מסעדת אדום מירושלים זכתה בתואר "הארוחה הטובה ביותר ליינות רופינו"

בתחרות המסעדות "הארוחה הטובה ביותר ליינות רופינו", עם יקב רופינו מאיטליה, שנערכה בסוף שבוע האחרון בבית "פודארט" ביוזמת "האחים שקד", זכתה מסעדת "אדום" הירושלמית במקום הראשון.

חמש המסעדות שעלו לגמר, מתוך ארבעים וחמש מסעדות שהתמודדו בשלבים המוקדמים והכינו את הארוחה הטובה והמתאימה ביותר ליינות רופינו, התמודדו על המקום הראשון.

צוות השופטים מנה כיו"ר הפאנל את השף ארז קומרובסקי, אליו הצטרפו העיתונאית הילה אלפרט, העיתונאי דניאל רוגוב ויו"ר איגוד המסעדות יוסי בוזנח. צוות השופטים טעם שתי מנות מכל מסעדה, וקבע מי המסעדה הזוכה.

תוצאות אירוע הגמר:
מקום ראשון – מסעדת אדום
מקום שני – מסעדת פרונטו
מקום שלישי – מסעדת פסטיס
מקום רביעי – קפה מסעדה דיני.
מקום חמישי – מסעדת אנ.ג'י

המסעדה הזוכה: מסעדת אדום
בחצר הירושלמית הנקראת גם חצר פיינגולד שהוקמה במאה ה-19 והייתה לאחת השכונות הראשונות מחוץ לחומות נמצאת מסעדת אדום. המסעדה ממוקמת בין חצרות מאבן ירושלמית נחבאת מעין אדם והמולת הרחוב הראשי.
אדום – מסעדה ובר יין נפתחה באפריל, 2001 ובמהרה הפכה למוסד ירושלמי המתמחה באוכל, יין שרות ואוירה.
האוכל באדום עשיר מגוון ומוקפד ומציע מגוון רחב של בשרים המיושנים במקום, דגים ופירות ים. המטבח בסגנון צרפתי-בלגי עם נגיעות ארץ ישראליות קלות, בכל יום נתוספות לתפריט מבחר מנות היום ומשקפות את המוצרים העונתיים (פירות וירקות מהשוק, דגת הים וכו') ואת יצירתיותו של השף.

מסעדת "אדום" הזוכה תוציא לקהל הרחב בשלושה השבועות הקרובים את המנה הזוכה בלווי היין שהותאמה אליו במחיר 90 ₪ בלבד.
המנה: רביולי מבצק 16 חלמונים במילוי ראגו ארנבת עם פירה אפונה וכמהין.
יין מלווה: רופינו לודולה נואבה וינו נובילה
הזוכים בפרס הראשון זכו בסיור קולינרי של שבוע באיטליה הכוללת ביקור במסעדות, סיור יקבים וסטאג' במסעדה נחשבת והכל בחסות יקב רופינו.
אדום
שף: אסף גרנית
כתובת: רח' יפו 31, ירושלים
טל. 02-6246242

מנה ראשונה: טארט ערמונים קרם ריקוטה וסקלופס צרובים
יין מלווה: רופינו ליבאיו שרדונה
מנה עיקרית: רביולי מבצק 16 חלמונים במילוי ראגו ארנבת עם פירה אפונה וכמהין.
דפים פסטה לרביולי מבצק 16 חלמונים.
יין מלווה: רופינו לודולה נואבה וינו נובילה


פרונטו
שף: גרי כץ
כתובת: נחמני 26 , ת"א
טל. 03-5660915

מנה ראשונה: טריו פיורי דה זוקה
פרח קישוא מס' 1 – קרפצ'ו פרח קישוא
פרח קישוא מס' 2 – פרח קישוא בבצק יין לבן עם סרדין כבוש וגבינת מסקרפונה
פרח קישוא מס' 3 – פרח קישוא ממולא במוצרלה ואנשובי צלוי בגריל
יין מלווה: רופינו אורבייטו קלאסיקו
מנה עיקרית: רביולי שחור במילוי וונגלה וחלמון שליו
יין מלווה: רופינו ליבאיו שרדונה

פסטיס
שף: דוד גולדווסר
שד' רוטשילד 73 תל-אביב
טל. 03-5250773, 03-6290964

מנה ראשונה: פילה דג ים על פולנטה חמה, תאנים ממולאות בקרם בזיליקום וזביון שרדונה
יין מלווה: רופינו ליבאיו שרדונה
מנה עיקרית: מדליוני טונה צרובים על פלטה לוהטת בציר עגל ויין אדום
יין מלווה: רופינו קיאנטי קלאסיקו רזרבה דוקלה אורו

דיניץ
שף: אופיר וידבסקי
פינת נחלת בנימין 22 פינת גרוזנברג, ת"א
טל. 03-5161271

מנה ראשונה: קרוסטיני אוכף טלה במעטפת מלח ים ארומטי מוגש לצד סלט אורוגולה,גבינת פקורינו,תותים ובלסמי.
יין מלווה: רופינו ליבאיו שרדונה
מנה עיקרית: פילה לוקוס עטוף בפרשוטו מוגש עם ריזוטו פרושוטו, פולי סויה ומסקרפונה.
יין מלווה: רופינו קיאנטי קלאסיקו רזרבה דוקלה אורו
מסעדת דיניץ תגיש ספיישל מתוך תחרות הגמר של "הארוחה הטובה ביותר ליינות רופינו" עד 15/12/2006 את המנה איתה עלתה לגמר התחרות: פילה לוקוס עטוף בפרשוטו מוגש עם ריזוטו פרושוטו, פולי סויה ומסקרפונה שתוגש לצד כוס יין, במחיר של 110 ₪.


NG
שף: עידו ארבייט
רח' אחד העם 6, נווה צדק ת"א
טל. 03-5167888

מנה ראשונה: חציל סלסה
מנת חציל קלוי בליווי שלושה טעמים, מוגש ברוח דגל איטליה
יין מלווה: רופינו ליבאיו שרדונה
מנה עיקרית: ביסטקה א-לה פיורנטינה
יין מלווה: רופינו לודולה וינו נובילה







היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה