מפרום

 

חומרים ל- 4 מנות:
1.5 ק"ג בשר בקר לטחינה
2 בצלים בינוניים
1 כף מלח
2 כפות אבקת מרק עוף
1.5 כפית פלפל שחור
6 ביצים
1 צרור פטרוזיליה
קורט קינמון טחון
1 תפו"א

לשלב השני:
תפו"א
8 ביצים
קמח
שמן לטיגון – שמן קנולה "עץ הזית" המועשר בויטמין E

לשלב השלישי:
2 יחידות גזר
¼ כרוב
חציל
1 כף רסק עגבניות
1 בצל

אופן ההכנה:
טוחנים את הבשר טחינה גסה, קוצצים את הבצלים, קוצצים את הפטרוזיליה.
מערבבים יחד ומוסיפים פלפל שחור, מלח, אבקת מרק עוף, ביצים טרופות, קינמון.
מקלפים 1 תפו"א, טוחנים וסוחטים מהנוזלים, ומוסיפים לתערובת, מערבבים הכול יחד ויוצרים קציצות.

שלב שני:
קולפים תפו"א ופורסים לפרוסות עבות. כל פרוסה חוצים באמצע – לא עד הסוף.
למלא תערובת בשר בכל פרוסה פתוחה של תפו"א. להניח בקערה אחת קמח, ובקערה שניה ביצים טרופות.
לוקחים כל קציצה וטובלים בקמח, ואחר כך בבלילת הביצים, ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.

שלב שלישי:
פורסים את הבצל, את הגזר לרצועות, חותכים את הכרוב, ופורסים את החציל.
בסיר רחב מטגנים את הבצל, מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים קלות.
מוסיפים 2 כוסות מים, מוסיפים 1 כף רסק עגבניות.
מביאים לרתיחה כ- 10 דקות.
מערבבים ומסדרים את הקציצות, ומבשלים עם חצי כיסוי כ- 20-25 דקות.













היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה