מפגשי יין וטעימות ביקב אלכסנדר

במסגרת המפגש, הנמשך בין שעתיים לשלוש שעות, מועברת הרצאה של יורם שלום, היינן הראשי של יקב הבוטיק, על זנים שונים של יינות, שלבי הייצור, טעמים וריחות, אחסון ומרתפי יין, והתאמת יינות לארוחות

יקב אלכסנדר מקיים מפגשים בנושא יין במרכז המבקרים במושב בית יצחק בעמק חפר.
במסגרת המפגש, הנמשך בין שעתיים לשלוש שעות, מועברת הרצאה של יורם שלום, היינן הראשי של יקב הבוטיק, על זנים שונים של יינות, שלבי הייצור, טעמים וריחות, אחסון ומרתפי יין, והתאמת יינות לארוחות. כמו-כן יתקיימו טעימות של יין לצד גבינות ולחמים.

יורם שלום נוהג להתחיל את טעימות היין עם יין סנדרו – אותו הוא מכנה "אלכסנדר הקטן"
זהו יין מיוחד העשוי מ- 60% קברנה סוביניון, 20% ענבי מרלו, 10% ענבי פטיט ורדו, 6% ענבי שיראז ו-4% ענבי סוביניון בלאן, הנבצרים בבציר ידני כרמים שבאזור כרם בן זמרה בגליל העליון.

אחר כך עוברים ליינות הרזרב ששהו 24 חודש בחביות, ביניהם המרלו, שיראז, קברנה פרנק , פטיט וורדו.

טעימה חווייתית במיוחד הינה זו שבמסגרתה יורם שלום מביא למבקרים את אותו הזן של היין מאותה שנת בציר, רק שיין אחד שהה בחביות צרפתיות ויין אחר בחביות אמריקאיות, ובמהלך הטעימה מרגישים את השוני בין היינות.

מפגשי היין מתאימים לקבוצות של עד 20 איש.
מחיר לאדם 120 שקלים.
יש לתאם מראש בטל. 054-4350180


יקב אלכסנדר – מושב בית יצחק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר