מעמול תמרים

מתכון של שף פטיסרי הודיה קליף ושף פטיסרי גל בוכניק, יזמי אירוע אלופי הפטיסרי 2017

מתכון להכנת מעמול תמרים
מתכון להכנת מעמול תמרים

חומרים לבצק להכנת 35 מעמולים

420  גר' קמח

150 גר' סוכר

3  חלמונים מביצים בגודל L

מקל וניל חצוי – רק הגרעינים

200  גר' חמאה

קורט מלח

60  גר' מים או מיץ תפוזים

חומרים למילוי

200 גר' תמרים בוואקום

חצי גרדת לימון

חצי גרדת תפוז

1/2 כפית קינמון

אופן ההכנה

מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון, פרט למים או תפוזים, ומעבדים לבצק פירורים.

מוסיפים את הנוזל בהדרגה ומעבדים עד קבלת בצק נעים.

הכנת מילוי תמרים

מערבבים את התמרים יחד עם התבלינים, ויוצרים כדורים קטנים בגודל גולה.

לוקחים מהבצק חתיכות ומשטחים קצת על היד.

לוקחים מתערובת המילוי, יוצרים עיגול ומניחים במרכז הבצק.

עוטפים את המילוי בבצק (דומה להכנת קובה).

ככה מכינים את כל העוגיות ומסדרים בתבנית עם נייר אפייה.

בעזרת צובטן או מזלן יוצרים צביטות מסביב לבצק ולמעלה.

אופים ב- 180 מעלות עד השחמה קלה.

מצננים ומפזרים אבקת סוכר.

 

שף פטיסרי הודיה קליף וגל בוכניק, בעלי ניסיון עשיר ומגוון בתחום הפטיסרי בארץ,  חברו לראשונה למיזם משותף ומקיימים את האירוע הקולינרי הגדול ביותר בישראל בתחום הקונדיטוריה. אירוע אלופי הפטיסרי 2017 יימשך יומיים בתאריכים 20.3.2017 – 21.3.2017, ויתקיים באקדמיה הקולינרית החדשה שפיז – CHEFIZ, ז'בוטינסקי 83, פתח תקוה. לפרטים נוספים ורכישת כרטיסים: 052-5738020 (הודיה קליף) 052-2817539 (גל בוכניק)

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה