מקום ראשון בתחרות בסין לשפים מרשת קראון פלזה

שף מוטי בוחבוט, שף מלון קראון פלזה ירושלים ושף ניר אבוטבול, שף מלון קראון פלזה אילת של רשת הולידיי אין, שבו לארץ לאחר שייצגו את התאחדות המלונות בישראל בתחרות השפים הבינלאומית וזכו במקום הראשון עם התבשיל הפוליטי: הטלה מחוות השיקמים על מצע אורז בן גוריון.

שף מוטי בוחבוט, שף מלון קראון פלזה ירושלים ושף ניר אבוטבול, שף מלון קראון פלזה אילת, מרשת הולידיי אין ישראל, גברו על 30 משלחות שפים מכל העולם וזכו במדליית הזהב בתחרות השפים הבינלאומית שהסתיימה אתמול במחוז גוונזו שבדרום סין.

תחרות יוקרתית זו, אשר יזומה על ידי איגוד השפים העולמי, נערכת מדי שנה ונוטלים בה חלק שפים מלמעלה מ- 30 מדינות בעולם, וביניהן: צרפת, גרמניה, תאילנד, הודו , ארה"ב, מלזיה, בריטניה, סרי לנקה, הונג קונג ועוד. השפים של הולידיי אין ישראל, שייצגו את התאחדות המלונות בארץ, הקדימו את המשלחת מהודו (המקום השני) ואת המשלחת מסינגפור (המקום השלישי).

השפים ערכו את שולחן האוכל במתכונת מפת ארץ ישראל. השולחן חולק לארבעה איזורים גיאוגרפיים (ירושלים, ים המלח, הצפון והכינרת והשפלה והשרון) ובכל איזור הופיעו מאכלים האופיינייים לו. כך לדוגמא, הדרום הוצג על ידי מנה הנושאת אופי פוליטי מובהק: צלעות טלה צלויות מחוות השיקמים על מצע אורז בן גוריון בעיטור ספירלת קישואים צרובים, עגבניות קונקסה ופלפל חריף מטוגן – קואליציה במזון.

לשני השפים ניסיון עשיר בתחרויות בינלאומיות. שף מוטי בוחבוט ממלון "קראון פלזה ירושלים" בן 37, בוגר לימודי בישול ואפייה בשוויץ, השתתף בעשרות תחרויות בינלאומיות בעבר ובשנת 2000 אף זכה במדליית הזהב באולימפיאדת השפים העולמית I.K.A, הנערכת אחת לארבע שנים.
שף ניר אבוטבול ממלון "קראון פלזה אילת" בן 36, בוגר בית ספר "תדמור" ובוגר "אקור כלל", אוניברסיטה לבישול בפריז, השתתף בתחרויות בעבר וזכה במדליית ארד קבוצתיות.

בהפסקות שבין התחרות השונים אפו שני השפים אלפי לחמניות מתוקות וטריות שנחטפו "ממש כמו לחמניות חמות " על ידי מאות הסינים שהשתתפו כמשקיפים בתחרות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה