מסעדת "דברי הימים" מציעה בראנצ' מיוחד לסופי שבוע

לכבוד האביב וחג הפסח הממשמשים ובאים עלינו לטובה, מסעדת "דברי הימים" והשפית טלי ענבל משיקים תפריט ארוחות בוקר ובראנצ'ים טעימים ומפנקים לסופי שבוע רגועים.

טלי ענבל, השפית של מסעדת "דברי הימים" אומרת כי לדעתה "בראנצ' הינה ארוחה מפנקת, אשר צריכה להעניק לסועד אותה, אוירה של חגיגת בוקר. זו ארוחה שצריך להתפנן עליה – לאכול אותה לאט, בשקט, בסבלנות – לעשות חגיגה מארוחת בוקר של סופשבוע בו לא עובדים ויש זמן לקחת הכל באיזי וברגוע. תפיסה זו הנחתה אותי כשבניתי את התפריט לבראנצ'. השתמשתי בחומרים עונתיים, קייצים, רעננים, חומרים פשוטים, אותם שידרגתי ונתתי להם את הטאצ' הנכון, בכדי להפכם למפנקים וטעימים יותר. אני משתמשת הרבה בדגים מעושנים, לחמים ומאפים, סלטים, גבינות צאן ועיזים, יוגורטים של עיזים, גרנולות טריות אותן אני מכינה ועוד. הכל במטרה ליצור חגיגה של טעמים בכדי שהאוכל יעניק הרגשה של חגיגה לסופהשבוע שמגיע.

הבראנצ'ים יוגשו בסופי שבוע – שישי ושבת מ-10:00 ועד 15:00 ויכללו מנות מפנקות כמבחר אומלטים, סלטים, תוספות של צלחת דגים מעושנים וכבושים, קערת בריאות הכוללת גרנולה ביוגורט עם דבש ותותים, קיש אישי, סלסלת מאפים ועוד.
ארוחות הבוקר יוצגו לפני הקהל על מזנון רחב ומזמין ויוגשו ישירות מהמטבח לפי בחירתו של הסועד. ניתן להזמין ארוחת בוקר בסיסית הכוללת אנטיפסטי, ריבות, לחמים, גבינות, סלטים ואומלט ועליה להוסיף צלחת דגים מלוחים ומעושנים, קערת יוגורט עזים עם גרנולה, קיש אישי, מבחר מאפים – לפי בחירת הסועד. הארוחה כוללת מיץ טבעי ושתייה חמה ואפשרות של קוקטייל בוקר מרענן.

על הבוקר
אלכוהול הבוקר לבחירה – שמפניה מימוזה (22 שקל), שמפניה נוריקו סאן על בסיס מידורי ושמפניה (27 שקל)
לחם
חמאה צהובה
מבחר ריבות תוצרת בית
פלטת אנטיפסטי תוצרת הבית
2 סוגי גבינות
מבחר סלטים לבחירה
אומלט לבחירה (עשבי תיבול, פטריות, גבינות ועוד)
כוס מיץ טבעי
שתייה חמה
מחיר: 45 שקל

דברי הימים
תוספת של צלחת דגים מעושנים וכבושים – תוספת מחיר 21 שקל

תוספות דברי הימים
צלחת של מבחר גבינות: ברי, מסאדם, גאודה עזים – 15 שקל

קערת בריאות: גרנולה ביוגורט עזים עם דבש ותותים – 14 שקל

קיש אישי – 14 שקל

סלסלת מבחר מאפי הבית – 15 שקל

טלי ענבל (46) בת לאם מרוקאית ואבא גרמני, גדלה בבית בו לבישול היה חלק מאוד נכבד בהתנהלות הביתית. כיאה לבית מעורב, המטבח עליו גדלה טלי היה מטבח של כור היתוך – חריימה של אמא לצד גפילטע פיש של אבא.

עד לאחרונה החזיקה טלי את מסעדת "כסא החותנת" במושב עין איילה, בו אף התגוררה. בנוסף לעבודתה במסעדה, הגישה פינה בתכנית הבישול של רדיו חיפה, שימשה כשף הבית של בית ספר "גורמה" בחיפה, התארחה בפסטיבלים קולינרים ברחבי העולם וכיהנה כחברה בהנהלת עמותת שפים לשלום שיוזמת מעת לעת מפגשים בין שפים פלשתינאים לשפים ישראלים לקידום ההידברות והקשר בין העמים.

התפריט במסעדה מתבסס בעיקרו על פירות ים ודגים, אך אינו מקפח גם את אוהבי הבשר. בין המנות המוגשות במסעדה, ניתן למצוא במנות הראשונות סלט מעושן (עלים ירוקים, צ'יפס ירקות שורש ונתחי פילה דג בעישון ביתי), סלט ים ואדמה (חיטה תפוחה, אגוזים, ירק, וקוביות דג ים נא בלימון), סלט זרועות תמנונים (על ברוסקטה עם לימונים כבושים, גרגרי חומוס, ארוגולה ועגבניה אפויה).

במנות העיקריות ניתן למצוא פאייה פירות ים (אורז עגול וזעפרן במחבת אישי), שרימפס החותנת (שרימפסים על מצע פלפלים קלויים וגבינת שמברי ברוטב בזיליקום), פילה בקר (מצופה עשבי תיבול ברוטב ברנדי בתוספת פטריות שטקי ופירה ארטישוק ירושלמי), פילה מוסר (מצופה פירורי שקדים ברוטב חמאה לבנה, לצד לעטקס כרישה ובטטה) ועוד.

בגזרת הקינוחים ניתן למצוא ב"דברי הימים" מנה הנקראת כשם המסעדה וכוללת טעימות של טוויל פיסטוק ממולא בקרם נוגט, פבלובה ממולאת בתותים וקרם מסקרפונה ומבחר טראפלס ברוטב וניל, בלה נגרה (קריספ שוקולד ממולא בקרם שוקולד בלגי עשיר), טארט טאטן אגסים ועוד.

"דברי הימים" – רח' יד חרוצים 13 ת"א. טל: 6876133-03
אתר המסעדה: www.divery-hayamim.co.il








היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה