הפעם שני יקבים בגליל: יקב לוריא במושב ספסופה, ויקב אדיר באזור תעשייה דלתון. מדובר ביינות שיבוקבקו בסביבות חודש ינואר 2022
יקב לוריא – היינן גידי סיידא
פינו גרי 2021 – ארומות קלילות ומאוד נעימות של מלון ירוק, תפוח, מעט ג'ינג'ר, פה מינרלי, מלא טעם. יופי של יין.
רוזה סנג'ובזה, ברברה, פינו גרי 2021 – בלנד מעניין. גידי היינן לא מאמין בבלידינג, ועושה רוזה כשהוא מחבר בין זני הענבים עד לקבלת הטעמים והצבע הרצויים. הפעם הצבע ורוד בהיר מאוד, בריחה מהתותי פרוטי שאפיין את הפעמים הקודמות.
רוסאן 2021 – מאוד הדרי בשלב זה. אפטר טייסט טרופי שמעיד על האופי. מאוד מעניין.
יקב אדיר – היינן אבי רוזנברג
שאנין בלאן 2019 – ריחות תפוח ירוק לצד צוף קליל. טעמי עישון קלילים עוטפים את כל הנוזל, מה שמעניק אפיון מאוד מיוחד. הפה קר ומינרלי להפליא. יין מצוין ומרשים.
רוזה מרסלאן 2012 – צבע ורוד עדין, שזורק ישר ליינות רוזה מפרובנס. הפה מינרלי וחד לימון, אפרסק לבן. אחרי כמה דקות יוצאים ארומות אדמתיות. אני מחכה לו בעוד כמה חודשים. אם לשפוט לפי טעימה מקדימה זו, הוא הולך להיות מהליגה של הגדולים.
פרנץ' קולומבר 2021 – ארומות עדינות של גויאבה ירוקה, פיג'ויה. פה מינרלי, סיד, מתיקות קלילה. יופי של יין .
מרסלאן 2020 – זן שבשנים האחרונות פורץ לתודעה ומתחיל להיות מקובל. יין מאוד עסיסי, סמיך, מורכב מאוד. מתובל, זועק אוכל לידו. לא אגזים ואומר שהוא פורץ גבולות בהבנה של הזן הזה.
פטיט סירה 2020 – זן מדהים, שאבי רוזנברג מטפל בו בכפפות של משי. הצבע העז, העפיצות, טעמי הפרי הבשל והחדות – יופי.
מלבק 2020 – ארומות רגועות שמובילות לפה קשוח ובשרני. טיפול מאוד מעניין בזן שמשתרש אצלנו. צריך לחכות גם פה, ולראות לאן הוא מתפתח.
לסיכום: שני יקבים מהצפון, יקבי בוטיק שחומרי הגלם שלהם מהמשובחים בארץ, ושני הייננים נותנים להם הרבה כבוד. במרכז המבקרים המדהים של אדיר אפשר לטעום יינות מתיישנים. בינואר פברואר היינות החדשים יעלו על המדפים, ופשוט אסור לפספס אותם.