מסעדת לה-גוטה הירושלמית חוגגת 20 שנה בארוחת גאלה של צמרת השפים

מסעדת לה-גוטה הותיקה חוגגת 20 שנות פעילות בארוחת תרומה למחלקה האונקולוגית לילדים בבית החולים הדסה.

מסעדת לה גוטה, המסעדה הצרפתיה הכשרה והותיקה בירושלים, ממוקמת בלב שכונת נחלת שבעה שבמרכז העיר – אחת השכונות הראשונות מחוץ לחומות. המסעדה נמצאת בתוך מבנה מיוחד המשלב מוטיבים מודרניים לצד מוטיבים קלאסיים וסגנון בניה ייחודי.

המסעדה הנה בעלות משפחת בן שמחון אשר גם מפעילה את המסעדה בפועל.
אם המשפחה היא גוטה בן שמחון, אשר את שמה נושאת המסעדה והיא השפית הראשית במטבח המסעדה. סגנון הבישול שלה מושפע רבות מהמטבח המרוקאי. נסיונה עשיר בניהול המטבח הצרפתי לאורך שנים רבות של פעילות, זאת בנוסף לעבודתה המשותפת עם שפים ידועים כגון: שף מישל לורן, שף ז’אק שיבואה, שף ג’רארד בואייה הצרפתים.
לצידה מבשל בנה – גיא בן שמחון, אשר למד מאמו את סודות הבישול והשתלם אצל גדולי השפים בארץ ובעולם, כגון: שף שלום קדוש ממלון שרתון פלאז’ה, שף כריסטיאן דלוברייה ממסעדת לאס פינס בניו יורק, שף דניאל בולו ממסעדת דניאל בניו-יורק, שף מייקל גינור – האדסון ואלי בניו-יורק וכן בישל לצידם של שפים נוספים בעולם. האווירה הקסומה והביתית, השירות המקצועי, המפות הלבנות, הנרות בחלונות והמוסיקה הנעימה, מצטרפים לכדי חוויה בילוי קסומה.

ארוחת יום ההולדת של מסעדת לה גוטה
בארוחת יום ההולדת הצטרפו חברים מהתחום לאוירה קסומה זו על מנת ליצור ארוחה בלתי נשכחת: הף עזרא קדם (ארקדיה), השף שלום קדוש (פלאזה), השף אביב משה (MESSA), השף גוטה (לה גוטה), השף דידי בן ארוש (קבלייר), השף גיא בן שמחון (לה גוטה).

ארוחת יום ההולדת תתקיים ב- 20/12/2005 בשעה 19.30, ותתחיל בקוקטייל חגיגי. בסיום הקוקטייל יוקרן סרט תדמית קצר על המחלקה האונקולוגית לילדים של בית החולים הדסה.
עם תחילת הארוחה יוכלו לצפות הסועדים בקניות שביצעו השפים בבוקר הארוחה בשוק מחנה יהודה ובהוואי הירושלמי מהשווקים והמטבח.
במשך הארוחה תוקרן על מסכי הפלזמה ההתרחשות במטבח ב- on-line כך שהסועדים יוכלו לראות את גדולי השפים יוצרים במטבח.
מחיר הארוחה – 100 דולר. כל סועד יקבל תעודת הוקרה מבית החולים הדסה ומסעדת לה גוטה.

התפריט
פתיח – טרטר טונה אדומה בגספאצ’יו ושערות קרוטונים בתוספת ג’לי סלט ערבי.
שף עזרא קדם – קרפצ’יו חציל בלאדי ארקדיה.
שף שלום קדוש – קרפצ’יו של ארטישוק ירושלמי וערמונים.
שף דידי בן ארוש – פילה לברק בגרגירי חומוס ופלפל אדום יבש.
שף גוטה וגיא בן-שמחון – צלעות טלה בציפוי פריך של מנגולד וקמח מצה על פירה תפו”א וזיתי טאטוס ביין אדום וציר טלה.
שף אביב משה – קטעייף של עלי גפן במרק קוסקוס ורליש בננות.

מסעדת לה-גוטה
רח’ יוסף ריבלין 18, ירושלים, נחלת שבעה
טל. 02-6232322






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה