bar – Irish Pub, הפאב הכי אירי , בסינמה סיטי שבצומת גלילות מתחילים את השנה בשיר. במהלך חודש אוקטובר ניתן יהיה להיכנס לכל המופעים בפאב בחינם.
בימי שני תופיע ב- TEMPLE BAR להקת , "over tone" בקאברים של U2 וקלאסיקות.
מבצע מיוחד לערבי שני – חצי ליטר "טמפל בר" מהחבית+ צ'ייסר וויסקי ב- 25 שקל בלבד .
בערבי שלישי מהשעה 22:30 פותחים את הלילה בהופעה של להקת "כחול".
מבצע יום שלישי – פיינט גינס + צ'ייסר ב- 28 שקל.

בערבי רביעי מופיעה להקת "איגרא רמא" , בליווי רקדן להקת "טריקוטרה".
מבצע יום רביעי – פיינט גינס או קילקני +צ'ייסר ג'וני שחור ב- 36 שקל .
Temple Bar – Irish Pub
סינמה סיטי, גלילות, רמת השרון. טל: 6995536-03
שעות פתיחה: א'- ו' – 17.00 ועד אחרון הלקוחות
שבת 12:30 ועד אחרון הלקוחות



ראש השנה ב- 7 gram: סוחטים עבורכם בריאות עד הגרם האחרון
7 gram food cafe , שנפתח לאחרונה בקניון רננים ברעננה , ישיק לכבוד ראש השנה מיצים טבעיים וטריים. ליין המיצים של ה 7 גרם יכלול מיצים טריים מ: תפוחים , תפוח פסיפלורה , תפוח סלק וגזר תפוח , מלון וג'ינג'ר .כמו כן מוגשים כבר במקום, מיצים טבעיים מגזר ( 12 שקל), גזר וג'ינג'ר, ומיץ מירקות שורש טריים (14 שקל).
7 Gram, שנפתח לפני מספר חודשים בקניון רננים, רעננה, קרוי על שם הכמות המדויקת להכנת אספרסו קצר, אמיתי וריחני. ב- Gram7 אתם מוזמנים לשתות קפה מעולה, לאכול טעים, בריא ומאוזן ולטעום את חומרי הגלם הטריים והאיכותיים ביותר.
7 Gram
קניון רננים המלאכה 2 רעננה
טלפון –09-7466288



ארוחת ראש השנה בבבלה
כמדי שנה, גם השנה מציעה בבל'ה אופציה יהודית טעימה בניחוח בית. בערב ראש השנה תפעל מסעדת בבל'ה ברחובות ותגיש תפריט חג מיוחד וחגיגי (200 שקל לסועד).
ארוחת החג תכלול מנות ראשונות למרכז השולחן, מנה עיקרית לבחירה, מנת ביניים- מרק, תוספות למרכז השולחן, קינוח לבחירה, שתייה קלה וחמה ותלווה בבקבוק יין לכל 5 סועדים.
להלן הצצה לתפריט החג של בבלה:
מנות ראשונות: יוגשו למרכז השולחן מנות ראשונות דוגמת כבד קצוץ, גפילטע פיש וסלט חצילים לצד חלה טרייה וחזרת.
מנת ביניים- מרק עוף עם קניידלך או קרפלך.
מנות עיקריות לבחירה: עוף ממולא בעגל ופטריות, דניס אפוי בתנור עם בצל, רוזמרין ועגבניה, שוק אווז קונפי ברוטב תפוז סיני, לשון עגל ברוטב המפורסם של בבלה- על בסיס סילאן ושזיפים או שניצל סינטה עגל. מנה לשומרים על הפיגורה: סטייק פרגית על מצע קורט וויניגרט.
מנת ילדים: שניצל עוף.
תוספות: לצד העיקריות יוגשו למרכז השולחן פירה, סלט חסה וצ'ימס.
קינוחים לבחירה: בברית פירות יער או קומפוט או שטרודל תפוחי עץ עם גלידת וניל.
הארוחה תלווה בבקבוק יין לכל חמישה סועדים.
רק בהזמנות מראש.
מומלץ בחום להזמין מבעוד מועד.
הארוחה תתקיים במסעדת בבלה ברחובות בלבד.
בבל'ה- מטבח מזרח אירופאי
דרך מאיר וייסגל 2 (פארק המדע) רחובות טלפון: 08-9466667
בבל'ה- ביסטרו פולני, רח' בן יהודה 64 טלפון: 5602228 03



ODEON – PASTIS ים – יבשה: ארוחת ים-יבשה שתוגש במהלך אוקטובר בשתי המסעדות (99 שקל לסועד)
מסעדת אודאון בהרצליה ומסעדת פסטיס ברוטשילד משתפות פעולה במהלך אוקטובר ומציעות ארוחת ים- יבשה. השפים איל לביא מפסטיס ומתן אברהמס מאודאון, הרכיבו תפריט מסעיר של מנות ים-יבשה שמציגות שילובים לא קונבנציונאליים של חומרי גלם ויוצרות ארוחה עם טעמים מפתיעים. בנוסף יוצגו בתפריט מנות פופולאריות של אודאון ושל פסטיס, שיופיעו בשתי המסעדות. הארוחה הכוללת ראשונה, עיקרית וקינוח תעלה 99 שקל לסועד.
לדברי מתן אברהמס ואיל לביא: מטבח surf & turf (ים-יבשה) הנו מטבח היושב בדיוק על "קו המים" ומשדך בין דגים ופירות ים לבין בשר במנה אחת. המטבח המרתק הזה דורש שילוב הרמוני בין הדומיננטיות של הבשר לעדינות של פירות הים והדגה.
ולהלן תפריט הארוחה
ראשונות (לבחירה): ביסק סרטנים בשמנת וברנדי (מנה ממסעדת פסטיס) ; חציל ריקוטה בשמן זית ובלסמי (מנה ממסעדת אודאון) ; סינטה כבושה, סלט של מנגו כוסברה וצ'ילי ב- fish sauce ; סלט ראשי קלמארי עם עלי ריג'לה בוינגרט יוגורט-עגבניות וגבינת פקורינו ; סלט קיסר עם לבבות חסה ערבית קריספי בייקון ובייבי שרימפס
עיקריות (לבחירה): צלע לבן בגריל, תפוחי עץ ואדמה ברוטב אוייסטר בלסמי ; מדליוני טונה צרובים עם אורז יסמין בציר בקר ויין אדום מתקתק ; קבב בורי בכמון ופטרוזיליה עם קונפי ירקות ברוטב קרם פלפל ; פאייה מיקסטה ים יבשה (מנה ממסעדת פסטיס; מולים בציר ירקות, חזה אווז מעושן ועגבניות מיובשות ; המבורגר ברלוסקוני- בשר אנטרקוט טחון עם גבינת מוצרלה מעושנת (מנה ממסעדת אודאון).
אחרונות (לבחירה): נוגאט גלאסה- פסטיס ; קדאיף פסיפלורה- אודאון ; פבלובה-פסטיס ; עוגת שוקולד בלגי חם-אודאון
התפריט יוגש במהלך חודש אוקטובר בשתי המסעדות במקביל. רצוי להזמין מקומות מראש.
אודאון הרצליה סדנאות 4 הרצליה פיתוח 09-9569567
PASTIS קפה ביסטרו שד' רוטשילד 73 תל אביב 03-5250773 03-6290964



ארוחת החג של ברקרולה
ברקרולה, ביסטרו בר באזור התעשייה עתיר ידע בכפר סבא יוצאת עם תפריט מיוחד וחגיגי לתקופת החגים. תפריט החג כולל מנה ראשונה,עיקרית וקינוח ב- 98 שקל לסועד .
ארוחת החג המיוחדת תוגש בין השעות 19:00 עד 23:30 לכל אורך חודש אוקטובר (החל 26.09.05 עד 30.10.05).
להלן הצצה לתפריט החג של ברקרולה:
ראשונות:
סלט ירוק עם וויניגרט לימון ועשבים; מרק דלעת; גבינת שחת רכה עם סלק אפוי ואספרגוס; תבשיל קטן של קורקבני אווז קונפי וחצילים קלויים; קלאמרי צרוב בויניגרט חם של לימון קונפי, פלפל וזוקיני ירוק.
עיקריות:
צלע לבנה עם צ'אנטי שזיפים, דלעת צלויה ויין אדום; כבדי עוף בבושם טרגון, פולנטה רכה וציר חום ; שרימפס עם ארטישוק ירושלמי ; ניוקי עשבי תיבול עם זיתי קלמנטה, מרווה וירקות קיץ; שרימפס וקאלמרי צרובים על ריזוטו ירוק וחמאת סרטנים.
קינוחים:
קרם ברולה; קלפוטי שזיפים עם גלידת שזיפים טריים; סורבה פירות.

בערב ראש השנה תהיה ברקרולה סגורה.
יום שלישי, א' ראש השנה, (4.10.05)- פתוח החל מ: 20:00 ויוגש תפריט מנות בר.
יום רביעי, ב' ראש השנה (5.10.05)- פתוח החל מ- 13:00 בצהריים ועד אחרון הלקוחות.
ערב יום כפור סגור
מוצאי יום כיפור פתוח ויוגש תפריט מנות בר.
ברקרולה, הביסטרו בר המעוצב התחדש לאחרונה בתפריט עונתי מרתק, שהרכיב השף החדש, נעם דקרס (לשעבר סו-שף מול ים וקלואליס). התפריט מכיל מגוון מנות של מטבח מודרני שעושות שימוש במיטב חומרי הגלם המקומיים והעונתיים ובניחוחות וטעמים ממקורות מגוונים, מסורתיים ועכשוויים.
ברקרולה, ביסטרו בר
רחוב עתיר ידע 13 א.ת החדש כפר סבא 09-7669606
שעות פתיחה: מדי יום החל מ-12:00 עד אחרון הלקוחות, שישי- מ-9:00
עסקיות ראשון-שישי 12:00 עד 15:30 שבת 13:00-16:30



ערב ראש השנה במסעדת הלניקה: מטבח יהודי סלוניקאי מסורתי
הלניקה, הטברנה המעוצבת אשר במרינה של הרצליה פיתוח, תהיה פתוחה לקהל גם בערב ראש השנה. השף אליעזר לויה יכין ממיטב מאכלי יין והמטבח היהודי הסלוניקאי המסורתי.
בטברנה יוגשו מנות יווניות קלאסיות כמו עלי גפן ממלואים, מבחר ענקי של מזטים יווניים, מטעמי בקר ודגים בטאבון כמו למשל מנת חג של אוסובוקו טלה בסיידר תפוחי גרנט בקונפי תפוחי עץ מיובשים (85 שקל). במקום תהיה הופעה חיה של להקת בוזוקי במופע חגיגי.
יורדי הים 1, מרינה הרצליה פיתוח, 09-9577074


גלידת תפוח בדבש וסורבה רימונים
"סקופ – קפה וגלידה בטעמי חג: תפוח בדבש וסורבה רימונים*
הסניפים התל אביביים של גלידריית הגורמה, "סקופ קפה וגלידה", השיקו ליין חדש של טעמים במיוחד לתקופת החגים. שף הגלידות והבעלים, אלי גולן, סיים לאחרונה את הכנתם של טעמי חג ייחודים: גלידת תפוח בדבש וסורבה רימונים.
גולן, הוא שף של גלידות ומתמחה ברקיחת גלידות ייחודיות בעלות טעמים אקזוטיים, כגון: : גלידה בטעם פטל עם חומץ בלסמי, תפוז עם טרגון, אגוזי מלך עם גבינת גורגונזולה, ליים עם בזיליקום ועוד, פירות ברזילאיים ייחודים: גוארנה, אסאי ואסרולה ועוד.

בתמונה: גפילטע פיש מסורתי של מסעדת סנדר






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה