מסעדת Canela הכשרה בירושלים עם תפריט חדש של השף ליאור חפצדי

מסעדת Canela שוכנת בלב ירושלים, עם עיצוב מאופק השומר על קו קלאסי הבא לביטוי גם במטבחו של השף ליאור חפצדי. המסעדה מציעה תפריט בסגנון צרפתי עילי, עם רמיזות בעלות אופי אותנטי המבוססות על שורשיו המקומיים של השף חפצדי

מסעדת Canela שוכנת בלב ירושלים, עם עיצוב מאופק השומר על קו קלאסי הבא לביטוי גם במטבחו של השף ליאור חפצדי. המסעדה מציעה תפריט בסגנון צרפתי עילי, עם רמיזות בעלות אופי אותנטי המבוססות על שורשיו המקומיים של השף חפצדי. התפריט כשר, עושה שימוש בחומרי גלם איכותיים, למימוש בישול קולינרי יצירתי.

שף ליאור חפצדי גדל במטבח של הוריו העוסקים בקולינריה מזה שנים רבות. הוא למד לאהוב את המטבח ומגיל צעיר, הפך אהבה זו למקצוע, והיה בין השאר סו-שף במסעדת "ארקדיה" של השף עזרא קדם, ומנהל מטבח וסו-שף בבר-מסעדה "אושו", שתיהן בירושלים. השף חפצדי בישל גם במסעדת Da Vittorio שבצפון איטליה, ומזה כשלוש שנים הוא מבשל מאכלים יצירתיים במטבח של מסעדת Canela.

בין המנות שמציעה Canela, ניתן למצוא במנות הראשונות: רביולי ארטישוק ירושלמי ופטריות כמהין, בקונסומה ירקות גינה (58 ₪), סינייה שקדי עגל חלב, שאלוט צלוי וטחינה לבנה על פוקצ'ה (68 ₪), וניוקי ערמונים עם חלב קוקוס ועירית (52 ₪).

בעיקריות: חזה ברווז מזוגג עם אנדיב, ברוטב פורט שזוף (106 ₪), תבשיל של כתף טלה ומרווה, המוגשת עם פוקצ'ה טרייה (128 ₪), כבד עגל חלב צרוב בגריל, מלווה בבטטה צלויה ורוטב אניס (98 ₪).
קינוחים לא חלביים מהווים אתגר נוסף עבור מסעדה כמו Canela. בהיצע: קרפצ'יו אננס, פיסטוק קלוי וסורבה קוקוס (48 ₪), כריך שוקולד ופקאן בליווי סורבה קפה (46 ₪).

ב- Canela מבחר גדול של יינות ישראליים מיקבים כשרים: גוורצטרמינר ירדן 2007 של יקבי רמת הגולן (125 ₪), שרדונה C 2007 של קסטל (220 ₪), קברנה סוביניון רזרב 2005, בזלת הגולן ( 290 ₪), יראון (בלנד) 2005 של הרי גליל (185 ₪), מרלו 2000 של בוסתן (410 ₪), קברנה סוביניון "יער" 2005 של יקב יתיר (390 ₪). בתפריט היין מוצע גם חלק של אוסף פרטי עם יינות כמו קצרין ירדן (בלנד) 2003 של יקבי רמת הגולן (1,350 ₪), וגרנד-וין (בלנד) 2002 (מגנום) של קסטל (3,500 ₪).

העסקיות ב- Canela בנויות כארוחה במחיר המנה העיקרית, הכוללת את המנה העיקרית, כוס שתייה קלה של לימונדה/ תפוזים לכל סועד, ובמרכז השולחן שבעה סוגים של סלטים וטאפאסים המשתנים מדי יום.
בין המנות הראשונות קרפצ'יו פילה בקר עם חומץ בלסמי ורכז רימונים או זוקיני כבוש עם עגבניות תמר בגריל ומיקרו ריחן. בעיקריות פילה דג המוגש על קרם אפונה, עם רוטב עגבניות, מנגולד ולימון כבוש (94 ₪), קציצות דגים עם צ'אטני עגבניות ופלפלים חריפים (56 ₪), תבשיל בקר עם צימוקים, חמוציות ולימון כבוש על קרם תפו"א (85 ₪), ופרגית צלויה ברוטב של ברנדי וחרדל (75 ₪).

Canela
רח' שלומציון המלכה 8 ירושלים
טל. 02-6222293
 
www.canela.co.il
 א'- ה 15:30- 12:00 ,23:00- 18:00. מוצ"ש: שעה לאחר צאת השבת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר