מקלובה כבש

חומרים ל- 5 מנות:1/2 ק"ג גזר1 ק"ג חצילים 1 ק"ג כרובית 4 יחידות גמבה צבעוניות 4 ראשי בצל בינוני 1 ק"ג אורז 1 ק"ג בשר כבש 2 מקלות קינמוןכפית פלפל שחור 5 יחידות עלי דפנה 2 מקלות קינמון1 כפית כמון 3 עגבניות אופן ההכנה:חותכים את הירקות לקוביות ומטגנים כל סוג בנפרד, חותכים את הבשר לקוביות ומכינסים לסיר.מוסיפים 3 כוסות מים, שתי כפות מרק עוף, שני מקלות קינמון וראש בצל קצוץ. שוטפים את האורז ומכנסים לקערה גדולה. מערבבים את האורז עם הירקות המטוגנים.מוסיפים כפית פלפל שחור וכפית כמון. חותכים את העגבניות לרצועות ומניחים אותן בתחתית סיר. לוקחים את הבשר ומסדרים אותו מעל העגבניות.מעליו מסדרים את האורז עם הירקות.לוקחים את הרוטב שנוצר מבישול הבשר ומוסיפים לסיר עד שיכסה את האורז ב- 2 ס"מ. מניחים את הסיר על אש גבוהה עד לרתיחה . כשהמים רותחים מנמיכים את האש כמה שאפשר למשך 3/4 שעה, ולאחר מכן בודקים אם האורז התבשל.בסוף מניחים מגש גדול מעל הסיר והופכים את הסיר כלפי מטה.

חומרים ל- 5 מנות:
1/2 ק"ג גזר
1 ק"ג חצילים
1 ק"ג כרובית
4 יחידות גמבה צבעוניות
4 ראשי בצל בינוני
1 ק"ג אורז
1 ק"ג בשר כבש
2 מקלות קינמון
כפית פלפל שחור
5 יחידות עלי דפנה
2 מקלות קינמון
1 כפית כמון
 3 עגבניות

אופן ההכנה:
חותכים את הירקות לקוביות ומטגנים כל סוג בנפרד,
חותכים את הבשר לקוביות ומכינסים לסיר.
מוסיפים 3 כוסות מים, שתי כפות מרק עוף, שני מקלות קינמון וראש בצל קצוץ.
שוטפים את האורז ומכנסים לקערה גדולה.
מערבבים את האורז עם הירקות המטוגנים.
מוסיפים כפית פלפל שחור וכפית כמון.
חותכים את העגבניות לרצועות ומניחים אותן בתחתית סיר.
לוקחים את הבשר ומסדרים אותו מעל העגבניות.
מעליו מסדרים את האורז עם הירקות.
לוקחים את הרוטב שנוצר מבישול הבשר ומוסיפים לסיר עד שיכסה את האורז ב- 2 ס"מ.
מניחים את הסיר על אש גבוהה עד לרתיחה .
כשהמים רותחים מנמיכים את האש כמה שאפשר למשך 3/4 שעה, ולאחר מכן בודקים אם האורז התבשל.
בסוף מניחים מגש גדול מעל הסיר והופכים את הסיר כלפי מטה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר