fbpx

מצפון נפתחת הטובה – טעימת יינות לפני ביקבוק

בכוסות ביקב לוריא ברברה בדרגות סחיטה והשרייה שונות. במסורה רואים את הגוון שהתקבל לאחר איחוד יינות הברברה בכמויות הרצויות. צילום גידי סיידא
הפעם שני יקבים בגליל: יקב לוריא במושב ספסופה, ויקב אדיר באזור תעשייה דלתון. מדובר ביינות שיבוקבקו בסביבות חודש ינואר 2022
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

הפעם שני יקבים בגליל: יקב לוריא במושב ספסופה, ויקב אדיר באזור תעשייה דלתון. מדובר ביינות שיבוקבקו בסביבות חודש ינואר 2022

גידי סיידא יינן היקב נהנה מפרי איכותי
גידי סיידא יינן יקב לוריא נהנה מפרי איכותי שאביו הכורם יוסי מגדל

יקב לוריא – היינן גידי סיידא

פינו גרי 2021 – ארומות קלילות ומאוד נעימות של מלון ירוק, תפוח, מעט ג'ינג'ר, פה מינרלי, מלא טעם. יופי של יין.

בכוסות ברברה בדרגות סחיטה והשרייה שונות. מפרידים למכלים ולאחר שיקוע מאחדים כדי להגיע לצבע המדויק ביותר. במסורה רואים את הגוון שהתקבל לאחר איחוד יינות הברברה בכמויות הרצויות. צילום גידי סיידא

רוזה סנג'ובזה, ברברה, פינו גרי 2021 – בלנד מעניין. גידי היינן לא מאמין בבלידינג, ועושה רוזה כשהוא מחבר בין זני הענבים עד לקבלת הטעמים והצבע הרצויים. הפעם הצבע ורוד בהיר מאוד, בריחה  מהתותי פרוטי שאפיין את הפעמים הקודמות.

רוסאן 2021 – מאוד הדרי בשלב זה. אפטר טייסט טרופי שמעיד על האופי. מאוד מעניין.

בני הדור השני של משפחת רוזנברג – יוסי המנכ"ל (נשמאל) על הצד העסקי והיצוא, ואבי - כרמים, ייננות ויקב
בני הדור השני של משפחת רוזנברג – יוסי המנכ"ל (משמאל) על הצד העסקי והיצוא, ואבי – כרמים באזור גידול מצוין, ייננות ויקב. צילום דוד סילברמן dpsimages

יקב אדיר – היינן אבי רוזנברג

שאנין בלאן 2019 – ריחות תפוח ירוק לצד צוף קליל. טעמי עישון קלילים עוטפים את כל הנוזל, מה שמעניק אפיון מאוד מיוחד. הפה קר ומינרלי להפליא. יין מצוין ומרשים.

הירוק הירוק הזה. צילום צילום יוסי רוזנברג

רוזה מרסלאן 2012 צבע ורוד עדין, שזורק ישר ליינות רוזה מפרובנס. הפה מינרלי וחד לימון, אפרסק לבן. אחרי כמה דקות יוצאים ארומות אדמתיות. אני מחכה לו בעוד כמה חודשים. אם לשפוט לפי טעימה מקדימה זו, הוא הולך להיות מהליגה של הגדולים.

צילום יוסי רוזנברג

פרנץ' קולומבר 2021  ארומות עדינות של גויאבה ירוקה, פיג'ויה. פה מינרלי, סיד, מתיקות קלילה. יופי של יין .

מרסלאן 2020 – זן שבשנים האחרונות פורץ לתודעה ומתחיל להיות מקובל. יין מאוד עסיסי, סמיך, מורכב מאוד. מתובל, זועק אוכל לידו. לא אגזים ואומר שהוא פורץ גבולות בהבנה של הזן הזה.

פטיט סירה 2020 זן מדהים, שאבי רוזנברג מטפל בו בכפפות של משי. הצבע העז, העפיצות, טעמי הפרי הבשל והחדות – יופי.

צילום יוסי רוזנברג

מלבק 2020 – ארומות רגועות שמובילות לפה קשוח ובשרני. טיפול מאוד מעניין בזן שמשתרש אצלנו. צריך לחכות גם פה, ולראות לאן הוא מתפתח.

לסיכום: שני יקבים מהצפון, יקבי בוטיק שחומרי הגלם שלהם מהמשובחים בארץ, ושני הייננים נותנים להם הרבה כבוד. במרכז המבקרים המדהים של אדיר אפשר לטעום יינות מתיישנים. בינואר פברואר היינות החדשים יעלו על המדפים, ופשוט אסור לפספס אותם.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה