מסעדת פויקה חוגגת שנתיים

קילומטרים רבים עבר השף אריאל כהן באפריקה, מכף התקווה הטובה בדרום אפריקה, דרך נמיביה טנזניה ועד למקורות הנילוס באוגנדה, עם קדירת בישול פויקה על הגב, ליקט את מיטב התבלינים וחומרי הגלם, ולמד מהמקומיים את סודות הפויקה.

בשנת 2004 הוא פתח את מסעדת “פויקה” במבנה עתיק ומשוחזר במתחם נגה ביפו, שם הוא ממש את הפוטנציאל השימושים בפויקה:
בשרים, תבלינים ופירות אקזוטיים בסיר ברזל אחד.

השף אריאל כהן צולה ומעשן בשרים, רוקח תבשילים, ואפילו המציא שיטה ייחודית לאפיית עוגת שוקולד בפויקה לוהט, שהפכה במהרה לקינוח מיתולוגי.

העיצוב, המוסיקה, הקוקטלים האקזוטיים והתפריט, יוצרים אווירה ייחודית ומשלימים חווית בילוי לא שגרתית.

חדש בתפריט
בתפריט נשארו הסטייקים של המקום כמו ראמפ סטייק, אנטריקוט בצליית פויקה, דליקייט מעושן, הפויקה צ’לנג’ ואחרים, ולהם התווספו עוד מנות:
מנות ראשונות בניחוח אפריקאי
זנזיבר – קדירת חיטה אפריקאית עם חלב קוקוס ג’ינג’ר ואגוזי קאשיו – 34 ₪.
מלאווי גולד – חציל מעושן קלוי במחבת שחורה עם צלע טלה, רצועת כבד טלה ונענע – 42 ₪
ועוד מנות רבות נוספות אחרות.

Ugandan Rolls – מנות רול אפריקאיות כמו:
ג’ינג’ה רול – צ’פטי אוגנדי עם קרם חציל פלפל אדום ופטריות ברוטב שעועית שחורה – 32 ₪
קרפוג’ה רול – צ’פטי אוגנדי עם בשר בקר וכבש פלפלים וכוסברה (פיקנטי) – 38 ₪
נייל רול – צ’פטי אוגנדי עם רצועות אנטריקוט ובצל בקרם עגבניות וקארי – 45 ₪

גם בקינוחים יש תוספות: בנוסף לעוגות שוקולד הנאפות בפויקה ומוגשות בו, וקינוח אמרולה, מוצע עתה “רולקס” – רול אוגנדי עם בננה קרם וניל ודבש – 26 ₪

בקרוב ניתן יהיה לרכוש במסעדה סירי פויקה עם מגוון מוצרים נלווים.
לפויקה גם אתר חדש www.poyke.com , בו ניתן ליהנות ממגוון רחב של מתכונים ושיטות צליה עישון ובישול של בשר בפויקה. .
אפשר גם להירשם כחברי מועדון פויקה, וליהנות מהטבות ותכנים מעולם תרבות הפנאי והקולינריה. אנשי פויקה ישמחו לשתף אתכם בניסיונם העשיר מאפריקה.


פויקה
רח’ תרצה 14, מתחם נגה, יפו
טל. 03-6814622















היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה