מסעדת "פורטרהאוס" בתל מונד חוגגת שנה בארוחת בשר ויין מושחתת, 27.5-28.5

לבחירתכם בשר בקר שגודל לדברי המסעדנים בתנאים הטובים ביותר תוך שימת דגש על שיוש, גודל ויישון של הבשר במשך 21 יום במקררים של אפס מעלות. מחיר ארוחה עומד על 250 ₪ לסועד, מומלץ להזמין מקומות מראש

בצומת בני דרור, בואך תל מונד, שוכנת מסעדת "פורטרהאוס" (Porterhouse), שזכתה למוניטין באזור בזכות רמת הבשר, השירות האישי והמתכונים שהוציאו למנות הבית שם של גורמה בשרים לאניני הטעם, ומשכו לא מעט קרניבורים רעבים.
ב"פורטרהאוס" אוכלים ממבחר מנות הבית של בשרי פורטרהאוס (פילה+סינטה), אנטריקוט, פריים ריב, טיבון, סינטה, ראמפ סטייק, פילה בקר, נקניקיות, צלעות וקבבוני טלה, פרי יצירתו של השף יוסי אסרף.

לרגל שנה ל"פורטרהאוס" יתקיימו במקום ארוחות בשרים מושחתות במיוחד, עם תפריט שכולו חגיגות בשר ואמנות הטעמים. מדובר בתאריכים 28-27 במאי, כשהתפריט הייחודי יוגש בין השעות 21:30-24:00 ו- 18:30-21:15 לנוחות הסועדים.

לבחירתכם בשר בקר שגודל לדברי המסעדנים בתנאים הטובים ביותר תוך שימת דגש על שיוש, גודל ויישון של הבשר במשך 21 יום במקררים של אפס מעלות. מחיר ארוחה עומד על 250 ₪ לסועד, מומלץ להזמין מקומות מראש.

תפריט הגורמה לחגיגות השנה ב"פורטרהאוס" כולל:
לפתיחה:

קוקטייל ולחם שאור עם איולי אגוזי מלך, פטה כבדים וחמאה מלוחה

מנה ראשונה לבחירה (בלוויית כוס שרדונה ירדן):
טרטר פילה עם קוביות סלרי ותערובת תבלינים. מוגש עם ביצה עין ושמן כמהין לבן.
שפונדרה ומוצרלה, צלוי ארוכות עם יין אדום. מוגש עם סלסת מוצרלה בזיל ואגוזי לוז.
קרפצ'ו מולארד עם פרחי רוזמרין, טימין, מרווה ובזיל, בלסמי מצומצם ושמן זית. עם סלט פרחי העונה.
בראזאולה עשוי במקום, מוגש עם מלון, צנובר, שבבי פרמזאנו ראזיאנו, וארוגולה טריה.
רביולי גבינת פחם ואגוזי מלך, עם אספרגוס טרי ווינגרט הדרים.

מנת בינים:
מרק מלון מנטה עם סורבה לימון.

עיקריות לבחירה:
יין לבחירה : כוס ירדן מרלו 1999 ,כוס ירדן מרלו 2000 , כוס ירדן מרלו 2001
פורטרהאוס לזוג – מנת הדגל במשקל 1.2 ק"ג. סינטה ופילה על העצם.
פריים ריב – מנה זוגית. נתח האנטריקוט המובחר ביותר על הצלע, להדגשת הטעמים והארומות.
ראמפ סטייק 350 גר' מהמותן האחורית. בשר עתיר טעמים, דל שומן ועסיסי מכל נתח אחר.
פילה -נתח רך ועדין במשקל 300 גר'.

קינוחים לבחירה:
קרם ברולה בניחוח קמומיל ווניל.
בל הלן – קרם שוקולד קרמל עם אצבע מרציפן, מוגש על קרפצ'יו אגסים ביין לבן ווניל.
פונדאנט שוקולד – מוגש עם קרם אונגלז, תפוז לוונדר קפוא, וטוויל קרמל.
זביון בלאן דה בלאן – עם דובדבנים טריים ועוגיית קדאיף.

קצת על מנות הבית המומלצות של פורטרהאוס:
ניו יורק סטייק – (short loin) החלק הקדמי של הסינטה כשהוא מחובר לצלע. הנתח המשוייש והרך ביותר של הסינטה, צלוי עם העצם שמשחררת ארומה חזקה לבשר.
"פורטרהאוס" – האזור האחורי של המותן עם העצם, ובצד שני נתח יחסית גדול של פילה. נתח עשיר בטעמים שנובעים מהסינטה מצד אחד והפילה מצד שני. הצלייה על העצם משחררת טעמים חזקים לבשר.
"טי בון" – הכוונה לאזור האמצעי של המותן. כמו הפורטר, אבל עם נתח קטן יותר של פילה.
"סינטה" – (sirloin ) הנתח האחורי של המותן מופרד מהעצמות וללא פילה. נתח של בשר נקי, משוייש בשומן ועתיר טעם.
"פילה בקר" – נתח מהשריר שממוקם בצידה השני של העצם מתחת לסינטה, רך מאוד ודל שומן.


Porterhouse – הפורטרהאוס
דרך בני דרור 8, אזור תעשייה תל מונד. טל': 09-7969666
פתוח: א-ה 18:00 עד לקוח אחרון, ו-ש 12:00 עד לקוח אחרון
ארוחות עסקיות: א-ה 17:00-12:00

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר